Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az, amt szerinted jòl...

Mi az, amt szerinted jòl csinalsz a gyereknevelèsben ès mi az, amit nem?

Figyelt kérdés
2023. jan. 8. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Nem mártirkodok, hagyom a gyereket szabadon jatszani, sok időt töltünk vele, ezeket szerintem jól csinálom.

A kajálást nem, sajnos túl engedékeny voltam egy időben, most meg elég válogatós, ezt elcsesztem. Plusz néha kiabálok, ha elveszítem a türelmemet, ezen muszáj még dolgoznom.

2023. jan. 8. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit szerintem jól csinálok:

Apukaként sok időt töltök a lányommal, így egy bizalmas kapcsolat alakult ki köztünk.

Amit rosszul:

Vannak dolgok, amikben szigorúbbnak kéne lennem.

2023. jan. 8. 10:40
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Kiskamaszok. Amit szerintem jól csinálok, hogy nincsenek agyon féltve, önállóan közlekednek, vásárolnak. Nagyon bizalmasok is hozzám, főleg a lány, ez e tudom, pontosan hogyan alakult így, de biztos, hogy jól csináltam. :)

Amit rosszul: ezt estig tudnám sorolni sajnos.

Sokat kütyüznek, a tanulás nem érdekli őket, max.azért erőltetik meg magukat, hogy ne pampogjak, de nem viszik túlzásba. Nem igazán van tekintélyem előttük, sajnos sokszor nagyon tiszteletlenek. A családi életünk a közös tévézésre korlátozódik, bármi másba belekezdünk, akár egy közös ebédbe, egy percen belül veszekedésbe torkollik (ez régebben nem így volt, kisebb korukban sokat voltunk együtt). Olyan van, hogy valamelyikünk kettesben csinál programot valamelyik gyerekkel, de négyen jelenleg működésképtelen. Egyikük se szeret olvasni. A fiam csúnyám beszél.

Szóval egyelőre nem állunk túl fényesen sajnos, pedig annyira igyekeztünk jól csinálni.:(

2023. jan. 8. 12:36
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

3 éves.

Jó: Mindig figyelembe veszem az érzéseit, mindig ott vagyok neki, amikor érzelmi támogatásra szorul, sokat játszok vele, sokat olvasok neki, egyszerűen érzi, hogy szeretem, ez szerintem nagyon fontos. Ő is mindig mondja, hogy mennyire szeret minket. Próbálok neki új ingereket keresni, megyünk erre-arra.

Amit rosszul, de ebből rengeteg van:

Káromkodok, így sajnos ő is használ csúnya szavakat, félek, mi lesz az oviban...

Néha kiabálok

Le szoktam ültetni a tévé elé ha már nem bírok vele

Mostanában túl sok finomságot engedek neki, válogatós lett, pedig előtte szinte mindent megevett.

Van még biztos, de most ennyi jutott eszembe.

2023. jan. 8. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Rossz: Iszonyat türelmetlen vagyok és egy rakás szarnak érzem magam ilyenkor. Nem ezt érdemelnék. Úgyérzem ketté kéne szakadnom, de ez nem megy. Csak tüzetoltok és az önbizalmam a béka segge alatt. Szerintem több mindent csinálok rossul, mint jól.

Jó: Szerintem jól, következetesen kezelem a dackorszakos hisztiket. Letud harapni a nyelvem akkor is, ha mát kiabálva káromkodnék. Ennyi.

2023. jan. 8. 13:38
 6/7 Mazipa ***** válasza:
63%

Jol: turelmes vagyok,nem ordibalok,Mert nem vezetett semmire. Rengeteget olvasunk,beszelgetunk,nevetunk, eneklunk. Probaljuk peldamutatassal nevelni,tehat pl mi a ferjemmel egymasnak is mindig mondjuk a kerem,koszonom szot,stb. Es mukodik,Mert o is mondja,hogy legyszi,koszi,stb.

TV,tablet,Telefon csak hetvegen van,nem is nagyon hianyzik neki,de szereti. Nem karomkodunk,nem allok bele folosleges vitakba. PL,ha o nem a zold nadragot akarja felvenni,Amit kikeszitettem,hanem a ket,akkor veheti a keket.

Rosszul: Neha nem vagyunk kovetkezetesek. Es van,hogy Amit az egyikunk nem engedne meg,megemgedne a masik. De egyelore ez nem okoz meg gondot. Nyilvan a ferjemmel kell ezt majd egymast kozt lekommunikalni.

2023. jan. 9. 23:20
 7/7 MrPifta ***** válasza:
Aki úgy gondolja, hogy valamit rosszul csinál, az miért nem csinálja máshogy?
2023. máj. 23. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!