Mindenkinek volt segítsége a gyermekágyi időszakban?
Csak azért kérdezem, mert lehet nálunk aktuális lesz most.
Ovis kislány és kisbaba mellett nem tudom mennyire lesz kivitelezhető.
Főznék természetesen, meg minimál takarítanék ahogy tudok.
De gondot jelent, ha nem piheni ki ilyenkor magát a kismama?
Nem volt sajnos. A szüleim nem élnek. Anyósom a hazajövetel napján itt volt, főzött egy adag húslevest, aztán elment. És nem is nagyon látjuk azóta. 2-3 hetente 1x jön.
A férjem nem tudott szabadságot kivenni, így szerdán jöttünk haza, csütörtökön ő már ment dolgozni.
Annyi, hogy a nagyot elvitte iskolába reggel, így arra nem volt gondom. Május közepén szültem, így már csak 1 hónapig kellett megoldani a sulit. Most szeptember óta nagyjából én hordom. Keltem a picit is, és visszük a nagyot.
Eleinte saját magam ellensége voltam. Többször volt, hogy kicsit felment a vérnyomásom. A háziorvos mondta, hogy a fáradtság miatt. Amikor a pici aludt, nekiálltam takarítani, főzni, mosni, vasalni, meg nagyjából bárminek. Aztán a férjem szólt rám, hogy állítsam le magam. Nem fog elhagyni, csak mert van pár tányér a mosogatóban. Nyugodtan pihenjek, ha a baba alszik. Így aztán elkezdtem elengedni. Nem mondom, hogy mindig sikerül, kicsit maximalista vagyok ezen a téren. De ha rossz éjszakánk van, akkor bizony ledőlök én is kicsit.
Kedves utolso.
En 3 hetes koratol minden nap keltem a kicsit mert visszuk a nagyot iskolaba.(aprilisban szultem.)het orakor indulunk nem autoval hanem gyalog babakocsival...most telen kicsit neccesebb elindulni mert utal oltozni,mar alig varom a tavaszt a nyarat,hogy ne kelljen raadni annyi cuccot...nem tudom te hogy vagy vele,de en imadom a szuneteket,amikor nem kell kelni es utnak indulni
Igen, tök jó most is, hogy téli szünet van, és hogy ilyenn hosszú. A fiam is utál öltözni, májusi gyerek, megszokta, hogy egy szál bodyban volt végig. Most meg lázad mindig. :D
Mi szerencsére kocsival megyünk. De így is macera. Felkeltem, öltözés, és már megyünk is. Mondjuk annyi a szerencse, hogy hazafelé már el tud jönni busszal a lányom. Csak reggel nem olyan időben jön a busz, meg sokkal többet kell sétálni az iskoláig. Hazafelé egyszerűbb neki. Mert a hazajövetel meg persze a délutáni alvással van egy időben. Így egyszerűbb. De remélem a tavaszi szünet is jó hosszú lesz. :D
A férjem az 1 hét apaszabin felül kivett még 1 hetet, így itthon volt velünk 2 hétig. Éjszaka kelt a fiunkhoz, tisztába tette, áthozta nekem etetni, majd visszavitte és lefektette. Császárom volt és 2 nap után engedtek haza minket, de egyébként ezt nem én kértem tőle, ő ragaszkodott hozzá. 2-3 nap után szóltam neki, hogy hagyja csak, intézem, mert már abszolút nem esett nehezemre a felkelés, de ő csinálta volna 2 hétig is így, ha kell.
A kaját rendeltük már akkor is, a többi házimunkát az első pár napban ő csinálta, de aztán ahogy egyre jobban lettem, úgy ment vissza 50-50-re, mert már én sem tudtam/akartam csak fetrengeni.
Ezen kívül anyósék meg anyumék is jöttek-mentek, de inkább csak babáztak, mert kaja nem kellett. Max sütit hoztak. 🙂
A lányunknál szó szerint ugyanígy zajlott minden. Mivel nyáron született, a bátyjának szünet volt, nem kellett oviba vinni, itthon volt velünk.
Személyes véleményem amúgy, hogy az a férfi, aki nem képes elintézni, hogy kivegye az egy hét apaszabiját, miután a felesége kinyomott magából egy dinnye méretű gyereket és esetleg szanaszét repedt, vagy épp kettévágták a hasát, hanem legyint, hogy "oldja meg a zasszony, ahogy akarja", az ássa el magát. Az ilyen a gyerekével se fog többet foglalkozni, mert nyilvánvalóan nem a családja neki az első. De ezért biztos le leszek pontozva.
27. Elhiszem, hogy szerinted ez ilyen sarkos, de az én párom követte az apaszabiját mindkét esetben, csak túlhordtam mindkét gyereket. A második esetben ráadásul pluszban kellett napokat kikönyörögnie, mert ugye ő volt otthon 3 napot a lányommal, amikor a fiam született. Ezeket csak becserèlni tudta arra a hétre, amikor már otthon voltunk.
Ettől függetlenül bár ő 6ra jár dolgozni, 4-kor elvitte a kutyát, hogy az egyik sétára így meglegyen, betéttel egy mosási stb és a 24 meg 12 órás éjjeli műszakok utáni pihenés is rövidre fogta.
Én amúgy nem is igényeltem többet, az első szülés után kB nem is volt otthon teendő (csak a kutya okozott egy kis kihívást, amikor 24ben volt), a második gyereknél meg full jól voltam, meg tudtam mindent csinálni babával a kézben is. Oké, ott azért elfért volna egy kis segítség a nagyobb gyerek miatt. De így alakult, elégedett voltam a helyzettel így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!