Mások mellől is eltűntek a barátnők, mióta anyák lettek?
Nem, illetve nem ezért és nem azóta. Voltak haverok régen, akikkel együtt jártam bulizni, na velük már nem igazán tartom a kapcsolatot, leszámítva pár névnapi, szülinapi, karácsonyi e-mail meg ilyenek, de igazából velük már csak azért sem tudnék találkozni, mert őket úgy ismertem meg, hogy régen sokat jártam a fővárosba bulizni (amúgy onnan elég messze lakom), aztán egy időben oda költöztem, akkor lettünk nagy haverok, de aztán haza költöztem a szülővárosomba, viszont most már még ha módom is lenne rá, akkor sem indulnék neki egy 3-4 órás vonatútnak egy buli kedvéért.
Az itteni barátaim: három nagyon jó barátom volt régóta. Az egyikük a fiam keresztanyja lett, vele a mai napig a legjobb barátságban vagyok, sőt, ő több is mint egy barátnő, olyan, mintha a testvérem lenne, napi kapcsolatban vagyunk egymással. A másikuk neki a volt barátja, de őt már korábban is ismertem, vele is szinte naponta, két naponta szoktam beszélgetni, akár telefonon, akár msn-en, vagy ha van egy kis kimenőm este, akkor sokszor megyünk egy társaságban valahova. Illetve volt mégegy úgymond "legjobb barátnőm", vele viszont sajnos eléggé eltávolodtunk egymástól, de nem attól kezdve, hogy gyerekem van, hanem mióta neki lett egy komoly kapcsolata (életében először), ő azóta szinte nem jár sehova, se nappal, se este, beszélgetni sem ér rá sosem. Régen is elég elfoglalt volt, mert sokat tanul, sportolni jár, napi szinten edzések, és most a maradék szabadidejét a barátjával tölti. Nem teszek neki ezért szemrehányást, csak én a saját bőrömön tapasztaltam meg régen, hogy nem szabad elhanyagolni a baráti kapcsolatokat.
Különben kezdetben, amikor még nagyon pici volt a fiam, nekem sem volt egyszerű, hogy gondot fordítsak arra, hogy ápoljam a baráti kapcsolataimat, de azért próbáltam erre figyelni. Nekem úgy tűnik, hogy sikeresen. Akik a legfontosabbak, azokkal megmaradt a barátság, de persze ehhez az kellett, hogy ne csak nekem, hanem nekik is fontos legyen ez. Rajtuk kívül van persze egy nagyobb baráti társaság is, de ők pont azok, akikkel ki lehet mozdulni, havonta 1-2-szer szoktam elmenni szórakozni vagy nyáron szalonnát sütögetni, sátorozni alkalomadtán. Velük annyiban maradt a kapcsolatom, hogy ilyen alkalmakkor jól elvagyunk, de nem bizalmas barátaim. Amíg nem volt gyerekem, addig gyakrabban találkoztam velük is, de akkor sem közeli barátok voltunk, hanem csak haverok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!