Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekünket szeretnénk...

A gyerekünket szeretnénk támogatni és költeni szeretnénk rá, 50 millió megtakarításunk van, ebből ti mit vennétek neki?

Figyelt kérdés

Már "fiatal" felnőttnek számít, lassan önállósodni fog és kiköltözik.

Szeretnénk támogatni, ezért arra gondoltunk, hogy egy nagyobb "ajándékkal" támogatnánk.

Gondoltunk házra is, de inkább egy kocsi felé jobban hajlunk.

Van 50 millió félretett pénzünk és ebből szeretnénk a gyerekünknek venni egy nagyobb összegű dolgot (pl. kocsi/ház mint ahogy fent írtam).

Tudnátok adni tippeket, javaslatokat, hogy ti mit adnátok a helyünkben? ha ugyanúgy pl. autót, akkor milyen márkájút, 50 millióból már sok féle közül lehet válogatni

2023. jan. 3. 20:19
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

Látom nem megy a szövegértés.

"Az eredeti kérdés egyszerűsítve úgy szólt, lakást vagy kocsit?"

Nem ez volt a kérdés, én csak példának hoztam fel a lakást és a kocsit. Nyugodtan tudtok más lehetőséget is mondani.

"Szinte mindenki ingatlan ajánlott, amire te meghoztad a döntést, ingatlant biztos nem."

Hol hoztam meg a döntést, hogy biztos nem, kitudnád kérlek másolni a szöveget ahol azt állítottam, hogy ingatlant biztos nem veszünk?

Aki komolyan válaszolt annak meg is köszöntem, olvasd el a #31-es kommentemet.

Komolyan beleképzelsz mindenbe valótlan dolgokat, halucinációval neked kellene orvoshoz fordulnod, vagy pedig menj vissza az iskolába, ott megtanítják a szövegértést.

2023. jan. 4. 12:39
 42/49 anonim ***** válasza:
100%

Persze, parancsolj:

"körülbelül 1/5-ét autóra költjük a többit meg odaajándékozzuk, mert házat nem fogunk venni, de ennyi pénz albértletre bőven elég neki."

Cica, szövegértést én tanítok, olyan kiskölyköknek, mint te vagy. Szerencsére veled más vesződik, ne irigylem.

Na, menj írd meg a házid, hétfőn már suli. Elég időt pazaroltam már rád.

2023. jan. 4. 12:47
 43/49 A kérdező kommentje:

Legyél szíves az egész mondatot kimásolni ne csak egy részletet.

"Aki normálisan válaszolt annak köszönöm, valószínűleg nem egy dolgot fogunk neki venni, körülbelül 1/5-ét autóra költjük a többit meg odaajándékozzuk, mert házat nem fogunk venni, de ennyi pénz albértletre bőven elég neki."

Ebből te hol szűröd le, hogy én elutasítottam az ingatlant? Pont ezt írtam, hogy 4/5-e arra marad.

A "valószínűleg" szó meg nem azt jelenti hogy úgy is lesz, hanem azt, hogy ez az elképzelés, de még változhat.

Komolyan te azért kötöttél belém mert nem megy a szövegértés és beleláttál valamit amit én nem is írtam?

2023. jan. 4. 12:54
 44/49 anonim ***** válasza:
100%

"Házat NEM fogunk venni, de ALBÉRLETRE bőven elég."

Igen, nagyon durva, hogy a nemet nemnek értelmezem, az albérletet meg nem számítom megvásárolt ingatlannak, mivel nem az. AlBÉRLET, érted, bérlet, gyengébbek kedvéért benne van a szóban. Beleláttam, ami ott van🤣

Na jó, tényleg ne zsibbassz tovább, nem érek rá.

2023. jan. 4. 13:00
 45/49 A kérdező kommentje:

Olyan vicces, hogy előbb még azt írtad, hogy te csak egy másik válaszoló vagy, most meg hirtelen ugyanaz a stílus, szmájlikkal írt komment. (ugyan az aki már 10 kommenttel ezelőtt írta, hogy nem ír vissza, úgy látszik magadnak hazudsz és elhiszed)

Mégis miért vennénk házat, meg hol? Csak úgy random vegyünk neki valamit, ez nevetséges, majd ő tudja hogy hol akar lakni, milyen házban és milyen messze tőlünk. Ezért is írtam, hogy:

"1/5-ét autóra költjük a többit meg odaajándékozzuk"

A házat az elutasítjuk a fenti okból, vagy te komolyan azt hitted, hogy majd csak úgy találunk valahol valami random házat és azt megvesszük ajándékba neki?

2023. jan. 4. 13:07
 46/49 anonim válasza:
83%
Én inkább a gyereketek elérhetőségét kérném:)
2023. jan. 5. 12:02
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

#45 Én mondjuk nem tudom, hogy mennyi idős a gyerek, de abból indultam ki, hogy egyetemista. Ebben az esetben egyértelműen az egyetem körül vennék neki egy garzont, de nyilván ő is jöhetne nézegetni a különböző lehetőségeket.

Aztán el tudja adni, ha oda jut, hogy máshol szeretne lakást.

De szerintem amúgy a kérdés szempontjából lényegtelen. Nyugodtan vegyetek neki valami mást ajándékba.

2023. jan. 5. 12:11
 48/49 A kérdező kommentje:
Végül autót vettünk neki.
2023. jan. 10. 15:41
 49/49 anonim válasza:
100%

Hát azzal sokat tanult az életből.

Rájött, hogy nem kell önállósódnia mamahotel még legalább 20 évig tutti.

2023. jan. 17. 23:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!