Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kisgyerekes, illetve kisbabá...

A kisgyerekes, illetve kisbabás családok, hogy elék túl a szilveszteri zajokat?

Figyelt kérdés
Egyszer nagyon megbetegedtek és elterveztem, hogy délután alszom, hogy túléljem a háborús zajokat éjszaka, de már kora délután rákezdtek. Idén már napokkal előtte is durrantgattak. Hatvanban nincsenek törvények. Ha éjfélkor rákezdenének és egy óráig robbantgatnának és lövöldöznének a fegyvereikkel még nem lenne vészes. De volt, hogy lövöldöztek egy lakott tó mellett egy átlagos napon. A semmi közepén dolgozom és itt olyan jó nyugalmas. De hallom, hogy kint már fél napja durrantgattak. Főleg, hogy a gyerekvállalást szorgalmazza a kormány? A gyerekeknek kéne az alvás, főleg a kisbabáknak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy viselik el ezt a családok. Úgy kérdem, hogy nem pártolom egyik pártot sem. Nem vagyok baloldali.

2023. jan. 1. 00:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Ikreim vannak, 3 hetesek. Én egy kicsit szintén tartottam az éjszakától, de nem miattuk, mert ők mindent átalszanak, a környezeti zajok abszolút nem zavarják őket.

Magam miatt aggódtam, hogy még kevesebbet fogok tudni aludni mont egyébként. Budapest belvárosában lakunk egy társasházban, és eddig mindig volt valamelyik lakásban házibuli. Idén hál istennek nem, csak a tűzijátékokat lehetett hallani, ugyanúgy tudtam aludni mint minden más éjszaka.

2023. jan. 1. 09:52
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Tömbházban lakunk egy lakótelepen. Itt vhogy nem volt olyan nagy durrogás, inkább csak éjfél után. Amúgy 2 és 4 éves gyerekkel átmentünk a másik háztömbbe a barátokhoz, ahol úgyszintén van óvodás korú gyerek. Éjfél után jöttünk haza. Jól el voltak a gyerekek, évek óta így megy ez nálunk.
2023. jan. 1. 10:35
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly 7 hetes volt, nem zavarta egyáltalán.

Idén az első nagyobb durrogás megijesztette, később már nem foglalkozott vele, panelban lakunk, folyamatos volt a durrogás a házak között minden oldalon. Miután elaludt, nem zavarta fel.

2023. jan. 1. 10:40
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Autista lányunkkal nehezen. De szerencsére csak 2-3x fakadt sírva, utána elaludt.
2023. jan. 1. 11:33
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

11 hónapos babám meg se moccant éjjel.

Bébifigyelő be volt kapcsolva, mi a teraszon és a nappaliban buliztunk a barátainkkal.

2023. jan. 1. 12:11
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
3 évesem éjfélkor megnézte a tűzijátékot majd édesdeden alukált miközben kint még ment a durrogás
2023. jan. 1. 12:26
 27/32 anonim ***** válasza:

Tavaly 4 hónapos volt, nappal se kelt föl semmilyen zajra máskor se. Idén 1 év 4 hónapos, most is átaludta az éjféli nagy durrogtatást, de este vagy másfél órán keresztül altattam (békesen feküdt a sötétben az ölemben, de időnként mocorgott-nyöszörgött valamit, nem aludt még). Most már jobban felébred a zajokra, de éjfél és 1 között simán aludt.

Kivinni tűzijátékra ilyen kicsit nem akartam, mert alacsonyabb a fájdalomküszöbük, egy tűzijáték hanghatása fájdalmas is lehet egy babának.

2023. jan. 1. 15:41
 28/32 anonim ***** válasza:
Kifejezetten rossz alvó születése óta a 4 éves fiam. Mégid eddig egyedül tavaly ébredt fel rá, de mivel akkorra már 3 éves volt így felkészítettem rá, hogy ha ilyen zajokra ébred nem kell megijedni. Ott voltam azért mellette éjjel, felült, kérdezte mi ez, de mire válaszoltam volna már újra aludt.
2023. jan. 1. 17:26
 29/32 A kérdező kommentje:
Szóval, úgy látom nagyon pozitívan állnak a dologhoz. Itt még hetekig durrogtattak. Vannak gyerekek, akiknek petárda csonkította meg az ujjait. Valahol tüzijátêkkal lőtték egymást a fiatalok és a járókelőket. Egy ingatlanba belőtték a tüzijátékot és egy család otthon nélkül maradt, mivel... leégett. Továbbá a durrogás elfedi az éles lőfegyverek hangját. Én a semmi közepên szoktam fegyvert tesztelni, csak földbe irànyítottan, mert a levegőben elkaphat valakit messziről is. Erre sem szoktak odafigyelni mások. Nekem csalódás ez a pozitív hozzáállás. Sajnálom a fúróval idegesített személyt. Alkotmányos jogunk kéne, hogy legyen a nyugalomhoz. A filmet nézek, hangosan, ha bulikat tartottam, hangosak voltak, de odafigyeltem, hogy más ingatlanjába ne hallatszon be. Ajánlom mindenkinek a kertes hàzat.
2023. febr. 28. 09:12
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Kertesház mert jobba szomszéd autószerelő + fával is foglalkozik, nyáron van hogy éjfélkor dobálják a fát a platóra.
2023. febr. 28. 10:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!