Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dühkitöréseim vannak?

Dühkitöréseim vannak?

Figyelt kérdés

Van egy 13 hós lányom. Nem lehet mellette okom panaszra, de…

És ez a kérdés nem róla fog szolni. Észrevettem magamon hogy egyre könnyebben kiborulok, felemelem a hangom.

Az egészhez hozzátartozik Hogy korábban volt már depresszióm. Azt tudtam itthon kezelni. A szülésélmény igazából borzalmas volt mert életmentő műtét lett a vége. Koraszules volt. Az én anyám is rettentően idegbajos volt kiskoromban emiatt és még sok más miatt nagyon rossz a kapcsolatunk. Szülés után is eléggé megzuhantam.

Most viszont azt vettem magamon észre Hogy egyre könnyebben kiborulok. Minimális dolgokon is úgy fel tudom magam idegesíteni hogy el kell vonulnom másik szobába. Ilyenkor azt érzem hogy csak úgy tudom levezetni a feszültséget hogyha valamire rácsapok bútor asztal stb. az egyik legdurvább az volt Amikor szétvertem egy rudat . (Nyilvan nem a gyerek elott). Simán a kezemmel. Érzem hogy baj van.

Ne értsetek félre a gyereket sose bántottam de egyszerűen nem tetszik amit látok magamon. Pl. most már ez is kiborít hogy ha nem akar úgy enni. Borzasztóan fel tud idegesíteni. Szerintem ez már nem csak egyszerűen kimerültség hanem itt többről van szó.

A férjem hol megértő ezzel kapcsolatban hol nem. Nagyon nehezen tudják kezelni. Este említettem neki hogy lehet szakember kell. Ma fáradtabban keltem de nem volt semmi bajom erre megkaptam megint ideg sokkos vagyok.

Én nem szeretnék olyan példát a A lányomnak amit én kaptam anyámtól. Tényleg mindennél jobban szeretem. Nem napi rendszerességű a dolog de Tenni szeretnék ez ellen. Hova tudok fordulni ilyenkor? Milyenek a menete kit kell felkeresni? Szeretnék jobban lenni de úgy érzem egyedül ez már most nem fog menni. Pszichológus kellene pszichiáter?

Segítsetek kérlek mert nagyon el vagyok keseredve!

2022. dec. 21. 09:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Én momz appal kerestem barátnőt akivel együtt babakocsizunk. Amúgy nem izgat ha a gyerek maszatol, 14 hónapos ismerkedik a kajával annyit meg eszik,hogy éhen halni nem fog. Keveset alszik,de csak sajnálom őt hisz nem direkt csinálja. Mindig tudatosítom magamban hogy ő nem egy kisfelnőtt,sőt még nem gyerek hanem totyogó és semmit sem csinál direkt. Amikor nyugodt vagyok akkor a gyerekkel is könnyebb bánni.

Persze van amikor ideges vagyok több napi nem alvás után, de ekkor is legdurvább az volt, hogy rástóltqm miért nem alszol úgy mint a többi gyerek. Ha felhúzom magam elszámolok 10-ig aztán megy minden tovább. Keress nezen olyan pszichológust aki webkamerán keresztül is csinál kezelést, így nem kell bebucskáznod a városba,de ha viszont elakarsz szabadulni akkor jobb a személyes találkozó.

2022. dec. 21. 13:45
 22/28 anonim ***** válasza:

Értem, örülök hogy tudtam segíteni, 13-as voltam.

Még olyat tudok ajánlani mint otthoni kezelés, hogy hallgass sok zenét, az megnyugtat. Pl nekem az egyik kedvencem: https://www.youtube.com/watch?v=NPBCbTZWnq0

2022. dec. 21. 14:13
 23/28 A kérdező kommentje:

Egyszeruen csak azt erzem h totál ki vagyok. Vannak nagyon jo napok es nagyon nehezek. Ha faradt vagyok akkor vannak rosszabb napok inkabb. Szörnyen erzem magam ilyenkor…

Teljesen lehangol ez az erzes..

Enido amugy 0. Az elmult 3 hetben nem tudtam kiszabadulni egy percre sem. Neha ugy erzem h ram szakad a vilag…

Lehet ez mar tenyleg tobb mint fáradtság/kimerültség nem tudom.

2022. dec. 21. 15:47
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, de ismerős... :D a 2-es válaszoló én is lehetnék. Annyi különbséggel hogy apám borzalmas káromkodása tör elő belőlem.

Éjjel dobom le teljesen a láncot, úgy a 3. ordítva kelés körül. AMikor álmos, de ordít, és hiába nyugtatom meg, ordít megint amint kimegyek (Fogzik, szepa, átállna 1 alvásra, tudom, ezek mindig pörögnek a fejemben, de már 7 hónapos kora óta egy kalap f*s az alvása, és már úgy se bírom fizikailag/mentálisan hogy apja átvesz éjszakákat).

Persze úgy belelovalom magam hogy utána alig tudok aludni. Másnap meg ő is nyűgös, hajigálja a kaját, és az meg megint triggerel...

Néha nekem is van totál nem reális felhúzós pillanatom, pld hogy egész nap takarítanom kell (pedig nem vagyok tisztaságmániás, de nem járkálhatunk kajadarabokban, nincs mosogatógép stb.), és CSAKAZÉRTIS dobálja a kaját a gyerek, én is átmegyek rácsapni az asztalra a másik szobába.

Hozzátartozik hogy férjem nem beszél magyarul, és bár szuper apja a gyereknek és mindent rá merek bízni, de minnnnden fontos admin munka az enyém (pld a minap krepált be a mikrónk, persze kell egy új, azonnal kb mert mindig használjuk, de nem mindegy mekkora, meg hol tudja átvenni...)

Szerintem a pszichológus jó ötlet, én még nem jutottam oda.

Ami nekem még segít:

- idő saját magamra, az egyik hobbimat elkezdtem megint. Komolyan beindítja az agytekervényeimet, és rájövök hogy ember vagyok és vannak még normális gondolataim, nem csak egy babaszolga.

- a magnézium mellett nekem a vas is nagyon sokat segít, illetve az inozitol elég nagy adagban (4g) amit külföldön több mentális gondra is használnak. Ja meg a Valeriana. Ha nagyon durva időszakom van, reggel és este 1-1 valeriana csodákat tesz.

- van amikor hangosan kimondom a gyereknek: "kisfiam, ittál, ettél, itt vagyok veled, kaptál Dentinoxot, friss pelenkát, de nem értelek, nem tudok érted többet tenni, nagyon sajnálom, anya most csak ennyire képes". Hogy kimondom, egy hatalmas belső feszkót szabadítok fel, és belátom, hogy hát van amikor nyűgös a gyerek meg bőg, és egyszerűen ember vagyok én is, nem tudok mindig ideális körülményeket varázsolni. (egy maximalista ember vagyok, belül mindig idegeskedek, hogy jól menjenek a dolgok de már iszonytatóan el vagyok fáradva)

- ami mostanában bejön: ha érzem hogy kezdem felhúzni magam, akkor ilyen nagyon hangosan belélegzek, kilélegzek. Naggggyon idegesítő hangon, egyrészt hogy kiadjam a mérgem, másrészt hogy oxigén jusson az agyamba, és az ideg helyett megpróbáljak konstruktív lenni. Van amikor kicsit "kirázom" a karjaim is meg kicsit ugrálok. A hatalmas pozitív hozadéka ennek hogy a gyerek általában elkezd röhögni, és onnantól nekem is jobb kicsit.

A kajatémához még annyit: neked az a dolgod hogy adj neki kaját, ha nem eszi meg, nem eszi, majd eszik máskor (ezt már el is szoktam neki normális hangon mondani, hogy nem velem tol ki, nekem mindegy).

Huh, jó volt olvasni ezt a kérdést, 1-2 választ és tudni hogy nem vagyok egyedül. Remélem tudtam kicsit segíteni és találsz megoldást, illetve hogy vaalhogy átáll az agyunk a dologra, és nem húzzuk úgy fel magunkat (na meg hogy jobban alszanak a gyerekek hamarosan...)

2022. dec. 21. 17:30
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

3 éves lesz a kisfiam és pont mint a 2-es.

Én jártam pszichológushoz, de rendszertelenül kb havonta 1x jutottam el, és így semmit se ért, viszont vitte a pénzt.

Viszont említett egy dolgot: meditáció. Erről eszembe jutott,hogy valahol vannak elmentve agykontroll meditációk, eloszedtem, és nagyjából rendszeresen hallgatom őket. Örömmel mondhatom, hogy használnak.

Emellett ami még használt: rendeztem a kapcsolatom a férjemmel. Igaz, majdnem ráment a házasságunk, de muszáj volt új alapokra helyezni az életünket.

2022. dec. 21. 19:59
 26/28 A kérdező kommentje:

A kaja alapból (mar) nem zavar. 10 bol 1x idegesít fel de akkor nagyon :(

A ferjem meg egyszeruen nem tud ezzel mit kezdeni.. sajnos. Tobbszor átbeszéltük mar tudja mit kellene csinálnia de valahogy ez nem megy. Igyekszik ő szerintem, értékelem is de van hogy tul lő a célon pl ma is.

2022. dec. 21. 20:13
 27/28 A kérdező kommentje:
25: tudsz esetleg ajanlani is meditációt? Marmint hol erdemes ezeket megnezni/venni?
2022. dec. 21. 20:14
 28/28 anonim ***** válasza:
25-ös vagyok: írd meg nekem priviben az e-mailedet és szívesen átküldöm neked, amelyik nekem segített.
2022. dec. 22. 05:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!