Miért lehetnek dühkitörései a 4 éves fiamnak. Borzalmas ahogy időnként reagál apróságokra. Pl, hogy meglangyosítom apohár tejét. Szerintetek? Zeng az egész lakás az ordításától.
Na, ez az első válasz is tele van jóindulattal...
Szerintem ott lehet a gond (saját tapasztalat, én egy 3 éves egójával küzdök meg nap mint nap), hogy sokszor rutinból kezeljük, i szülők le a helyzeteket. Nem is igen figyelünk oda a gyerekre. Az én gyerekem is sokszor a magas cén kezd egyből (ez azért lássuk be, életkori sajátosság). Ha csak lehurrogni próbáljuk (a férjem sajnos különösen hajlamos erre, de néha bevallom én is beszaladok ebbe a zsákutcába ), akkor persze szép nagy hiszti kerekedik belőle. De elég csak megkérdezni, hogy miért is ordít, mi a baja, akkor gyorsan kiderül a turpisság (pl. nem nem a kék pohárba kéri a vizet, hanem a sárgába, stb, szóval csupa ilyen kardinális pont) akkor pikk-pakk le lehet nyugtatni (feltéve, ha hajlandó vagy mondjuk áttölteni a sárga pohárba a vizet. Én igen. Ettől még nem fog csorbulni a szülői tekintélyem, sőt. Megtanuljuk az együttműködést.)
Próbáld ki szerintem Te is.
És, ajánlok egy jó könyvet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!