Normális kérés?
Ahol a nagyi kiskiràlynak nevez egy csecsemőt akit nem ráznak fel àlmából, vagy aki làzas, annak nem is kéne a segitsége köszi.
Nálunk nem a gyerek a főnök de azért van egy egészséges hatàr, és a csecsemő felràzàsa az pont az.
"Ott van az opció, hogy nem mennek el. Ennyi."
Hú, milyen jó lehet egy ilyen családban élni. Ha nem ébresztik fel a 4 hónapos csecsemöt, hogy időpontra odaérjenek a családi ünnepre, inkább ne is menjenek.
Lehet, hogy te ilyen kontrollmániásan állsz a gyerekeidhez és unokáidhoz, higy ott parancsszóra ébredés legyen vagy ne is jöjjenek, mi örülünk, ha együtt lehet a család, kicsik-nagyok és nem csinálunk problémàt belöle, ha nem ér oda "időben" a babás család, nem feszengünk, mert nem lehet elpakolni a tányért, csak örülünk nekik, ha megjönnek.
Jó sz*r családok vannak, te úristen, hogy még ilyenből is problémàt csinálnak, még kiskirálnak nevezik a majdnem újszülöttet, mert nem verik fel álmàból a szüleik...
Én is pont ezt akartam mondani. A család nem rugalmas annyira, hogy az ebédet eltolja mondjuk 13-14 órára, vagy elnézze, hogy később megyünk esetleg, de mi legyünk annyira rugalmasak, hogy ébresztjük a babát és vállaljuk az ezzel járó feszkót?
Őszintén szólva ha az én családom ilyen karótnyelt lenne, nem esne nehezemre nemet mondani a közös karácsonyozásra. :)
Szerintem egy szerető családban nem okozhat gondot ennek a lekommunikálása és kompromisszum keresése.
Szerintem aki ilyet kér, azért nem is kár ha nem kell vele lógni. A családi összejövetelek azért vannak, hogy az ember jól érezze magát a szerettei körében. Épp elég formális eseményen kell részt vennem egyéb okokból. Ha egy családnál semmi rugalmasság nem fér bele, akkor ez van.
Nyilván tudok pontosan érkezni. Oda ahova muszáj. Ha egy családi találkozó muszáj és nem önkéntes, akkor az régen rossz. Mondjuk én emiatt már ténylegesen csak azokkal tartom a kapcsolatot, akikkel szeretjük egymást és a talalálkozás a lényeg nem a rituális rántotthúsozás, a többiekkel tök felesleges. Ez már gyerek előtt is így volt.
Pont nagyon hasonló szituációban voltam, meghívó félként.
Kb mi 11re várjuk a vendégeket.
Annyit írtam nekik, hogy 11re várjuk őket, de jöjjenek ahogy kijön nekik, mert a kicsit felesleges felkelteni, úgyis délután lesz az ebéd.
Szerintnem így érdemes meghívni valakit és nem pedig erősködni. Remélem legalább fontos esemény lesz 11:45, PL valaki eljegyzi a másikat, különben ez csak felesleges feszkókeltés.
"A család nem rugalmas annyira, hogy az ebédet eltolja mondjuk 13-14 órára, vagy elnézze, hogy később megyünk esetleg, de mi legyünk annyira rugalmasak, hogy ébresztjük a babát és vállaljuk az ezzel járó feszkót?"
Jaja, mert az egyszem csecsemőhöz kell az x számú meghívottnak alkalmazkodnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!