Normális kérés?

Figyelt kérdés
Meghívást kaptunk családi ebédre második ünnepen 11:45-re kéne odaérnünk. Jeleztem hogy ez attól függ, hogy éppen aludni fog e a 4 hónapos gyerekem. Erre a válasz tömören az volt keltsem fel, mert ez ünnepi ebéd és nem akarnak ránk várni. Lehet bennem van a hiba, de normális ezt kérni? Nincs még pontos napirend tényleg fogalmam nincs, hogy akkor épp aludni fog e vagy sem, de én nem vagyok hajlandó felkelteni.

2022. dec. 20. 13:41
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
A házigazda a nagypapa.
2022. dec. 20. 14:55
 22/51 anonim ***** válasza:
18%
Ez egy jogos kérés. Ha nem tudod megoldani, mondd hogy bocsi, de nem megyünk. Az elég gáz, hogy vagy megyünk vagy nem, vagy ekkor vagy akkor, majd beesünk, stb. FÉG egy ebédmeghívásnál, ahol tök kellemetlen ha várni kell rátok, vagy pont akkor érkeztek amikor mindenki eszik, vagy utána, amikor már elraknák a terítéket.
2022. dec. 20. 14:56
 23/51 A kérdező kommentje:
20-as az orvos elengedhetetlen, repülni egy ideig nem fogunk. Egy családi ebéd egy évben nem olyan esemény ahova ennyire kötelező lenne időben érkezni, nem az élet többi dolgára gondoltam amikor azt írtam reméltem, hogy ezt nem kell külön magyarázni.
2022. dec. 20. 14:58
 24/51 anonim ***** válasza:
82%
Egy kicsit mas azért, hogy nagypapihoz megyünk ebédre, vagy pedig orvoshoz foglalt időpontra. Ha a csalad nem kepes felfogni, hogy a baba nem akkor és úgy alszik, ahogy ők etkezni óhajtanak, akkor azon csak röhögni tudok. Ha meg felkelted és elviszed, akkor meg az lenne a baj, hogy miert bőg annyit. Ez nem valami hivatalos diplomaciai esemény, bakker, ez egy családi összejövetel.
2022. dec. 20. 14:58
 25/51 A kérdező kommentje:
24-es én is így gondolom, ezért érintett rosszul.
2022. dec. 20. 14:59
 26/51 anonim ***** válasza:
93%

De mi a tököm kellemetlen azon családon belül, hogy egy kisbabás család később érkezik és majd esznek külön?

Jó karót nyelt család lehet, ahol ezen feszengenek.

2022. dec. 20. 15:02
 27/51 anonim ***** válasza:
60%
Megmondanám a nagypapának, hogy majd a temetésére pontosan fogunk érkezni a gyerekkel.
2022. dec. 20. 15:03
 28/51 anonim ***** válasza:
100%

Egy normális kérés, amit normális elutasítani. Szerintem. :D

Egyébként, ha papa mondta, lehet semmi rossz nem volt ebben, csak nem emlékszik már/nem gondolt bele, hogy egy babát jobb nem ébresztgetni.

Nyilván ha muszáj, tudunk pontosan érkezni, de ha nem muszáj, márpedig egy családi ebédnél nem muszáj, akkor majd érkezünk. Senkinek nem kell várni ránk, mi majd eszünk később és ebből senki nem csinál ügyet.

2022. dec. 20. 15:13
 29/51 anonim ***** válasza:
87%

Én magamtól utasítottam el minden ilyen meghívást, mert tudtam, hogy irreális. Bőven elmúlt már a kislányunk 1 éves mikor először elmentünk sima, nem ünnepi ebédre valakihez.

Mindkét félnek van igazsága, de a kommunikáció tényleg nem az erőssége a családotoknak.

2022. dec. 20. 15:20
 30/51 anonim ***** válasza:
96%

Fel nem ébreszteném ezért.

Ha olyan a viszony, akkor mennék korábban, hogy ott tegyem le aludni. 4 hónaposan a fiamnak tök mindegy volt, hol alszik. :)

Ha meg ez nem opció, megmondanám, hogy egyenek nyugodtan nélkülünk, majd érkezünk.

Nálunk többször volt, hogy időpontra kell vinni, pl hallásvizsgálatra, kardiológiára, csípőszűrésre, ilyesmi. Persze mindegyik alvás időben volt. Olyankor azt csináltam, hogy elindultam korábban, hogy az autóban aludjon egyet. Ugyan olyankor az a nap el volt kicsit szúrva, mert az autóban max 20 percet aludt, de legalább odaértünk időre, és ő se volt nyűgös.

2022. dec. 20. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!