Normális kérés?

Figyelt kérdés
Meghívást kaptunk családi ebédre második ünnepen 11:45-re kéne odaérnünk. Jeleztem hogy ez attól függ, hogy éppen aludni fog e a 4 hónapos gyerekem. Erre a válasz tömören az volt keltsem fel, mert ez ünnepi ebéd és nem akarnak ránk várni. Lehet bennem van a hiba, de normális ezt kérni? Nincs még pontos napirend tényleg fogalmam nincs, hogy akkor épp aludni fog e vagy sem, de én nem vagyok hajlandó felkelteni.

2022. dec. 20. 13:41
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
27%

7!

Ha ebédre várok vendégeket, akkor adott időre kell hogy érkezzenek. Tegyuk fel 12kor van ebéd. Ez azt jelenti, 12re mindennel elkeszulok, teszem frissen az asztalra. A kérdező, a párja meg a gyereke viszont ki tudja mikor esik be. Lehet 5perccel 12 után, lehet fél kettőkor. Várjanak a többiek fél kettoig? Ugye nem?

Ha adott időre es esemenyre hivok vendégeket, akkor a meghivott két dolgot valaszolhat a meghivasomra: rendben, ott leszünk pontosan, vagy nem tudunk elmenni. Ennyi.

2022. dec. 20. 14:10
 12/51 A kérdező kommentje:
Nem írta a 7-es sem, hogy várjanak rájuk. Én sem írtam, hogy várjanak meg. Nekem ezzel csak annyi a gondom, hogy nem érzem reális elvárásnak, hogy egy kisgyermekes család időre érkezzen.
2022. dec. 20. 14:15
 13/51 A kérdező kommentje:
Főleg, hogy ez valószínűleg egyszeri lesz, mert jövőre már tervezhetőbbé válik.
2022. dec. 20. 14:16
 14/51 anonim ***** válasza:
55%

Nem normális kérés!

Aki ilyet kért, az nagyon bunkó ember!

Erősen megfontolnám, hogy egyáltalán odamenjünk-e egy ilyen családhoz vendégeskedni!

Ha normálisan viszonyultak volna a vendéglátók ehhez a helyzethez, akkor azt mondanám, hogy ha késünk, álljanak neki nyugodtan az ebédnek, majd becsatlakozunk, amikor odaértünk.

De aki olyat mond, hogy az ünnepi ebéd miatt keltsük föl a 4 hónapos gyerekünket, ahhoz én nem kívánkoznék.

2022. dec. 20. 14:20
 15/51 anonim ***** válasza:
84%

7-es, te hülye vagy? Ha a saját unokádról lenne szó, akkor is elvárnád, hogy keltsék fel és vigyék oda az ebédre hisztizve-sírva-nyűgösen vagy akkor inkább ne is menjenek?

Nem tudom, milyen proli családok járnak ide, ahol szokás 4 hónapos csecsemőket ébresztgetni egy ebéd miatt. Nálunk a családban több pici gyerek van, nyilván mindenki igyekszik úgy alakítani, hogy jó legyen, de egy gyereket nem lehet beprogramozni, ha a család nem ér oda, csak később, senki nem csin@l belőle problémát, nem várunk rájuk, hanem eszünk és ők is esznek majd, ha megérkeznek, fel lehet melegíteni az ételt.

Egyik fél sem szokott megsértődni ezen, bár mi normálisak vagyunk, fel tudjuk fogni, hogy egy kisgyerek nem úgy működik, mint egy felnőtt, aki akkor is tud viselkedni, ha álmos.

2022. dec. 20. 14:22
 16/51 anonim ***** válasza:
86%
Fogadok, hogy akik fölkeltetnék a gyereket, azoknak nincsen.
2022. dec. 20. 14:25
 17/51 anonim ***** válasza:
79%

Nem normàlis sem a kères, sem a hangnem. Akarna az ördög öreganyja olyannal ebèdelni, aki ìgy beszèl.

Az normàlis megoldas lett volna, ha azt tanàcsolja, hogy az alvò babàt òvatosan tegyètek hordozòba, ès ùgy gyertek vele.

2022. dec. 20. 14:30
 18/51 anonim ***** válasza:
91%

Biztos hogy nem kelteném fel. Mi is mindig mondtuk hogy úgy érünk oda ahogy, ne várjanak ránk.

Igyekeztem úgy inténzi hogy 10re ott vagyunk, így ott tudott aludni a kicsi amíg mi ebédelünk. Vagy mentünk ebéd után, mikor ébredt.

Senki nem szólt be emiatt, ha még beszólna akkor egyáltalán nem mennénk.

2022. dec. 20. 14:43
 19/51 anonim ***** válasza:
87%

És az nem opció, hogy előbb menjetek?

Pl. Reggel/délelőtt látod, hogy kb 11-től alszik, akkor ti átmentek 11 előtt és ott alhat a pici, ti meg ebédeltek nyugodtan.

Vagy tényleg mondjátok, hogy köszöntek a meghívást, de inkább átmentek délután sütizni.

Nem normális a kérés, de érthető, hogy kellemetlen késő vendégeket várni vagy félig üres asztalnál ebédelni. Szerintem a házigazdáknak vagy régen volt már pici babájuk vagy még nincs gyerekük. Ezen felesleges idegeskednek, egyszerűen nem ér annyit, hogy rugózz rajta. KB 3 mondatban meg tudnátok beszélni.

2022. dec. 20. 14:48
 20/51 anonim ***** válasza:
21%

"Nekem ezzel csak annyi a gondom, hogy nem érzem reális elvárásnak, hogy egy kisgyermekes család időre érkezzen."

Értem. Tehát te nem viszed a gyereket időpontra orvoshoz, nem repulsz vele, nem csinálsz semmit, ami időhöz van kötve. De, reális elvaras MINDENKITOL hogy megbeszélt időre erkezzen egy esemenyre

2022. dec. 20. 14:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!