Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden gyerek ilyen? Mit...

Minden gyerek ilyen? Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Nem tudom melyik témakörben van helye, így egyébbe írom..

Teljesen tanácstalan vagyok a 17 hónapos kislányommal kapcsolatosan. Mindenért sír, nincs olyan nap, amikor nem ordít. Általában akkor ordít legjobban, ha nem engedek meg neki valamit , mert pl. veszélyes. Értem én, hogy érvényesíteni akarja az akaratát, ebben a korban van. A védőnő azt tanácsolta, hogy ha kell 10.000x magyarázzam el neki, hogy mit nem szabad és miért.. nagyon kezdünk belefáradni a férjemmel. Nagyon szeretjük, egy igazi kis angyal egyébként, de ez a sok sírás kiakasztó. :( Nem tudom, hogy mit tehetnénk már. Annyira okos, olyan ügyes mindenben, de a "nemet" "nem szabadot" nem tudom vele megértetni.. :( Fogzás miatt is sírhat tudom, már csak 3 szemfogának kell kibújnia. Tudom milyen ha fáj a fog. VALAKINEK HA VAN TAPASZTALATA, ÖTLETE, ÍRJON KÉREM!

2022. dec. 16. 06:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%

Nem tudom, hogy jó a taktika, mert még a pocakban van a bébi.

Viszont több olyant is olvastam, hallottam, hogy nem szabad neki a nemet mondani, pont emiatt.

Máshogy kell elérni, hogy ne csinálja. Mert ha mondod neki, hogy nem, nem szabad, akkor annál inkább megteszi, hiszen a tiltott gyümölcs a legfinomabb.

Olvasgass utána.

2022. dec. 16. 07:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Egy percig sem bántam meg, hogy megszületett. Úgy volt, hogy nem lehet gyerekem és fogamzásgátló mellett jött össze. Én életmentő műtétre vártam, amit a terhesség miatt halasztani is kellett. 4 hónapos volt, amikor végre megműtöttek , így gyógyult lettem, viszont gyerekem már nem lehet.. (daganat) A sors tudta ezt és így adta Őt nekünk.
2022. dec. 16. 07:05
 3/11 A kérdező kommentje:
Amint kimondom, hogy nem, elkezd ordítani, ha felveszem csapkod, hisztizik. Lehet allergiás akkor a nem szóra..😀
2022. dec. 16. 07:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlj fel neki mást ahelyett, amit nem csinálhat. Pl a konnektorba nem nyúlhat bele, de mondjuk atrendezheti a zoknis fiókot. Vagy egy szál zokniban nem rohangálhat kint a hóban, de ugralhat bent a trambulinon
2022. dec. 16. 07:20
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Nos, szerintem ebben a korban mindenki ezekkel a problémákkal küzd..

Nagyon sokat járunk össze 3 anyukaval.

Mindenkinek 16 hónapos a gyereke, és ez megy mindenhol egész nap. Hiszti , ordítás, sírás.

Közben megy a csapkodás, bele tép a hajunkba, karmol, harap. És nem csak az én kisfiam. Hanem mindegyik gyermek.

Baba.mama jógára járunk hetente, és ott is mindig ez a téma anyukák között, hogy hisztiznek, nem igazán veszélyes, inkább értelmetlen dolgok miatt.

Közben ha az egyik gyerek elvesz a másiktól valamit akkor egymást is bántják. Hajtépés stb oda vissza megy.

Ez megy mar egyébként 4 hónapja nálunk. Szerintem 1000x mondtam már el neki dolgokat , eddig sikertelenül 😅

Nem olyan rég a játszótéren futottunk össze egy óvónővel akinek ecseteltük ezeket a dolgokat, majd legyintett egyet és azt mondta ne aggódjunk rosszabb is lesz, illetve , hogy kinövik. Szóval oke... ez is időszak amit túl kell élni 🤷‍♀️

2022. dec. 16. 07:34
 6/11 A kérdező kommentje:

5: Hát, valamennyire megnyugtató, hogy nem az én gyerekemmel van baj. 😆

Egyébként a veszélyes dolognál a lépcsőre gondolok. Fel és le is tud mászni, de féltem nagyon. Nem rég költöztünk be a házunkba, eddig nem volt lépcső, így újdonság neki is.

2022. dec. 16. 07:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk az vált be hogy úgy alakítottam a házat hogy a lehető legkevesebbet kelljen nemet mondani neki. Nyilván így is akadt pár dolog, a kanapét nem fogom eladni azért mert szaladgál rajta, de nem mindegy hogy egész nap azt hajtogatom hogy nem szabad, vagy csak a nap felében :D Figyeld meg hogy miket szokott csinálni. Pakol egy olyan fiókban amiben veszélyes dolgok vannak? Pakold át, hogy "gyerekbarátabb" eszközök legyenek benne. A lépcsőre mászik fel? Kerítsd el. Stb.
2022. dec. 16. 08:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kor ilyen. És még eltart egy darabig. Persze lesznek jobb és rosszab napok/időszakok. Túl kell élni és meg kell tanulni kezelni valahogy.

15-16 hós volt kb a fiam amikor jöttek az örlőfogai....négy egyszerre. Mindig volt valami amiért ordított, és a seggemben volt egész nap. Meg, ha nem engedtem valami (pl a wc papírt letekerni, konnektorba nyulkálni vagy egyéb hülyeség) leült és beverte a fejét a padlóba és sírt, hogy jajj de fáj neki. Aztán kijöttek a fogak és egyszercsak normalizálóditt a helyzet kb "2 percre", mert aztán jött a dackorszak. Most 2 éves múlt és konkrétani bármiér képes fél órát ordítani. Pl rajzoltam neki egy markolót. Kérdeztem, hogy kiszinezzüke e sárgára mondta, hogy kékre. Elkezdtem kékre színezni erre összegyűrte a papírt elkezdett ordítozni, sírni és földhözverte magát. Vagy pl rá akartam adni egy pulcsit és valami brutál hisztit levert, hogy neki nem kell, pedig még hozzá sem értem csak közelítettem felé a pulcsival 🤷 Vannak napok amikor tök cuki és tök jól le lehet vele tárgyalni mindent. Meg már én is egész jól tudom kezelni. Persze van amikor semmi nem jön be csak megvárom, hogy befejezze. Az unokatesoja a fiamnak szintén 2 éves és dettó ugyan ez. Sőt ő még talán rosszabb. A szomszédban laknak és sokszor egész nap sikít.

2022. dec. 16. 08:11
 9/11 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Amit a 7-es ír az nekünk is bejött. Mindent átalakítottm, hogy minél kevesebbszer mondjam, hogy nem. Pl fiókokra zárak, de egy pakolósat hagytam neki. Konnektorba dugók, de a matatófalra került konnekor és azt tudja piszkálni. A wc ajtót zárva tartom, hogy ne tudjon bemenni wc papírt tekergetni, ha be is megy rögtön ott vagyok és 1-2 kockát letéphet. A lépcsőhöz raktunk rácsot.
2022. dec. 16. 08:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A lépcsőhöz tegyél.ilyen összecsukható rácsot, mi is a neve? Nekünk bevált.

Amúgy ha sír, hát sír, akkor ő ilyen. De az nem jó tipp egyáltalán, hogy sose mondd neki, hogy nem. Igenis meg kell tanulnia, hogy vannak dolgok, amiket nem szabad. Az én fiam nem annyira ordítós, de öcsémék kislánya is ilyen, hát nincs mit tenni, vegig kell hallgatni a cirkuszt. Viszont arra figyelj, hogy ne legyen túl sok az a "nem", mert ahogy nálad is elszakad a cérna, ugy nala is, ha örökké csak az van, hogy ezt se meg azt se szabad. És igen, a másvalami felkínálása segíthet.

2022. dec. 16. 09:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!