Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem mindenki akar gyereket!...

Nem mindenki akar gyereket! Miért kell ezt erőltetni?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom mintha az életünk múlna rajta, úgy nyomul mindenki ezzel: jajj hát mikor lesz már gyereked?? Nem akarok! Mit nem lehet ezen felfogni? Miért piszkálják az emberek egymást ezzel? Mit zavarja egy másik embert, mit befolyásolja ez az ő életét, h ÉN mit csinálok??

Nem akarok 0/24ben etetni, pelenkát cserélni, mosni, legozni, sírást hallgatni és semmit ne csinalhassak ezentúl. Tudom, mert látom rokonok esetén is... Elmegyünk és az egész nap ebből áll már évek óta... Hát köszönöm szépen én ebből nem kérek. Még pisilni se lehet úgy, h ne üvöltsön a gyerek az anyja után mikor ott hagyja... Borzasztó...

Én tökéletesen jól vagyok gyerek nélkül, szabad vagyok, élem az életem! Mit zavarja ez a szomszédot, ismerősöket vagy bárkit??

2022. dec. 10. 08:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Az ilyen kérdéseken kívül SENKI nem erőlteti.

Nekem sincs, és soha nem szólt be emiatt senki a GYIK-en kívül.

38/N

2022. dec. 10. 08:57
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Nézd meg a világjáró családot. 4 éves a gyerekuk 42 országba voltak eddig, a gyerek ott alszik el ahol álmos,stb. Ezt csak azért irtam hogy nem minfenkinek olyan az élete mint a rokonodei.
2022. dec. 10. 09:10
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

Nekem folyamatosan beszóltak a valóságban, nem itt a gyakorin, hogy KELL, pedig még most se vagyok 30. Persze amikor lett, és rám szakadt a valóság, akkor mindenki lapított én meg bőgtem a kisbabával. Természetesen nem vártam hogy ők oldják meg, csak arra utalok, hogy könnyű a más testrészeit csalánba verni.

Hozzáteszem nem az ő hatásukra lett gyerek, de vannak nálam befolyásolhatóbb emberek, akiket esetleg jobban zavar ha önzőnek titulálják, vagy kinézik.

Nem tudom sajnos miért zavar másokat ha valakinek nincs, pláne miért szól bele a másik életébe ebben a kérdésben. Még azt értem hogy a politikai nézetekben osztják az észt mert esetleg ott esetleg múlhat rajta egy szavazás vagy valami (jobb országokban), de hogy a szomszédnak, unokahúgodnak, barátnődnek, unokádnak van-e gyereke nem igazán érint senkit.

2022. dec. 10. 09:11
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
Hát figyelj, max a családodat zavarja, de hidd el azon kívül a kutyàt nem érdekli, hogy lesz-e gyereked vagy sem.
2022. dec. 10. 09:26
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

Hát ha ennyire kiborulsz egy egyszerű kérdéstől, akkor van baj a toronyban. Nem lesz és kész. Ha erősködik, felállsz és befejezed a beszélgetést. Annyira nem bonyolult.

Amúgy azt ne hidd, hogy csak teged besztatnak. Nekünk 2 gyerekünk van. Mást se hallok, mint hogy KELL harmadik, mi az, hogy nem lesz harmadik, mennyi támogatás jár vele. Ha valaki rákezdi, felállok es otthagyom. Ezeknek csak az kell, hogy valakit basztathassanak. Tök mindegy, mivel.

2022. dec. 10. 09:33
 6/15 anonim ***** válasza:
87%
Nem hinném, hogy bárki erőlteti, hisz nem is lehet. Max rákérdeznek állandóan, az hogy te képtelen vagy kiállni magadért és lerendezni az ilyen embereket az nem mások hibája.
2022. dec. 10. 09:37
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

Azon kellene elgondolkodnod, hogy téged miért húz fel ez ennyire? És miért érzed, hogy idegeneknek kell bizonygatnod, miért nem való neked a gyerek?

Ha valami engem nem érdekel, hiába emlegetik, nem húzom fel magam, nem keresem az önigazolást, hanem csak teszek rá, hogy x vagy y bele akar szólni az életembe.

Valószínűleg van még a témában neked némi feltárni valód saját magad előtt. Hogy miért húz fel a téma, mások véleménye. Megfelelési kényszer a társadalmi nyomás miatt? Vagy valami más, amit elnyomsz magadban?

Ezekre kell megtalálnod a választ. Érdemes pszichológus segítségét kérni. Én ezt tettem.

2022. dec. 10. 10:00
 8/15 anonim ***** válasza:
39%
Figyelj, ez valószínűleg azért van így, mert az ember társas lény és monduk úgy, hogy az a természet rendje, hogy szaporodik, utódokat nemz. Azért kérdezi mindenki, hogy mikor lesz gyereked, mert azt gondolja, hogy úgy termeszetes ha van/lesz. Ha te nem akarsz gyereket akkor is nyúzni fognak és megpróbálnak majd áttéríteni arra, hogy akarj, mert hát annak akinek van "nem érti", hogy miért nem akarsz. Nekem van egy lányom de tökéletesen megértem, hogy miért nem akarsz. Főleg ha nehéz és rossz példákat látsz magad előtt. Imádom, szeretem de sokszor nekem is hiányzik a gyerekmentes életem...de nem csinálnám vissza, mert mindenért kárpótol a kis lénye. Mindenkinek a maga döntése, hogy vállal-e vagy sem. Ennyi.
2022. dec. 10. 10:15
 9/15 anonim ***** válasza:
77%
Amikor volt már egy gyerek, akkor is megkérdezték, hogy mikor jön a következő. Lett még egy és ez ugyanúgy folytatódik. Mikor jön a harmadik? Sőt, mondok jobbat, még meg sem szültem, ott voltam nagy hassal terhesen és már azt kérdezték, hogy mikor jön a következő. Az emberek hülyék. Nem kell ezekkel foglalkozni.
2022. dec. 10. 10:48
 10/15 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy leírták már előttem, a környezeteden kívül senkit nem érdekel.

Ha meg nem vagy olyan viszonyban velük, hogy ezt meg tudd velük beszélni, és itt kell róla véleményt kikérni meg hisztizni ezer kérdőjellel, hát...

De nekem ez inkább önigazolás-szagúnak tűnik, hogy te most azt vártad, hogy mindenki elkezdje írni, hogy de jó neked, hogy te "szabad" vagy stb.

"Én tökéletesen jól vagyok gyerek nélkül, szabad vagyok, élem az életem!"

Akinél ez így van, nem bizonygatja ismeretleneknek a neten.

2022. dec. 10. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!