Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol folytatnátok az életet...

Hol folytatnátok az életet egyedülálló anyaként?

Figyelt kérdés
Budapesten van lakásom és munkám viszont mióta megszületett a kicsi jobbnak láttam hazautazni a szüleimhez, hogy legyen segítségem és szép helyen cseperedjen. Mivel ez egy vidéki falu így teljesen burokban éltünk viszont most már döntenem kell, hogy itt ragadok vagy visszamegyek nulla segítséggel a régi életemhez.. Azt hozzátenném, hogy a lakásom nagyon kicsi és rossz környéken van. Őszintén rettegek, hogy nem vagyok ehhez elég erős, de attól is rettegek, hogy itt ragadok a szüleimnél felnőtt nő létemre amit nagyon nem szeretnék.. A gyerekemet is féltem az éles váltástól hiszen eddig idilli, ingerszegény környezetben nevelkedett és ezt cserélném le a nyüzsgő, büdös, sz.ros utcákra. Ugyanakkor tartok tőle, hogy nem fognak kapkodni egy egyedülálló anya után egy új munkahelyen ha maradok..

2022. nov. 30. 05:58
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
10-es, tudom, hogy több szempontból is szerencsés vagyok a helyzetemtől függetlenül. Nem is panaszkodni jöttem csak érdekel, hogy egy kivülálló mit tenne a helyemben.
2022. nov. 30. 09:32
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. imádok a városban lakni egyedülálló anyaként, minden közel van, játszóterek, parkok, boltok, koncertek, programok. Minden nap lehet valamit csinálni. Persze a vidéknek is megvan az előnye, de a város is nagyon jó.
2022. nov. 30. 09:38
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Városban lakunk, több értelemben jobb mert sok a játszótér, a program, közel van a kórház stb kis lakásban ketten boldogan el lehet lenni. Ismerek olyat aki Kismarosról jár be dolgozni Budapestre vonattal,szóval ez sem akadály. Azt is megteheted hogy kiadod a lakást és gyűjtesz egy új otthonra ami fél úton anyukának és Budapest között.
2022. nov. 30. 10:57
 14/29 anonim ***** válasza:
57%

Sose laknék vidéken. Egyszer megpróbáltam, mert menekülni kellett az exemtől. 5 hónapig bírtam, aztán ahogy adódott lehetőség, azonnal visszajöttem a 2 éves gyerekkel Budapestre. Nem bántam meg, itt születtem, itt nőttem fel, ehhez vagyok szokva. Meghalnék vidéken hosszútávon, főleg jogsi nélkül. A gyereknek amúgy teljesen mindegy hol van, ott fogja jól érezni magát amit megszokik.

Itt inkább az a lényeg te mennyire bírod így.

2022. nov. 30. 11:26
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok képes "vidéken" élni, hogy igazából Budapest agglomerációjában lakunk egy pici faluban, amely egy gyöngyszem a Dunakanyarban. De Budapesten dolgozom, minden nap beautózom és haza, a gyerekekkel pedig pont így kb. 40 perc alatt bent vagyok a Belvárosban, ha ott van dolgunk vagy csak valami programra jövünk. Nem igenyeljük túl sűrűn, mert jól esik az otthoni "ingerszegény" környezet, amely a zaj-, szmogmentességet jelenti, azt, hogy alig van ember, természet annál inkább. Én képtelen lennék Budapesten nevelni a gyerekeimet, főleg a Belvárosban, viszont képtelen lennék 150 km-re a fővárostól élni, kell a tudat, hogy elérhető távolságban van, viszonylag gyorsan minden elérhető.

Tanácsot nem igazán tudok adni, de az biztos, hogy a szüleimmel nem élnék egy fedél alatt, pedig jó a kapcsolatunk, de nagyon hamar egymás idegeire mennénk.

2022. nov. 30. 12:49
 16/29 babyboom567 ***** válasza:
32%

Én saját magamból kiindulva, egyáltalán nem költöztem volna anyámhoz,egyből a saját lakásomban, a saját kis életünket építettem volna.

De nekem az az érzésem, hogy nektek jó ez, és te nem is akarsz önállóbb lenni.Ha itt szerettek élni, akkor ne hagyd telebeszélni a fejed, hogy másképp kéne,keress ott valami munkát, és a gyereked ott járjon oviba.Ha viszont belső késztetést érzel,hogy külön élj akkor bátran vágj bele,nem lesz könnyű, biztos hogy menni fog, sikerülni fog.

De fontos lenne tudni, hogy a szüleid mit gondolnak erről az egész helyzetről.

2022. nov. 30. 17:45
 17/29 babyboom567 ***** válasza:
47%
Jah és ne csinálj éles váltást a gyerekkel, hogy pénteken még falun laktok, hétfőn meg új lakás, új ovi, új minden.
2022. nov. 30. 18:29
 18/29 A kérdező kommentje:

babyboom567 Nem tudom neked van-e gyermeked. Mindent egyedül csináltam végig csak édesanyám állt mellettem… Akinek van gyereke tudja milyen kemény az eleje pláne ha a gyerek apja nem áll mellettetek.. Nem volt se lelki erőm se semmi teljesen egyedül maradni.. Ezért mentem haza és most se csinálnám másképp. Ha az embernek van választása a könnyebb utat választja. Persze tudom, van aki kemény.. Félreértés ne essék nem mártírkodni akarok. Az egy dolog, hogy én önálló akarok lenni, de nem csak magam miatt mérlegelek..

Köszönöm, hogy írtok! 🙂

2022. nov. 30. 19:23
 19/29 Derjaderja ***** válasza:
100%
Azzal számoltál, hogy minden 2.héten kb beteg lehet az első években, ha elkezd közösségbe járni?
2022. nov. 30. 19:39
 20/29 A kérdező kommentje:

Igen. Ezért is írtam, hogy nem fognak utánam kapkodni ha esetleg fel is vesznek valahová.

Minden szempontból a régi munkahelyem lenne jó, de b.sszus, nem akarom hajléktalanokkal, cigányokkal, szarral teli környezetbe vinni a gyerekem….

2022. nov. 30. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!