Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyeden lévő anyukák, mi tévők...

Gyeden lévő anyukák, mi tévők lesztek ha lejár a gyed?

Figyelt kérdés
vagyis ugy értem ha lejárt akkor kapjuk a gyest+családi pótlék de esetleg ezen kívül lehet e valamit igényelni akár járadékot vagy a munkahelyről valamit addig amig a gyes le nem jár.
2010. szept. 30. 12:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én visszamegyek dolgozni ha felveszik bölcsibe a kisfiam. Sajnos erre nem sok esély van, mert az egyik helyen 13. a várólistán, a másik helyen 20. H minden kötél szakad beadom családi napközibe, ami nagyon drága, de még úgy is kb. 30000 Ft-tal több marad. Gyesen semmiképp nem maradok, mert a lakáshitelünk az egekben, abból nem tudnánk fizetni.
2010. szept. 30. 13:01
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Megyek vissza dolgozni, nem szeretném, ha havi 40000 Ft-ot kapnék (ez 60 ezerrel kevesebb)! Kislányom megy a bölcsibe sajnos!
2010. szept. 30. 13:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem májusban járt le a GYED-em,és itthon vagyok.A férjem elég jól keres,ráadásul tervezzük a kis tesót.Ha nem jön össze,akkor sincs semmi,mert van egy fél cégem,és jövő szeptembertől bejárok majd.Azért azt hagy fűzzem hozzá,hogy nem szép dolog járadékra,és plusz juttatásokra várni...
2010. szept. 30. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

Nekem jövő márciusban jár le a gyed, először úgy terveztem, hoyg akkor emgyek vissaz dolgozni.

Fel is vették márciustól akicsit bölcsibe.

Viszont onantól ki kellen vennem a szabijaimat (lesz vagy 50 nap) és mire tényleg munkába állnék, lenne május.

Akkor meg a nyáron tuti nem tudnék elmenni szabira, ráadásul ott lenne a bölcsödei szünet is.

Így majd valamikor júliusban jelezni fogom, hogy vissza akarok meni és mire szeptember lesz, addigra letöltöm a szabijaimat, így valójában jövő szeptembertől fogok dolgozni. Így a nagyfiamnak sem kell egélsz szünetben itt-ott lennie, vagy egyedül itthon (most negyedikes)

Szóval csak március-július időszakot kell kihúzni í yges +csp-vel,majd félreteszünk.

2010. szept. 30. 13:39
 15/16 anonim ***** válasza:
64%
Mivel a munkáltató nem köteles visszavenni dolgozni, így ez a lehetőség is benne van. Akkor mi a helyzet? Új munkát keresni kisgyermekkel.
2010. szept. 30. 14:40
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A munkahelyről nem lehet igényelni, csak fizetést.

Vannak önkormányzati segélyek,de azoknál elég alacsony az egy főre eső limit. Nem nagyon van már alternatíva.

Én több lehetőséggel számolok.

1) Vissza dolgozni. Munkámat szeretem, bölcsibe meg 1 évesen beírattam a lányomat már.

2) Jön a tesó. Legalábbis szeretnénk, ha így lenne.

3) Befut a vállalkozásom és akkor azzal fogok foglalkozni.

Aztán ha ez így mind együtt lenne, akkor meg nézek majd ki a fejemből. Bár úgy lenne...

2010. szept. 30. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!