Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyeden lévő anyukák, mi tévők...

Gyeden lévő anyukák, mi tévők lesztek ha lejár a gyed?

Figyelt kérdés
vagyis ugy értem ha lejárt akkor kapjuk a gyest+családi pótlék de esetleg ezen kívül lehet e valamit igényelni akár járadékot vagy a munkahelyről valamit addig amig a gyes le nem jár.
2010. szept. 30. 12:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Addigra nálunk jön a kistesó :)
2010. szept. 30. 12:13
 2/16 A kérdező kommentje:
nem erre voltam kíváncsi!
2010. szept. 30. 12:14
 3/16 anonim ***** válasza:
81%
ohhhhhhhhhhhhhhhhhh boccccccccccccssssssssssss
2010. szept. 30. 12:15
 4/16 anonim ***** válasza:
69%
2 év után már nyugodtan mehet bölcsödébe a gyereked, te meg vissza dolgozni. Ha csak nem egy milliomos férj tart el. Pofám leszakad, hogy mindenki csak a jussát, meg a segélyeket várja az államtól, ő meg cseszik dolgozni, inkább otthon sütteti a hasát. MENJ DOLGOZNI HA KEVÉS A PÉNZED!
2010. szept. 30. 12:18
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A munkahelyről mit igényelnél??

Ha lejár a GYED visszamész dolgozni, nem? Akkor kapod a fizetést. Ha pedig azt választod, hogy nem mész vissza, akkor csak a GYES marad. Te döntesz!

2010. szept. 30. 12:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van az előttem íróknak, de nem ilyen stílusban kellene megírni. Lehet hogy a kérdező nem tudja bölcsibe tenni a gyerekét(ami sajnos elég gyakran előfordul, mivel kevés a bölcsi van) v nem tud a munkahelyére visszamenni.
2010. szept. 30. 12:23
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

12.18-as!

Már a csapból is az folyik, hogy kevés a bölcsődei férőhely, nem jut minden gyereknek hely és hogy a nyugdíj korhatár emelésével már a nagyszülőkre sem lehet számítani, mert nekik is dolgozniuk kell!

Akkor mégis hova tegyem a 2 éves gyerekemet addig, amíg munkában vagyok? Ha meg bébiszitterre bízom, akkor minek dolgozom?

Ráadásul ha 8 órát dolgozom, az kb. 10 órát jelent, mert oda és vissza is kell jutni, annyit meg nem ajánlott a kicsiknek bölcsiben lenni (ha egyáltalán nyitva van addig). Nálunk 5-kor bezár a bölcsi, de az ovi is csak fél6-ig van nyitva.

Amíg melóztam, még a gyerekek előtt, sosem értem haza 6 óra előtt, úgyhogy fogalmam sincs hogy fogom őket elhozni...

2010. szept. 30. 12:24
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a 2 gyerek között 8 hónapig én is csak a Gyes-t kaptam, terhesen már nem vettek vissza.

Nehezen, de kihúztuk.

2010. szept. 30. 12:26
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem most járt le a GYED, lassan 1 éve keresek munkahelyet/állást, de sajnos nem találok egyelőre. :-(

A másik kérdésedre: az önkormányzatnál lehet igényelni rendszeres gyermekvédelmi támogatást, kiegészítő gyermekvédelmi támogatást, átmeneti segélyt, lakásfenntartási támogatást. Persze csak akkor kapod meg ezeket, ha megfelelsz a feltételeknek. Ezeket biztos megtalálod az okmányiroda, vagy az önkormányzat szociális osztályának honlapján.

2010. szept. 30. 12:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Májusban jár le a Gyed-em, akkor lesz a kislányom 2 éves. Eddig a maximális gyed-et kaptam, ami családi pótlékkal közel 100.000 Ft volt. Májustól a Gyes+ családi pótlék ha jól tudom a 40.000 Ft-ot sem éri el.

Mitévő leszek? Semmit sem teszek, kapom a Gyest és élek tovább. Vagy ha addig nem sikerül a tesó, akkor meg szeptembertől visszamehetek dolgozni. Még nem tudom...

2010. szept. 30. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!