Nagypapa lerészegedett a születésnapon? Jogosan hoztam el a gyerekeket?
Hivatalosak voltunk az apósoméknál születésnapra szombaton. A feleségem sógorának volt a bulija. Az apósom egyébként is egészségmegörzés jelleggel legurít este egy pálinkát és pohár bort, de mindig nagyon várja ha “legálisan” van valami alapja az ivászatnak. Esküvö, születésnap, stb. Ö amolyan jókedvü, éneklös részeg egyébként. Falusiak és mivel tisztességesen dolgozik, ezért senki sem szól rá semmit, elnézik neki, meg ritkán iszik sokat. Az 5 és 3 éves gyerekeink is ott voltak természetesen a bulin. Az ivászat miatt sose engedtük öket nélkülünk ottlenni, ottaludni. Nem bízok benne így! Most elvetette a súlykot. Csontrészeg lett estére, elesett, énekelt, hangoskodott, be nem állt a szája. Én akkor fogtam magam, felálltam és mondtam, hogy elég! Most azonnal megyünk haza, itt vannak a gyerekek, nem szégyelli magát? A gyerekek kicsit féltek tőle, nem értették mi van vele. A feleségem családjában egy dolgozó, 3 gyereket felnevelt nagytiszteletű emberre nem lehet semmit mondani. Soha nem is tettem ilyet, a feleségem és az anyja se mert soha az öregnek beszólni. Tabu dolog náluk, mert tisztességesen viszi haza a pénzt. Amikor ezt kimondtam, a feleségem nem állt mellém. Elkezdték mondani, hogy én túlzásba estem, nincs ebben semmi, úgyse tudják a gyerekek mi van és én megcsináltam a hisztériát. Ő nem jött velünk, ottmaradt. Én eljöttem a két gyerekkel.
Ma a feleségem válást helyezett kilátásba mert nekem nem volt ehhez jogom és miattam vége a családnak! Az anyja kiadta, hogy én többet nem tehetem be hozzájuk a lábamat, a két testvére, nagyszülei is szintén így döntöttek. A feleségemnek meg mindene, hogy odajárkál hozzájuk napi szinten. Most én vagyok a szr mert nem kellett volna semmi csinálni, az apjának joga van a saját házában lerészegedni mert keményen dolgozok egész héten.
Mit gondoltok? Tényleg túlzásba estem? Szerintem nem való a gyerekeknek egy röhögcsélő, kúszó mászó nagypapa látványa.
Most mit mondjunk erre mégis? Más se tartja normálisnak, de mit tud csinálni?
Ölje meg a nagypapát? Vagy mit mondjunk? Előbb utóbb meghal magától, addig meg ez van, lehet hisztikézni, nagypapi nem fog attól nem inni.
Vagy akkor váljon el, költözzön el a gyerekekkel és kérjen távoltartási végzést :D
Mi mást lehet erre mondani, mint azt, hogy ez van?
"Az én gyerekeim tartanak a nagypapától, ha megyünk oda és éppen dolgozni hívják, akkor látszik rajtuk a megkönnyebbülés. Múlt Karácsonykor is dolgozott, a gyerekek szinte kivirultak, előtte meg mindent kitaláltak, hogy ne menjünk oda."
Ez nagyon elszomorító dolog.
3 és 5 éves gyerekeknek oda kell menniük, ahol félnek az egyik ott levő embertől.
Én mindenképpen a sarkamra állnék, és megmondanám, hogy nem visszük őket oda, ahol félnek. B...us, a saját anyjuk nem védelmet jelent nekik, hanem kiszolgáltatja őket olyan helyzetnek, ahol félnek? Micsoda anya az ilyen!
És ha már ő ilyen, akkor neked, kérdező, annál inkább védened kell a gyerekeid érdekét. Persze ez is kényes dolog, mert ha fokozódik a konfliktus, és esetleg válás lenne belőle, akkor 99% hogy a feleséged kapná a gyerekeket, és még kevésbé tudnád kontrollálni a nagypapával töltött alkalmakat, ill. kevésbé tudnál nekik védelmet nyújtani, ha félnek ott.
Mellesleg 51-esnek is nagyon igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!