17 éves fiatokat elengednétek bulizni, ha lerészegedés miatt már letiltottad róla?
Figyelt kérdés
Amúgy rendes srác, a tanulással nincs gond, csak szeret nála idősebbekkel haverkodni. Ők meg ugye isznak, így hát ő is iszik velük. Párszor elengedtük. Egy ideig nem volt gond, de aztán egyszer részegen jött haza. Akkor leültünk megbeszélni ezt, és az volt a kikötésünk, hogy addig elmehet, amíg nem történik megint ilyen. Mondtuk, hogy ihat, de ne részegedjen le. Egy idő után megint ez lett, összehányt otthon mindent. Ez pár hónapja volt, nem engedtük el azóta. Most könyörgőre fogta, meg esküdözik stb. Látványosan szenved, hogy nem mehet, mert hogy cikizik emiatt. Meg jön azzal, hogy még a 15 éveseket is elengedik... Nálatok erre milyen szabályok vannak? Mi a véleményetek? Szívem szerint nem engedném, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a jó megoldás...2014. ápr. 18. 09:45
1/11 anonim válasza:
Egyrészt, a részegedést is lehet mértékkel csinálni. Ha már annyira leissza magát a sárga földig, hogy otthon összehány mindent, akkor az már rég rossz, és tiszteletlen veletek szemben. Én is sokszor ittam, de érdekes, egyszer sem hánytam össze otthon semmit.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásod :-) A mindent az mondjuk túlzás, a szobáját hányta össze, meg a WC-t. De aztán feltakarította. Haza is tudott jönni,tehát nem úgy kellett hazahozni vagy ilyesmi, de ez a kora miatt nekem sok.... És ez már kétszer előfordult:( Szóval mit tennétek? Elengednétek bulizni, vagy nem. Ha nem, akkor meddig? 18 éves koráig mondjuk?
2014. ápr. 18. 13:10
3/11 anonim válasza:
Elengedném,kikötéssel hogy mértékkel kell innia. De lassan felnő...Szóval inkább tapasztalja meg a saját kárán.
4/11 A kérdező kommentje:
#3#, de ezen már kétszer túl vagyunk, vagyis kétszer megszegte... Akkor is elengednéd?
2014. ápr. 18. 14:35
5/11 anonim válasza:
En megmondanam neki h nem erdekel mit csinal de itthon nem hanyhat. Aludjon a lepcsohazban amig jobban nem lesz!
6/11 anonim válasza:
Persze. Mivel ha harmadjára és megszegi azért csak tanul valamit a másnaposságból.
7/11 anonim válasza:
szerintem az sem jó,hogyha 2 durva berúgás miatt nem engeded el bulizni 18 éves koráig,így tehát szinte a középiskola végéig.Amúgy saját tapasztalatom alapján mondom,hogy igaza van,tényleg minden 15 évest elengednek,kamu személyivel járnak le a discoba,hánynak össze-vissza,és később mennek haza nálunk is,szóval ők is isznak,nem csak az idősebb barátai.Szerintem már elég büntetés volt a rosszullét,a másnaposság,a szégyen,a takarítás,és a buli nélküli hónapok 2 túlzásba vitt ivászat miatt.Én ha szülő lennék azt mondanám,hogy elmehet,de hamarabb otthon kell lennie,mint eddig,és ha még egyszer a lakásban hány,akkor megint elköszönhet hónapokig a bulizástól.
8/11 anonim válasza:
én elengedném. Vagyis el is engedem. 18 éves fiam van. és hát gyakori dolog hogy buliból részegen jön haza. Volt már olyan hogy elaludt az előszobában. álltalában a férjemtől kapja a fejmosásokat másnap. ez alap hogy nincs szó nélkül hagyva de nem büntetjük.
olyan volt már hogy másnapossan kelett segíttenie egész nap az apjának pedig tudtuk hogy szenved mind a kutya
9/11 anonim válasza:
elengedném minden fenyegetés, erőszak nélkül. De részegen az én házam küszöbét nem lépné át! (Mondjuk eleve nem engedek be részegeket...) Alhat kint, a teraszon... Hidd el, csak egyszer rúgna be...
10/11 A kérdező kommentje:
Nem engedtem el, de a válaszaitok alapján átértékeltem kicsit a dolgokat. legközelebb nem mondok nemet, és az jó ötlet, hogy részegen aludjon a teraszon....;-)
Köszönöm mindenkinek!
2014. ápr. 21. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!