17 éves fiatokat elengednétek bulizni, ha lerészegedés miatt már letiltottad róla?
Én elengedném, de előtte figyelmeztetném, hogy ne igyon annyit, hogy úgy járjon, mint legutóbb. Jól érezheti magát akkor is, ha nem issza le magát teljesen, hanem csak mértékkel... Persze a barátok hatása ilyenkor mindig erősebb, meg az is, hogy még nem ismeri a határokat... Tehát azt mondom, hogy az se baj, hogy lerészegedik, mert csak így tanul a saját hibájából, így ismeri a meg azokat a határokat, amiket már nem érdemes átlépni.
Anno én is jártam így párszor és nem bánom, mert tudom, hogy miből mennyit szabad. Amúgy meg csak nézzünk magunkba, néha felnőttként is tudunk inni annyit egy jó hangulatú társaságban, hogy másnap megbánjuk azt... akkor mit várunk egy kamasztól, aki még az útját keresi. 17 évesen két lerészegedés meg nem is számít soknak a mai fiatalok körében... A hányás meg megint olyan dolog, hogy attól is függ, hogy miket kevert össze, mert volt olyan, hogy egy kis pohár bortól egész éjjel rosszul voltam, máskor pedig két üveg pezsgőtől se lett semmi bajom.
Beszélgetni kell a fiúval, hogy neked milyen elvárásaid vannak vele szemben, milyen normákat képviselsz bulizás terén. A többi a srácra van bízva, mit tart meg ebből. Lassan 18 éves, jogilag felnőtt, elvileg felelősségtudatos ember lesz, nem állhatsz mindig mellette.
Próbáljátok megtalálni a közös nevezőt a partyzás terén: mit várok el Szülőként, mit fogadok meg Gyerekként. Ezek után már lehet alakítani a további lépéseket, ha pl. egy pontot megszeg a srác, akkor milyen szankciók lesznek. Vagy ha valamit betart a srác, akkor a Szülő milyen "kedvezményeket" ad bulizás terén cserébe. Rajtatok is múlik, nem csak a haverok befolyásoló tényezőinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!