Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagypapa lerészegedett a...

Nagypapa lerészegedett a születésnapon? Jogosan hoztam el a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Hivatalosak voltunk az apósoméknál születésnapra szombaton. A feleségem sógorának volt a bulija. Az apósom egyébként is egészségmegörzés jelleggel legurít este egy pálinkát és pohár bort, de mindig nagyon várja ha “legálisan” van valami alapja az ivászatnak. Esküvö, születésnap, stb. Ö amolyan jókedvü, éneklös részeg egyébként. Falusiak és mivel tisztességesen dolgozik, ezért senki sem szól rá semmit, elnézik neki, meg ritkán iszik sokat. Az 5 és 3 éves gyerekeink is ott voltak természetesen a bulin. Az ivászat miatt sose engedtük öket nélkülünk ottlenni, ottaludni. Nem bízok benne így! Most elvetette a súlykot. Csontrészeg lett estére, elesett, énekelt, hangoskodott, be nem állt a szája. Én akkor fogtam magam, felálltam és mondtam, hogy elég! Most azonnal megyünk haza, itt vannak a gyerekek, nem szégyelli magát? A gyerekek kicsit féltek tőle, nem értették mi van vele. A feleségem családjában egy dolgozó, 3 gyereket felnevelt nagytiszteletű emberre nem lehet semmit mondani. Soha nem is tettem ilyet, a feleségem és az anyja se mert soha az öregnek beszólni. Tabu dolog náluk, mert tisztességesen viszi haza a pénzt. Amikor ezt kimondtam, a feleségem nem állt mellém. Elkezdték mondani, hogy én túlzásba estem, nincs ebben semmi, úgyse tudják a gyerekek mi van és én megcsináltam a hisztériát. Ő nem jött velünk, ottmaradt. Én eljöttem a két gyerekkel.

Ma a feleségem válást helyezett kilátásba mert nekem nem volt ehhez jogom és miattam vége a családnak! Az anyja kiadta, hogy én többet nem tehetem be hozzájuk a lábamat, a két testvére, nagyszülei is szintén így döntöttek. A feleségemnek meg mindene, hogy odajárkál hozzájuk napi szinten. Most én vagyok a szr mert nem kellett volna semmi csinálni, az apjának joga van a saját házában lerészegedni mert keményen dolgozok egész héten.

Mit gondoltok? Tényleg túlzásba estem? Szerintem nem való a gyerekeknek egy röhögcsélő, kúszó mászó nagypapa látványa.

2022. nov. 20. 21:34
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
81%

Hogyha mindig kitalálsz valami kamut, akkor honnan tudják, hogy neked probléma ha alkoholos befolyásoltság alatt emelgeti a gyereket?

Ha mindig mellébeszélsz, nem fognak rájönni, mi a baj.

De valószínűleg a feleséged hirtelen felindulásból mondta.

Mindenesetre ez így már végképp kínos lesz, hogy nem vagy jóban a családjával. Ha úgy tetszik, a hirtelen haragod miatt most közellenség lettél.

Maximum annyit tudsz tenni, hogy elnézést kérsz, hogy hirtelen felindulásból mondtál olyat, amit nem is úgy gondoltál, csak fáradt voltál stb.

Aztán ha lesz legközelebb, akkor elszámolsz 10-ig, mielőtt felcsattansz.

Azért az nonszensz lenne, hogy egy házasság egy garatra felöntő nagyapa miatt érjen véget.

2022. nov. 21. 09:10
 32/53 anonim ***** válasza:
70%

"Részeg jókedvű nagyapa"? Álljon már meg a menet, ez egy saturészeg nagydarab ember volt, aki földönfetrengőre itta magát. Ahogy a kérdező írja, az egyik gyerek már kezdi is, hogy inni milyen menő. Nekem is volt alkoholista nagyapám. Gyűlöltem. Féltem tőle, udorodtam a szagától, a nedves, véreres szemétől, ahogy részegen puszilgatni akart. Akkor volt jó, mikor kiütve aludt. Apám is eltanulta tőle, bár szerencsére elég jól kontrollalja, de gyűlölöm, amikor berúg, és olyankor nem engedem, hogy jatsszon a gyerekkel. Én megmondom a gyereknek az igazat, nagyapa most túl sokat ivott es azért viselkedik furán, ez nem jó dolog, de ő ezt szereti. Ezt a kétéves is megérti.

Kérdező, sajnos itt nem nyerhetsz. Ez a család körömszakadtáig foga vedeni a piást, anyós annál is inkább, mert a megítélése múlik rajta. Aki kimondja az igazat, azt azonnal ki kell rekeszteni, mert az igazat kimondani nem lehet.

Most egyet tehetsz, nem mesz hozzajuk, de a gyerekeket se engeded. Csapjanak botrányt nyugodtan. A feleséged meg adja be szépen a valast, hajrá (nem fogja, mert az meg az ő megítelésének tenne be).

2022. nov. 21. 09:47
 33/53 Derjaderja ***** válasza:
63%

Igen, családi tekintélyszemély, a családfő, akinek senki nem mer szólni, hogy ne trollkodja szét az összes ünnepet.

Nyilván nem azért megy vki egy családi ünnepre, hogy egy részeg agymenését hallgassa. Ez már önmagában is agresszív jellegű magatartás.

Le van írva, hogy teljesen be van állva, nem egy kedélyes kicsit pityókás bácsiról írnak.

2022. nov. 21. 10:37
 34/53 Derjaderja ***** válasza:
68%

Egyébként ki tudja, talán elgondolkozik a nagypapa, vagy a családtagok is tanulnak abból, hogy az ember el is mondhatja néha a véleményét.

Persze nem így kellett volna, de egy férfi egy másik férfinak gyakran megbocsátja a faragatlan viselkedést, ha őszinte.

Ha meg a feleséged ilyen szinten velük játsszik össze, azon is érdemes elgondolkozni.

2022. nov. 21. 10:39
 35/53 anonim ***** válasza:
83%

"Én mondtam többször, hogy menjünk haza, fáradtak a gyerekek, de nem vette a lapot."

Na várjunk, ezt a nyitóban nem írtad!

Én #9. válaszoló vagyok.

Azért számomra ez más megközelítésbe helyezi a te viselkedésedet is. A feleségednek nyugodtan mondd meg, hogy mindez elkerülhető lett volna, ha időben hazaindultok (vagyis nem várjátok meg, míg a nagypapa kifekszik), te mondtad is, hogy induljatok. Mi a búbánatos fenének akart ő még maradni? Kisgyerekek számára tényleg nem való, hogy ilyen állapotban lássák egy rokonukat. Mit nem lehet ezen felfogni?

Az más kérdés, hogy én (szintén apa, szintén férj) ha vendégségben érzem, hogy addig kéne elindulnom, míg el nem durran az agyam és ki nem osztok valakit, akkor ellentmondást nem tűrő hangon szólok a gyerekeknek, hogy kezdjenek búcsúzkodni, aztán adom rájuk a pulóvert, cipőt, kabátot stb. Ha a feleségem nem mozdulna, egyszer megkérdezném, hogy itt éjszakázik, vagy velünk hazajön. Ha erre nem kezdene készülődni, én a gyerekekkel hazamennék. Ha pedig megkérdezné, miért sietünk haza, odabent a gyerekek fáradtságára hivatkoznék (jelen esetben szinte biztos, hogy ez igaz is volt), amikor magunk vagyunk, akkor meg elég keresetlenül megmondtam volna, elég gáz, hogy eszébe sem jutott, hogy a részeg apját nem kéne nézegetniük a kisgyerekeinknek. És otthon arról is beszéltem volna, hogy ezután mindig hazajövök a gyerekekkel, ha a nagypapa kezdi túllépni a határokat. Ha ő marad, az engem nem érdekel, de én és a gyerekek megyünk haza. Talán előbb-utóbb a mafla anyósnak is le fog esni, miért indulunk haza, és próbálja a férjét visszafogni.

Szóval így, mindent egybevéve már sokkal inkább megértem, miért nem bírtad tovább cérnával.

2022. nov. 21. 12:11
 36/53 anonim ***** válasza:
24%

Túlreagáltad.

Nálunk is vannak alkeszek - tkp melyik családban nincsenek? NEM helyes, hogy vannak, de akkor most tiltsuk el a gyereket kb az egész rokonságtól?

Az sem az.

2022. nov. 21. 15:23
 37/53 anonim ***** válasza:
26%

Jaa hogy az a hiszti tárgya hogy nem játszanak ingyen bébicsőszt a TI gyerekeitek mellett? Miért kéne bárkire is számítanotok? Magatoknak csináltátok vagy a nagyszülőknek?

Ha idegesítenek a saját gyerekeitek fizessetek bébiszittert, az úgy ugrál ahogy ti fütyültök.

2022. nov. 21. 16:16
 38/53 anonim ***** válasza:
67%
36, nem tiltotta el a gyerekeket senki. Pont az anyós meg a többi csaladtag tiltogat. Hát egyék meg akkor, amit főztek. Nélkülem se mennének a gyerekek sehova, különösen nem piásokhoz.
2022. nov. 21. 17:06
 39/53 anonim ***** válasza:
61%
Jó akkor legyen igaza a kérdezőnek , aztán legyen boldog, most hogy ekkora szart kavart.
2022. nov. 21. 19:09
 40/53 anonim ***** válasza:
78%
39, nem kell ez a besértődés, ha nincs több érved, mondd azt. Szerinted a kérdező boldog? Nagyon nem. Olvasd már el, mit ír, most ő a közellenség a családban, mert mindenki a piást védi, mi ebben a boldogság? De attól még ki kell állni a gyerekeinkért akkor is, ha egyedül kell az asztalra csapni. A szart nem ő kavarta elsősorban, hanem azok, akik szerint rendben van, ha egy részeg játszani akar a gyerekekkel meg előttük dülöngél, es az a hülye, aki egyszer megmondja, hogy elég volt ebből.
2022. nov. 21. 21:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!