Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagypapa lerészegedett a...

Nagypapa lerészegedett a születésnapon? Jogosan hoztam el a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Hivatalosak voltunk az apósoméknál születésnapra szombaton. A feleségem sógorának volt a bulija. Az apósom egyébként is egészségmegörzés jelleggel legurít este egy pálinkát és pohár bort, de mindig nagyon várja ha “legálisan” van valami alapja az ivászatnak. Esküvö, születésnap, stb. Ö amolyan jókedvü, éneklös részeg egyébként. Falusiak és mivel tisztességesen dolgozik, ezért senki sem szól rá semmit, elnézik neki, meg ritkán iszik sokat. Az 5 és 3 éves gyerekeink is ott voltak természetesen a bulin. Az ivászat miatt sose engedtük öket nélkülünk ottlenni, ottaludni. Nem bízok benne így! Most elvetette a súlykot. Csontrészeg lett estére, elesett, énekelt, hangoskodott, be nem állt a szája. Én akkor fogtam magam, felálltam és mondtam, hogy elég! Most azonnal megyünk haza, itt vannak a gyerekek, nem szégyelli magát? A gyerekek kicsit féltek tőle, nem értették mi van vele. A feleségem családjában egy dolgozó, 3 gyereket felnevelt nagytiszteletű emberre nem lehet semmit mondani. Soha nem is tettem ilyet, a feleségem és az anyja se mert soha az öregnek beszólni. Tabu dolog náluk, mert tisztességesen viszi haza a pénzt. Amikor ezt kimondtam, a feleségem nem állt mellém. Elkezdték mondani, hogy én túlzásba estem, nincs ebben semmi, úgyse tudják a gyerekek mi van és én megcsináltam a hisztériát. Ő nem jött velünk, ottmaradt. Én eljöttem a két gyerekkel.

Ma a feleségem válást helyezett kilátásba mert nekem nem volt ehhez jogom és miattam vége a családnak! Az anyja kiadta, hogy én többet nem tehetem be hozzájuk a lábamat, a két testvére, nagyszülei is szintén így döntöttek. A feleségemnek meg mindene, hogy odajárkál hozzájuk napi szinten. Most én vagyok a szr mert nem kellett volna semmi csinálni, az apjának joga van a saját házában lerészegedni mert keményen dolgozok egész héten.

Mit gondoltok? Tényleg túlzásba estem? Szerintem nem való a gyerekeknek egy röhögcsélő, kúszó mászó nagypapa látványa.

2022. nov. 20. 21:34
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
18%
A gyereknek semmi baja nem lesz, ha ilyet lát. Pesten látja a csöveseket is
2022. nov. 21. 21:34
 42/53 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk a férjem apja az alkoholista, de ő szinte minden nap. Mi most várjuk az első babát és már a terhesség elején megmondtam hogy ha részeg nem.fogunk át menni, külön az anyós át jöhet de ha részeg nem láthatja az unokát. Az rendben hogy az ember néha iszik egy osszejovetelen, de akkor is mértékkel, nem kell részegnek lenni.
2022. nov. 21. 23:16
 43/53 A kérdező kommentje:

A probléma, hogy ök nem látogatják az unokákat, mi visszük öket házhoz. Akkor meg minden egyes alkalommal leissza magát az apósom, mert mindig van valami ünnepi indok rá, akár egy névnap vagy naptári ünnep. Képes az utolsó kollégája egészségére is inni. Anyós szerint dehát csak ünnepel! Úgy csinálnak mindenki elött mintha 2 havonta fordulna elö, nem hetente.

Ez a gond! Ha tényleg egyszer-egyszer lenne ilyen, azt el lehetne viselni. Szerinte egy gyerek akkor se lásson földön fekvö részeg rokont! Az utcán lévö hajléktalan azért más eset, attól nem akar példát venni a gyerek, de családtagoktól igen. Írtam is, hogy az egyik unoka már utánozza is a nagypapát játékból, úgy csinál mintha menö dolog lenne!

Hiába támadnak itt egyesek, szerintem igazam van! Tudom! Magyarország a 10 millió alkesz országa, engem is hülyének néznek rendszeresen, hogy 1 pohárnál többet soha nem iszok! Azt is ritkán. Szerintem kritikán aluli, hogy mindenki elnézi, hogy egy nagypapa fetreng a földön vagy a diplomás, multis fönökeim, kollégáim a legaljasabbra isszák magukat! Hogy tisztelje bárki a fönökömet, amikor 3 éve a céges bulin összevizelte magát és úgy aludt? Persze mindenki szerint hát buli volt, elmegy.

A gyerekeim elött sose fogom ezt legitimizálni! Ne ezt tanulják meg! Hanem azt, hogy szégyenteljes dolog az italtól lealjasodni!

2022. nov. 22. 09:33
 44/53 anonim ***** válasza:
26%
Apám is alkesz, mégse tiltom tőle az ovis lányom. Nyilván nem viszi sehova meg ilyesmi, de elmehet hozzájuk. Sőt kapaszkodj meg, szereti is. A gyerekek még nem úgy gondolkodnak, nyilván ha tőled ezt látja hogy ki vagy ezen jóhogy utánozza, lehet téged akar vele bosszantani. Családi bulin apám is hugyozott már be többször, van vagy 8 gyerek a családban, egyik sem lett tőle lelkisérült. Gáz igen, de ez van. Szerintem állj lazábban az élethez. Mitől vagy ilyen nagy absztinens? Alkesz szüleid voltak?
2022. nov. 22. 12:57
 45/53 A kérdező kommentje:

Leggázabb: zsigerből azt hinni valakire, hogy azért nem iszik mert ittak a szülei. A pia az itthon alapkellék, aki nem szlopálja, annak biztos komoly lelki sérülései vannak.

No comment.

2022. nov. 22. 13:28
 46/53 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk azt én is túlzásnak tartom, hogy 44-es azt akarja normálisnak beállítani, hogy az unokák látják nagypapájukat, amikor részegen összecsinálja magát.

Nem, ne lássák így őt.

2022. nov. 22. 14:16
 47/53 anonim ***** válasza:
29%
Nem tartom annak, én sem iszok meg a férjem se, mivel nem szeretem ha valaki iszik, pont azért mert így nőttem fel igen, de akkor se fogok már ebből családi balhét szítani mint egy óvodás. Ez van...
2022. nov. 22. 17:17
 48/53 anonim ***** válasza:
0%
Huu kérdező de gáz vagy hogy iszol..milyen példát mutatsz te a gyerekeidnek? Miattad lesznek alkoholisták :-(
2022. nov. 22. 17:21
 49/53 anonim ***** válasza:
16%
Ha a gyereked meg a részeg nagypapát utánozza (wtf amúgy is ez, ilyet még nem hallottam) akkor szerintem beszélgess vele ovis hisztik helyett, attól nem lesz értelmesebb a gyereked.. Nem tiltani meg takargatni kell a gyereket mindentől, hanem beszélgetni vele dolgokról..
2022. nov. 22. 17:24
 50/53 A kérdező kommentje:
Nem az én gyerekem utánozza. Másik unokájuk. Az én gyerekeim tartanak a nagypapától, ha megyünk oda és éppen dolgozni hívják, akkor látszik rajtuk a megkönnyebbülés. Múlt Karácsonykor is dolgozott, a gyerekek szinte kivirultak, előtte meg mindent kitaláltak, hogy ne menjünk oda. Amint mondtam, hogy a papa dolgozik és ott is alszik, meggyógyultak hirtelen.
2022. nov. 23. 13:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!