Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagypapa lerészegedett a...

Nagypapa lerészegedett a születésnapon? Jogosan hoztam el a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Hivatalosak voltunk az apósoméknál születésnapra szombaton. A feleségem sógorának volt a bulija. Az apósom egyébként is egészségmegörzés jelleggel legurít este egy pálinkát és pohár bort, de mindig nagyon várja ha “legálisan” van valami alapja az ivászatnak. Esküvö, születésnap, stb. Ö amolyan jókedvü, éneklös részeg egyébként. Falusiak és mivel tisztességesen dolgozik, ezért senki sem szól rá semmit, elnézik neki, meg ritkán iszik sokat. Az 5 és 3 éves gyerekeink is ott voltak természetesen a bulin. Az ivászat miatt sose engedtük öket nélkülünk ottlenni, ottaludni. Nem bízok benne így! Most elvetette a súlykot. Csontrészeg lett estére, elesett, énekelt, hangoskodott, be nem állt a szája. Én akkor fogtam magam, felálltam és mondtam, hogy elég! Most azonnal megyünk haza, itt vannak a gyerekek, nem szégyelli magát? A gyerekek kicsit féltek tőle, nem értették mi van vele. A feleségem családjában egy dolgozó, 3 gyereket felnevelt nagytiszteletű emberre nem lehet semmit mondani. Soha nem is tettem ilyet, a feleségem és az anyja se mert soha az öregnek beszólni. Tabu dolog náluk, mert tisztességesen viszi haza a pénzt. Amikor ezt kimondtam, a feleségem nem állt mellém. Elkezdték mondani, hogy én túlzásba estem, nincs ebben semmi, úgyse tudják a gyerekek mi van és én megcsináltam a hisztériát. Ő nem jött velünk, ottmaradt. Én eljöttem a két gyerekkel.

Ma a feleségem válást helyezett kilátásba mert nekem nem volt ehhez jogom és miattam vége a családnak! Az anyja kiadta, hogy én többet nem tehetem be hozzájuk a lábamat, a két testvére, nagyszülei is szintén így döntöttek. A feleségemnek meg mindene, hogy odajárkál hozzájuk napi szinten. Most én vagyok a szr mert nem kellett volna semmi csinálni, az apjának joga van a saját házában lerészegedni mert keményen dolgozok egész héten.

Mit gondoltok? Tényleg túlzásba estem? Szerintem nem való a gyerekeknek egy röhögcsélő, kúszó mászó nagypapa látványa.

2022. nov. 20. 21:34
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
70%

Ez egy felesleges színjáték volt, hogy így viharzottál el. Lehetett volna ezt kulturáltan is lereagálni, már ha ennyire nem tetszett ez az egész.

Fáradtságra, fejfájásra mit tudom én mire hivatkozva eljönni a gyerekekkel együtt.

De nem provokált a nagyapa, igazából csak jól érezte magát, és valószínűleg a gyerekeknek is csak ez jött le belőle, hogy a nagyapának jó kedve van, nem lesz ettől maradandó károsodásuk.

Itt te hibáztál, mert a nagyapa viselkedésére nem lehetsz kihatással, de arra igen, hogy reagálsz dolgokra.

Ha már példamutatás, a gyerekeidnek is csak az jöhet le, mint tanulság (már ha felfogták mi történik, de kétlem), hogy így kell reagálni, ha valami nem tetszik, nem pedig diplomatikuan, megfontoltan.

A feleséged reakciója is érthető, te az ő párja vagy, ezzel pedig őt is kínos helyzetbe hoztad a rokonok előtt, teljesen érthető okokból nem állt melléd.

2022. nov. 21. 00:58
 22/53 anonim ***** válasza:
81%
Baromira túlreagáltad.
2022. nov. 21. 03:09
 23/53 anonim ***** válasza:
40%

Nem feltétlenül itt több van ebben ki rohanásban ,csak most robbant ki .

Máskor is volt már probléma ebben családban ,csak kérdező eddig türt,és türt .most telt be pohár kész .

2022. nov. 21. 05:35
 24/53 anonim ***** válasza:
55%

Én ezet nem fújtam volna fel ennyire.

Semmi bajom azzal, ha valaki néha iszik.

Buli volt, több lett.

Nyilván a gyerekeket elhozom én is.

Az ilyen buli már nem nekik való.

Te is es a feleséged is felfújátok.

Azért válni, mert a papa iszik a bulin elég fura..

Van ahol konkrétan alkeszok a snagyszülők ezt mégsemmviszik be otthonra a gyerekek.

Nah mindegy.

Szerintem drámázol és tulzásbaesel, és a feleséged és családja is.

2022. nov. 21. 05:49
 25/53 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, remélem te egész életedben soha nem ittál még egy korty alkoholt se. Ilyen hatalmas drámát csapni egy éneklő felnőtt miatt basszus.

Mindig ilyen hisztis vagy? Akkor nem csoda ha a feleséged válni akar. Én rendszeresen voltam gyerekkoromban olyan családi rendezvényen ahol ittak, jól érezték magukat. Én is élveztem, nem volt ezzel semmi gond, jó emlékként maradt meg, akkor is ha nem tudtam hogy azért ilyen "boldogok" mert többet ittak.

Én se akarnék a családban egy hozzád hasonló savanyú jánost, míg a család bulizik, te járj templomba meg anti alkohol gyűlésekre.

De ismétlem remélem, te még 40 fokban sem ittál meg soha egy pohár sört, mert ha igen akkor hatalmas képmutatás volt a hisztid.

2022. nov. 21. 05:53
 26/53 Derjaderja ***** válasza:
57%

Egy pohár sörtől nem lesz ilyen állapotban senki, mint amit fent leírtak, és az nem csak énekelgetés.

Nehogy már attól legyen "savanyújános" valaki, hogy kiakad azon, hogy a gyerekek előtt toopronggyá issza magát vki.

Ha egy kicsit kapatos társasàg jókedvűen nótázik, az nagyon nem ugyanaz, mint amikor vki egyszemelyes részeg sót csinál. Lehet, nem láttál még ilyet, főleg amikor családi tekintèlyszemély tolja.

2022. nov. 21. 06:59
 27/53 Derjaderja ***** válasza:
32%
Bocs a "só"-ért, nem aludtam éjjel 😅
2022. nov. 21. 06:59
 28/53 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy túlreagáltam, de nem ez az első eset! Nagyon nem. Már az is eléggé betett, hogy a kezdetektől nem számíthatunk rájuk a gyerekekkel. Lehet, hogy vicces részeg, de gyereket rábízni nem szabad! Anyós szégyelli, titkolja, hogy iszik a férje. Nem szól rá. Akkor se szól rá, ha részegen a gyerekekkel akar játszani. Józanul semmi baj azzal, hogy emelgeti őket, repülőset játszanak, de részegen azért ne! Eddig mindig nekem kellett ilyenkor szólni, hogy most ne mert fáj a feje a gyereknek, beteg, fáj a keze, valami kifogást. Mert senki sem szólt rá, aki vérszerinti rokona. Most nem 1 sörröl volt szó. Temérdeket ivott, egymás után a pálinkák meg üveg borok. Szó szerint beesett a szobába a vége felé ahol voltunk mi többiek és ott feküdt egy kicsit, majd énekelve felriadt. Szürreális volt.

Tudom, hogy elrontottam, de betelt a pohár. Nincs a gyerekeknek normális, segítö nagyszülöje (az én szüleim nem élnek) a tetejébe még ezt a részegséget kell nézni mindig ahelyett, hogy legalább ilyenkor a gyerekekkel foglalkoznának. Van negatív hatása, az egyik testvér nagyobb gyereke az iskolában dicsekedik, hogy mennyit tud inni a nagyapja és eljátsza öt mintha az menö lenne. A kisebb meg fél töle, nem is köszön neki sose! A feleségemet hibáztatom, neki kellett volna valamit lépni. Én mondtam többször, hogy menjünk haza, fáradtak a gyerekek, de nem vette a lapot. Örült, hogy végre nem négyesben vagyunk a négy fal között.

2022. nov. 21. 08:31
 29/53 NTBS ***** válasza:
64%
Mindketten túlreagáljátok. Melyik a nagyobb törés a gyerekeknek? Lát egy részét, jókedvű nagyapád Vagy elválnak a szülők?
2022. nov. 21. 08:42
 30/53 anonim ***** válasza:
81%

26

“Családi tekintélyszemély”? Wtf?

Hagyjuk màr.

Amúgy szerintem itt más gond is van a kapcsolttal.

Ha nálu k azt mondom menjünk akkor rövid időn belül megyünk.

Ha valki ivott, ha az az anyàm-apám-sógorom, vagy akár a férjem, kerek perec megmondom, hog alkoholosan ne elelgess a gyereket.

Nem hivatkozok kamu dolgokra.

Nem kiviharzok, hanem tabu nélkül:

“Ez már nem a gyerekeknek való buli, hazamegyünk, érezzétek jól magatokat!”

Nálunk sógornő szokott túlinni.

Igen kellemetlen, tehát tudom mire gondolsz.

Egyszer józan állapotában megmpndbam neki, hogy nekem kelelmetlen, hogy nem eleg a gyerekeket pesztrálni, mèg őrá is figyelnem kell.

Érezzük jól magunkat úgy, hogy megtaláljuk a mértéket

( ők ilyenkor nem menenk haza, emiatt kelemezlen, hanem hálóvendégek is)

Azóta megy neki.

2022. nov. 21. 09:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!