Nagypapa lerészegedett a születésnapon? Jogosan hoztam el a gyerekeket?
Hivatalosak voltunk az apósoméknál születésnapra szombaton. A feleségem sógorának volt a bulija. Az apósom egyébként is egészségmegörzés jelleggel legurít este egy pálinkát és pohár bort, de mindig nagyon várja ha “legálisan” van valami alapja az ivászatnak. Esküvö, születésnap, stb. Ö amolyan jókedvü, éneklös részeg egyébként. Falusiak és mivel tisztességesen dolgozik, ezért senki sem szól rá semmit, elnézik neki, meg ritkán iszik sokat. Az 5 és 3 éves gyerekeink is ott voltak természetesen a bulin. Az ivászat miatt sose engedtük öket nélkülünk ottlenni, ottaludni. Nem bízok benne így! Most elvetette a súlykot. Csontrészeg lett estére, elesett, énekelt, hangoskodott, be nem állt a szája. Én akkor fogtam magam, felálltam és mondtam, hogy elég! Most azonnal megyünk haza, itt vannak a gyerekek, nem szégyelli magát? A gyerekek kicsit féltek tőle, nem értették mi van vele. A feleségem családjában egy dolgozó, 3 gyereket felnevelt nagytiszteletű emberre nem lehet semmit mondani. Soha nem is tettem ilyet, a feleségem és az anyja se mert soha az öregnek beszólni. Tabu dolog náluk, mert tisztességesen viszi haza a pénzt. Amikor ezt kimondtam, a feleségem nem állt mellém. Elkezdték mondani, hogy én túlzásba estem, nincs ebben semmi, úgyse tudják a gyerekek mi van és én megcsináltam a hisztériát. Ő nem jött velünk, ottmaradt. Én eljöttem a két gyerekkel.
Ma a feleségem válást helyezett kilátásba mert nekem nem volt ehhez jogom és miattam vége a családnak! Az anyja kiadta, hogy én többet nem tehetem be hozzájuk a lábamat, a két testvére, nagyszülei is szintén így döntöttek. A feleségemnek meg mindene, hogy odajárkál hozzájuk napi szinten. Most én vagyok a szr mert nem kellett volna semmi csinálni, az apjának joga van a saját házában lerészegedni mert keményen dolgozok egész héten.
Mit gondoltok? Tényleg túlzásba estem? Szerintem nem való a gyerekeknek egy röhögcsélő, kúszó mászó nagypapa látványa.
Nehéz erre tárgyilagosan írnom, mert én irtózom a részegektől, és a bulizó egyetemista/fiatal az egyetlen, akitől elnézem, ha ittas (eltekintve amikor tényleg csak picit oldottabb vki az italtól, ami előfordul persze nálunk is).
Tudom, hogy vannak olyan családok, ahol elnézik, sőt normálisnak tartják, ha vki egy ünnepen berúg, ahogy felettem írták.
Itt 2 ilyen különböző nézet ütközhetett össze.
De az hogy kisgyerekek előtt vki így leigya magát, az szerintem sehol nem igazàn okè. Teljesen érthető, hogy elvitted a gyerekeket.
A családi balhé kirobbantása egy részről érthető, biztos rég óta fortyogott Benned az indulat. Másrészt amit önszàntából tűr az ember, azt nem okos dolog érzékeny helyzetben megalázó stílusban a másikra zúdítani.
Olyan konfliktust idéztèl elő, ami sose fog maradéktalanul rendeződni. Nem merült fel hogy korábban, nyugodt körülmények között tisztázod a feleségeddel a nemtetszésedet és kitaláltok vmi megoldást erre a helyzetre? Pl adott pillanatban közös megegyezéssel eljöttök ha túl ittas.
Valahogy próbálj meg vele kibekülni, mert elefànt voltál q porcelán boltban. Annak ellenére írom ezt, hogy teljes mértékben feléd húz a szívem ebben a vitàban, ahogy olvastam a leírást, fizikailag átéltem a haragot, undort, tiltakozást. A feleségedet se értem, hogy eddig őt nem zavarta az apja ittassága a gyerekek előtt? Biztos hogy ez nagy "hibája" a szemedben (az enyémben is), másrészt ismerted, amikor elvetted és gyereket vàllaltatok. Akkor kellett volna megbeszélni ezt a témát.
17-es, a kérdező által említett esetben szó sem volt arról, hogy belekötött volna nagypapa a gyerekekbe.
Azt meg nem is minősítem, hogy "ha bármelyik rokonom inná le magát úgy hogy énekelgetne". Hát kérlek szépen, én színjózanul is szoktam. Mintha énekelni bűn lenne, komolyan mondom...
A jelenet szerintem túlzás volt, főleg nem hazai pályán, ahol ráadásul esélytelen is, hogy bármi foganatja lesz. Azt viszont megértem, hogy elhoztad a gyerekeket. Valószínűleg nem fognak megállni a növekedésben, ha éneklő részeg van a tágabb családban, de nem mindegy, milyen mintákat látnak és felnőttként mit tekintenek majd később normálisnak.
Megjegyzem, valamilyen szinten nálunk is konfliktusforrás a férjemmel, hogy neki teljesen normális, ha valaki berúg, az én szememben meg szánalmas dolog. Pedig az én családomban is fogy az alkohol, de mértékkel. Az szerencsére szerinte sincs rendben, ha valaki gyerek előtt mutatkozik részegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!