Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek(ek) mellett hogy...

Gyerek(ek) mellett hogy csináljak "énidőt"?

Figyelt kérdés

2 gyerekem van. 1 és 3 évesek.

Úgy érzem, hogy mint én, mint nő megszűntem létezni.

Úgy vágyom egy filmezésre, egy nyugodt kávé ivásra, vagy csak ugy egy kis semmittevésre.

A nagy oviban van, de kb 1 hetet megy, 1 hetet itthon.

Ha megy akkor is délig (nem fog ott aludni, nem részletezem miért).

A kicsi iszonyú anyás. Konkrétan ha 2lépesnél messzebb megyek tőle már ordít.

Eddig mellette tudtam csinalni a dolgom. Most hetek óta minden csak úgy megy, ha cipelem. 1 kézzel főzök, 1 kézzel takarítok.

Próbáltam, hogy a hátamra kötöm, ordít.

Így az alvásidejébe sűrítek mindent is.

A rendeljek kaját nem kivitelezhető. Ahogy az sem, hogy ne takarítsak. Ha nem csinálom meg, mas sem fogja és csak gyűlik.

Szóval annyi énidőm van, amíg havonta 1.5 órára elmegyek körmöshöz.

A naggyal simán elvan a férjem. De a kicsi ordít. Egyszerűen annyira beleéli magát ha nem lát engem, hogy nem vesz levegőt.

Egyszerűen beleőrülök

2022. nov. 11. 11:12
1 2 3 4 5
 31/42 Derjaderja ***** válasza:
100%

De este nem tudsz olvasni, fúrödni picit? Éjjel kelnek?

(Mi csinàlunk akkora koszt h takarítani kell minden nap. Legalabbis vmi jut mindennapra. Persze attól fúgg mit hívunk takarításnak.)

2022. nov. 11. 15:00
 32/42 A kérdező kommentje:

A kicsi 9kor alszik el, a nagy ugy fél 10-10. Utana van férjemmel a "mi időnk", ezt nem szeretném magamra fordítani csak. Ha elalszik akkor szoktam esetleg olvasni.

A kicsi 4-5x kel éjjel, a nagy 1x

2022. nov. 11. 15:03
 33/42 Derjaderja ***** válasza:
70%

Még az az eretnek javaslatom van, hogy üljetek le mesét nézni. Én egyáltalán nem vagyok képernyő párti de nekem is belefér napi kb fèl óra mese, igaz én reggel el szoktam használni, hogy gyorsan összerakjam, kivasaljam az ovis holmit, lezuhizzak stb.

De ha ennyire kimerült vagy, üljetek le együtt, tegyél be vmi aranyosat pl Nandimese, Kisvakond, Bing, Bogyó és Babóca, Város hősei. Amíg nézik, pihensz, olvasol.

Jobb mint a kikészüles. Lehet h inttovertált típus vagy és az àllandó reagàlási kényszer fáraszt. Teljesen érthető.

2022. nov. 11. 15:06
 34/42 Derjaderja ***** válasza:
68%
32. Nálunk a párom is még este leül szöszölni a géphez v elalszik mire végzek az altatással. Vagy en alszom el 😂. Mindenesetre nèha tudok este tornázni, ügyeket intézni.
2022. nov. 11. 15:08
 35/42 Derjaderja ***** válasza:
73%
Még 1 ötlet: fürdetni nem tud a párod? Nálunk hosszan elpancsikolnak ha vki ott figyelget rájuk (még olvasni is lehet közben, ha jol szorakoznak együtt), betenni nekik zenét. Mindenesetre az egyemberes feladat, a másik tud pihenni/haladni.
2022. nov. 11. 15:11
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Mindent kizártál, amivel énidőt nyerhet az ember (takarítás minimumra, rendelés..stb), így menthetetlen vagy.
2022. nov. 11. 18:03
 37/42 A kérdező kommentje:

Míg én fürdetek, pontosabban ott gubbasztok mellettük. Nem lehet otthagyni őket, mert képesek bármin összeverekedni, a kicsi feláll, stb.

Ezalatt férjem takarítja a vacsi romjait. A kicsi most tanul enni. Sztem nem kell bemutatnom, hogy néz ki a konyha ilyenkor.

Utána játszhatnak, ezalatt felváltva gyors lefürdünk mi is. Majd én altatom a kicsit, férjem a nagyot.

A mesézést már próbáltam. A nagy nézni is szokta. De a kicsit hidegen hagyja.

2022. nov. 11. 18:05
 38/42 Derjaderja ***** válasza:
83%

Oké, ez mind így volt nálunk is kb, bár nálunk én altatom mindkettőt (viszont a lànyommsl a párom olvasott amíg a kicsit altattam, ha itthon van, mert ő éjjelre is be van osztva).

Tényleg a mèlypont ez az idòszak. Hamarosan javul mind a szepa, mind az evés, mind az, hogy a két gyerek lekösse egymást illetve a kicsi hallgasson vagy nézzen mesét.

Tart ki és a hétvégéb a párod játsszon velük, apró lépésenként közeledjen a kicsihez, menjetek sétálni és foglalkozzon vele akkor is ha Te ott vagy stb.

(Fürdésnél oda viszem a könyvrm, úgy gondoltam az olvasást).

2022. nov. 11. 19:17
 39/42 anonim ***** válasza:
41%

Kb. az első 10 válaszig jutottam, aztán elengedtem... Akik az arcodba hányják, hogy miért kellett neked második gyerek, azok nem látnak tovább az orruknál. Az első 2-3 év/gyerek piszok nehéz, de utána lekötik egymást, így neked sokkal több szabadidőd lesz! Gondolj erre átvészelendő időszakként.

Persze utána is lesznek tesó harcok, viták, gyepálások, de tudnak játszani is együtt, így nem lesz mindig az, hogy te te te. Nomeg sokat segít majd, ha visszamész dolgozni. Én néha felüdülni jártam a csendes irodámba az esti őrület előtt. :D Egyébként most meg az a bajom inkább, hogy annyira pörögnek a napok. Alig van időnk családként egymásra. Szomorúnak tartom, hogy többet látja a gyerekeimet egy-egy pedagógus egy nap, mint én/mi. Talán így utólag megpróbálnám jobban kiélvezni az otthon töltött éveket. Azt javaslom neked, hogy próbáld a fókuszpontodat áthelyezni. Most a negatív, önfeláldozás részére fókuszálsz. Nem fog változni semmi, ha keresed a szépet, de talán a lelked nem lesz tele nehézséggel.

Azt viszont sosem értettem, hogy miért nincs ideje valakinek leülni és meginni egy kávét. Azt gondolom, hogy a kezdetektől kell kereteket szabni. Ha hatalmas a hiszti, akkor is "mindjárt megyek kincsem, de anya előbb megissza a kávéját". Részemről ennyi. Nem lehet mindig mindent a gyerek alá helyezni, ha nem éppen a virágot borítja magára, vagy a hipós flakont nyalogatja, akkor nyugodtan idd meg azt a kavét betompulva úgy, hogy csak a fél szemed van a gyereken!

2022. nov. 11. 23:03
 40/42 A kérdező kommentje:

Ma (egy nagyobb szervezés után 😅) itthagytam a 2 gyereket férjemre és bementem a városba barátnőmmel találkozni, igazából csak egy kávéra beülni.

Hát jó is volt meg nem is.

Én folyamat azon agyaltam, mi van otthon, hogy a kicsi elvan-e. Azt a 2 órát lényegében végigordította a lányom. Férjem nem birja ha sír a gyerek, totál kikészült, veszekedés lett a vége.

Szóval annyira nem volt jó ötlet így utólag :(

2022. nov. 13. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!