Gyerek(ek) mellett hogy csináljak "énidőt"?
2 gyerekem van. 1 és 3 évesek.
Úgy érzem, hogy mint én, mint nő megszűntem létezni.
Úgy vágyom egy filmezésre, egy nyugodt kávé ivásra, vagy csak ugy egy kis semmittevésre.
A nagy oviban van, de kb 1 hetet megy, 1 hetet itthon.
Ha megy akkor is délig (nem fog ott aludni, nem részletezem miért).
A kicsi iszonyú anyás. Konkrétan ha 2lépesnél messzebb megyek tőle már ordít.
Eddig mellette tudtam csinalni a dolgom. Most hetek óta minden csak úgy megy, ha cipelem. 1 kézzel főzök, 1 kézzel takarítok.
Próbáltam, hogy a hátamra kötöm, ordít.
Így az alvásidejébe sűrítek mindent is.
A rendeljek kaját nem kivitelezhető. Ahogy az sem, hogy ne takarítsak. Ha nem csinálom meg, mas sem fogja és csak gyűlik.
Szóval annyi énidőm van, amíg havonta 1.5 órára elmegyek körmöshöz.
A naggyal simán elvan a férjem. De a kicsi ordít. Egyszerűen annyira beleéli magát ha nem lát engem, hogy nem vesz levegőt.
Egyszerűen beleőrülök
Most hiába pontoztok le, de ha reggel 6-7-ig dolgozik apa, anya meg idegösszeomlásos mert neki semmi én ideje nincs hát akkor sajnos kár volt a második gyereket bevállalni.Megoldás nincs, de jött sírni mert neki nehéz.
Itt mindenki fújja ,hogy mert úgy kell egy nőnek gyereket vállalnia, hogy ha apa lelép legyen tartalék pénz, meg hasonlók.
DE gyerekeket is úgy kell tervezni, hogy nem szentírás hogy az első meg a második ugyanolyan lesz, meg mindegyik akár egészséges is.Aztán ha szepázni kezd a gyerek meg eret vág az anya mert jajjj én idő.
Basszus, aki gyereket vállal főleg másodikat akkor az azért nem lepődhet meg azon, hogy vannak nehezebb időszakok még akkor sem ha az első gyerek hierszuperul kezelhető volt.
CSak itt látszik milyen meggondolatlanul, a saját igényeit nem is mérlegelve vállal sok ember gyereket egymás után, mert aláírták a csok-ot meg a többi cart, aztán jó volna termelni a gyerekeket.Utána meg anyu ki van készülve, mert 5-10 perce sincs magára két kicsi gyerek mellett.
És de az hogy valaki ennyire süllyed ,hogy rosszul érzi magát azt mutatja, hogy kellett volna több idő a két gyerek közé.
Fizetett segítség?
Takarításban, akkor lenne egy kis időd amíg alszik.
Mondjuk én beveszem a leszarom tablettát, és végig tévézem néha egy alvás időt.
Apa haza jön akkor takaríts napi 1,5-1 órát, addig a kicsi is szokja apát és ott vagy ha nagyon nem megy.
Legszívesebben minden nőgyógyász, védőnő és hasonló intézmény falára kitennék egy táblát, hogy KÉT KISGYEREK MELLETT NINCS ÉNIDŐ! Nincs. Pont. És akkor mindenki eldöntheti, ennek tudatában bevállalja-e a kis korkülönbséget.
Senkinek nincs énideje egy 3 és egy 1 éves mellett, legfeljebb ha bedobja a kicsit is bölcsibe, ő meg otthon vakarja. Egyébként meg ez nem ez az időszak. Majd lesz énidőd, ha nagyobbak lesznek. Tíz év múlva már csak akkor fognak hozzád szólni, ha pénz vagy kaja kell.
Kerdezo, de akkor mi a kerdes, minek irtad ki, ha semmi sem jo amit irunk ?
A gyerek mar ott van, gondolom nem adod orokbe.
DE:
-ovodaba nem fog aludni a nagy, ezen hoborogsz
-rendelni nem tudsz kajat
-a ferjedre nem hagyod
-a takaritast nem adod alabb
Akkor mi mit csinaljunk ??
És a hét egy napból áll? Vagy mi a gond avval, hogy egy este anya elmegy ahova akar, vagy befekszik a kádba/leül olvasni, filmezni, másik este apa elmegy sörözni vagy bárhova, a maradék ötben pedig bőven van eleget a család? Nehogy már szar legyen egy anya, mert nem áldoz fel mindent. Ebbe még beleférne egy nap, amikor ketten mennek el, mert a házasságot se kéne elhanyagolni. Ez esetben a szülők a további estéken legalább nem idegbetegek, ami hosszú távon az egész család érdeke.
Szerintem ez a kérdés már volt kint múltkor.
Ott is leírták, hogy a nagy maradjon tovább az óvodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!