Mennyire tűnik szokatlannak vagy megszokható lenne? Nem egy Annunciáta fajta az biztos de olyan kis átlagos de kellemesen hangzó név lenne. Mit gondoltok erről a névről? Mta szerint adható. Van e ennek a névnek hátránya illetve kinek teszik ez a név? Hasonló nevek vannak mint: Ibolya, Alma, Virág miért ne Málna is vagy inkább ne? Mondjuk ha átlagos vezetéknév lenne mint pl.Varga Málna vagy Pongrácz Málna (ezeket csak kitaláltam, mint nevek) mennyire lenne szokatlan?
Nekem tetszik, ezert is hivjak a kutyamat Malnanak. De embernek nem adnam...:D
2022. okt. 16. 14:16
33/39 anonim válasza:
A virágnevek és a gyümölcsnevek nekem nem egy kategória. Nem szeretem, ha valaki egy ennivalóról van elnevezve kvázi, legyen az málna vagy fahéj. Az általad említett Alma név az egyetlen, ami számomra tolerálható a gyümölcsnevek közül, de annak sem a gyümölcs az eredete, ha utánaolvasol, csak véletlenül egybeesik a magyar gyümölcsnévvel.
Te szeretnél Málna lenni? Én biztosan nem adnék ilyen nevet, magam sem örülnék neki. Arról nem beszélve, hogy ne hidd azt, hogy ritka név, egy-két hónapja ebben a fórumban is elég sokat szerepelt, és ott írták, hogy a homokozó teli van Málnákkal. Felnőttként pedig szerintem elég komolytalan név.
2022. okt. 16. 15:21
34/39 anonim válasza:
Ezeknek a ritka,de anyakönyvezhető növénynév alapú női neveknek nincs túl jó hangzásuk.(a Málna név mellett ilyenek pl. még a Bodza,a Mogyoró vagy az Eperke nevek is.)
2022. okt. 16. 16:54
35/39 anonim válasza:
Nekem a Málna nem tetszik. Viszont a virágnevek igen.
2022. okt. 16. 19:12
36/39 anonim válasza:
Olvasgattam itt a gyakori kérdéseken és volt Eperke meg Tea aki szereti a nevét és volt Dóra, meg Kornélia aki inkább megváltozatta másik névre. Nem tudhatjuk, hogy az adott gyerek minek fog örülni vagy minek nem, de szerintem akkor van a legjobb esélye annak, hogy szeresse a saját nevét, ha a szülei imádják és szeretettel használják a választott nevet. Szerintem nem borzasztó a Málna, ahogy írtad nem rosszabb, mint a többi gyümölcs vagy virágnév amiket évszázadok óta használnak a nők.
2022. okt. 16. 19:19
37/39 anonim válasza:
Hallottam Málni becézést, először azt sem tudtam, milyen név.
Nem adnám és én sem szívesen viselném ezt a nevet.
2022. okt. 16. 21:29
38/39 anonim válasza:
36# Tudnál mondani egy olyan gyümölcsnevet, amit évszázadok óta használnak a nők?
2022. okt. 17. 11:00
39/39 anonim válasza:
""Csókolom Málna néni"
Hát rettenet."
Ez mindenhogy rettenet, akkor is ha Anna néni vagy Kati néni. Engem ne nénizzen le senki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!