Málna mint keresztnév?
#15: De ne idegbajos, megkeseredett, itt gyűlölködő senkik véleménye legyen a mérvadó. (Akinek meg nem inge...)
Bármilyen furcsa, szolatlan nevet adnak is az emberfiának, nem az számít, hanem az identitás építés. Semmi nem a névadásnál dől el.
De ennyi erőfeszítéssel most azokkal szúrnak ki a legjobban aki anya feminista törekvései által szülei nevét kapja kötőjelesen, majd még 2 keresztnevet, mert vagy nem tudnak dönteni vagy majd a gyerek eldönti mivel akar élni.
Hanh-Horváth Noémi Izabellát többet láttam már láttam, hogy szívja a fogát, mert le kell írnia a nevét, mint a Filoménát, Lipótot, Eperkét vagy Árminkát, hogy nekik különleges nevük van.
A névgyülölet sosem a névnek szól, hanem az identitásnak amit sikerült, nem sikerült átadni.
Én sem adnék beszélő neveket, de amúgy szép a hangzása, így ha mást hívnának így az engem nem botránkoztatna meg.
Ismertem Szamócát, Szaminak becézték, az sokkal furcsább de becézve nem volt az sem zavaró.
Sehol nem írtam, hogy szép. Nekem sem tetszik. De sajnos vagy nem sajnos, a mai nevek közül nem lóg ki. A Szilva amúgy telejesen elférne, az Áfonya nekem hangzásra nem szép, olyan mintha valami fonnyadna. De az Áfonya is vállalhatóbb lenne, mint a Banánvirág.
Mitől más mint pl az Alma? Vagy ha már itt tartunk, akár a virágnevek?
Az Almánál se másabb. Almát nem ismerek, Málnát és Eperkét viszont igen :-S
A virágnevek is csak egy fokkal jobbak, de azoktól is a frász kerülget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!