Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Málna mint keresztnév?

Málna mint keresztnév?

Figyelt kérdés
Mennyire tűnik szokatlannak vagy megszokható lenne? Nem egy Annunciáta fajta az biztos de olyan kis átlagos de kellemesen hangzó név lenne. Mit gondoltok erről a névről? Mta szerint adható. Van e ennek a névnek hátránya illetve kinek teszik ez a név? Hasonló nevek vannak mint: Ibolya, Alma, Virág miért ne Málna is vagy inkább ne? Mondjuk ha átlagos vezetéknév lenne mint pl.Varga Málna vagy Pongrácz Málna (ezeket csak kitaláltam, mint nevek) mennyire lenne szokatlan?

2022. okt. 16. 03:49
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
7%

#15: De ne idegbajos, megkeseredett, itt gyűlölködő senkik véleménye legyen a mérvadó. (Akinek meg nem inge...)

Bármilyen furcsa, szolatlan nevet adnak is az emberfiának, nem az számít, hanem az identitás építés. Semmi nem a névadásnál dől el.

De ennyi erőfeszítéssel most azokkal szúrnak ki a legjobban aki anya feminista törekvései által szülei nevét kapja kötőjelesen, majd még 2 keresztnevet, mert vagy nem tudnak dönteni vagy majd a gyerek eldönti mivel akar élni.

Hanh-Horváth Noémi Izabellát többet láttam már láttam, hogy szívja a fogát, mert le kell írnia a nevét, mint a Filoménát, Lipótot, Eperkét vagy Árminkát, hogy nekik különleges nevük van.

A névgyülölet sosem a névnek szól, hanem az identitásnak amit sikerült, nem sikerült átadni.

2022. okt. 16. 09:53
 22/39 anonim ***** válasza:
80%
21es nem minden esetben. Én különleges nevet kaptam, gyűlöltem, szivattak miatta, tönkretették a gyerek és kamaszkorom, sőt, a felnőttet is, mert bár nevet változtattam, még mindig gyomorgörccsel mutatkozom be.
2022. okt. 16. 10:01
 23/39 anonim ***** válasza:
96%

Én sem adnék beszélő neveket, de amúgy szép a hangzása, így ha mást hívnának így az engem nem botránkoztatna meg.

Ismertem Szamócát, Szaminak becézték, az sokkal furcsább de becézve nem volt az sem zavaró.

2022. okt. 16. 10:09
 24/39 anonim ***** válasza:
72%
Van egy ismerősöm 38 éves most és Málna a keresztneve. Évek óta ismerem de nem bírom megszokni mindig azt hiszem hogy ez egy becenév neki, de tényleg így van anyakönyveztetve. Ő sem szereti.
2022. okt. 16. 10:30
 25/39 anonim ***** válasza:
38%
10 éve felkaptam volna rá a fejem, ma már nem. Nem tetszik, de teljesen megszokható, manapság csomó kislány ilyen nevet kap, a sok Hédi meg Lili között pont elfér a Málna is. Addig jó, amíg nem Banánvirág.
2022. okt. 16. 11:02
 26/39 anonim ***** válasza:
64%
A Málna egy fokkal se jobb mint a Banánvirág:-D
2022. okt. 16. 11:09
 27/39 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem már csak hangzásra is jobb. Alapból két szótagú és A-ra végződik mint a legtöbb női keresztnév. Igazából pl egy Málna vagy egy Mária között nincs sok különbség hangtanilag. És a Málna egy kellemes illatú, lédús gyümöcs. A banán meg alapból inkább férfias szimbólum már csak az alakja miatt is, és amúgy sem egy zamatos, törékeny gyümölcs. Hangzásra, hossszúságra és jelentésre is sokkal szerencsétlenebb női névnek, mint a Málna.
2022. okt. 16. 11:16
 28/39 anonim ***** válasza:
16%
27es akkor ezzel a logikával a Szilva, Áfonya, is mind szép női név lenne igaz?
2022. okt. 16. 11:20
 29/39 anonim ***** válasza:
86%

Sehol nem írtam, hogy szép. Nekem sem tetszik. De sajnos vagy nem sajnos, a mai nevek közül nem lóg ki. A Szilva amúgy telejesen elférne, az Áfonya nekem hangzásra nem szép, olyan mintha valami fonnyadna. De az Áfonya is vállalhatóbb lenne, mint a Banánvirág.

Mitől más mint pl az Alma? Vagy ha már itt tartunk, akár a virágnevek?

2022. okt. 16. 11:24
 30/39 anonim ***** válasza:
62%

Az Almánál se másabb. Almát nem ismerek, Málnát és Eperkét viszont igen :-S

A virágnevek is csak egy fokkal jobbak, de azoktól is a frász kerülget.

2022. okt. 16. 11:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!