Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minek kettonel tobb gyerek?

Minek kettonel tobb gyerek?

Figyelt kérdés
Kettovel mar megvan az, hogy latja az ember, hogy milyen cukik, aki meg azert vallalt, hogy legyen teso, akkor az is megvan. Mit ad a kettonel tobb gyerek?

2022. okt. 14. 21:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is 2 gyerekünk van.

Egy fiú egy lány. Viszonylag kisebb korkülönbsèggel.

Mi úgy 1 éve rágjuk magunkat azon ,hogy lehetne harmadik gyerek is.

Jönnek az èrvek, ellenèrvek.

Nem hitel,csok vagy egyéb miatt. Eszünk ágában sincs felvenni. És szükség sincsen rá!

Azért gondolkoztunk el rajta ,mert szívünk vágya,hogy újra át élhessük azt a sok csodás pillanatot ,ami babakorban adatik meg. Hogy mèg "utoljára "babázhassunk. Hogy én át éljem a terhességet,a szülést. Én nagyon szerettem.

A mi óránk is ketyeg. Mármint a biológiai. És jobb mèg idoben letisztázni ,hogy szeretnènk vagy sem. Mint később ,amikor már a korunk sem megfelelő.

Eddig a józan èsz döntött. Ezért sincsen mèg harmadik baba😀

De mikor eldöntjük egyik este ,hogy rendben megállunk 2 gyereknèl,valahol csalódottak leszünk. És itt jön a szív. Magyarán a szív és az ész harca.

Azt mondták nekem , próbáljam lefoglalni magam. Hobbi. Új tevékenységek stb. És ha az nem tereli el kellőképpen a figyelmem. Akkor érdemes elgondolkozni azon ,hogy talán tényleg lenne helye itt egy újabb kis csodának. Na most nem sikerült teljesen elterelnem egy év alatt sem.

Így újra felvetettük. És jelenleg tárgyalunk, sokat beszélgetünk ,hiszen ez egy nagy döntés.

Hogy minek 3 gyerek? Minek 1? Minek 2? Minek 4? Ezek olyan értelmetlen kérdések. Mármint ne értsd félre ,értem én miért kérdezted. Te is vivodsz. Mint úgy látszik sokunk ebben a témában. Ki első babánál ,ki az ötödik baba vállalása előtt. ☺️De ez normalis. Hogy nehezen hozunk döntést.

Egy biztos ,ha bevállalom ,imádni ,szeretni fogom mint a másik 2 gyönyörű gyermekemet.

És biztos ha nem vállalom azt megbánhatom később. De ha vállalom ,azt sosem fogom megbánni.

Bár dűlőre mèg mi sem jutottunk.

2022. okt. 15. 06:53
 22/29 anonim ***** válasza:

Jó, skkor az 1 után minek 2.?? Eggyel is megvan a milyen cuki kérdés….

Szóval ez a döntés nem ezen múlik.

( egyet sem a “milsen cuki” miatt vállaltam.. hanem valahogy belső késztetésből, biztosan evolúciós okokból jelenlévő ösztöneimnek nem volt okom ellenállni)

2022. okt. 15. 07:37
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
En 6 evig vartam a masodik gyerekkel, mire elmultak az elso csaszar, gyerekagy, orditas, nem alvas, hallucinalas a faradtsagtol stb emlèkei. Egy decemberben fogtam csecsemot, es megkonnyebbultem, hogy uh de jo, hogy nem nekem van, nem akarnek kinlodni vele, sir, visit stb. Marcius vegen már terhes voltam a masodikkal 🤣😅 januarban valami bekattant es ket honapra ra sikerult is. Imadtam a kisbabast kor vele, alom baba volt. De harmadikat nem birnèk. Idegileg, fizikailag. Penzunk lenne ra. De 37 evesen mar keso volt a masodik is. 60 fele mehetunk a ballagasara majd. 🥴
2022. okt. 15. 11:34
 24/29 anonim ***** válasza:

Egyébként a feloldáshoz még egy gondolat, csak hogy legyen még mit lepontozni:

Úgy tudod feloldani, hogy feltételezed, hogy két gyerek normális felnevelése agyban nálad azon a szinten van, ahol lennie kell, tehát már most sem te vagy az elsődleges, hanem kb. az utolsó, amikor az igények kielégítéséről van szó. Egyszerűen ebben a témában is ezt kell tenned, mint egy jó szülőnek.

#5,9

2022. okt. 15. 18:39
 25/29 A kérdező kommentje:

#22, a milyen cukik tobbesszamban ertendo, es azt ertem alatta, hogy ketten, mikor a testverek egymassal interakcioba lepnek szeretetteljes modon, az mekkora elmeny. Ez olyan, ami egy gyerekkel kimarad, mert nem ugyanolyan erzes, legalabbis nekem semmikepp, mint mikor akar unokatesot, vagy mas gyereket megolel.

#24, ezt nem ertem. Lehet, hogy faradt vagyok, de nem birom ertelmezni, amit irtal. Leirnad legyszi mas szavakkal? Nekem hasznos volt amugy a valaszod, nem oontoztam le amugysem itt senkit.

2022. okt. 15. 20:54
 26/29 anonim ***** válasza:
67%

#25: Vagy én fogalmaztam rosszul :)

Gondolom ismered a mantrákat, hogy ha megszületik a gyerek, akkor "ő lesz az első", "mindent a gyereknek rendelsz alá", "te és a férjed igényei másodlagosak lesznek a gyerek mögött" stb stb. Valahol ez a normális szülői hozzáállás (a mértékeket ne firtassuk), na ugyanezt a gondolatmenetet folytatod a legyen-e harmadik gyerek kérdéskörben is. Leírtad több megközelítésben, miért nem lenne jó döntés a harmadik gyerek, tehát a mostani kettő érdeke, hogy ne legyen. Ezzel szembe állítod a saját igényedet, hogy szeretnél. És ilyenkor jön a hozzászólás elejéről, hogy a "gyerek jóléte az első". Tehát levezeted magadnak, hogy a gyerekeidnek jobb körülményeket tudsz biztosítani így, ezért nem vállalsz még egyet

2022. okt. 15. 22:31
 27/29 anonim ***** válasza:
Nekem valahogy nincs semmilyen belső késztetésem, egyszerűen nem működik ösztön szinten a dolog. Viszolygok a szülés és gyerekvállalás minden gondolatától is.
2022. okt. 16. 00:19
 28/29 A kérdező kommentje:

Igy mar ertem, koszi. Ez tenyleg segit.

2022. okt. 16. 07:17
 29/29 anonim ***** válasza:
A pénzért
2022. nov. 8. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!