Minek kettonel tobb gyerek?
Nyilván a csok miatt, mi másért?
Én már azt sem értem, hogy 1 gyereket minek akar valaki.
Jobbat kerdezek: minek gyerek?
Amugy az emberek manapsag egyertelmuen az atveros hitelek miatt csinalnak gyereket. Majd rajonnek, milyen nagy hulyeseg volt.
5, meg nem gyozott, egyelore nagyon tartjuk magunkat ehhez.
Akik a csok meg a hitelekrol irnak: kulfoldon is van rengeteg ember, aki tobb gyereket vallal, es ott ezek nincsenek, orulsz, ha 1 evig kapsz penzt is, miutan megszuletett a gyerek, es amugyis nagy koltseg, pl. csak az allami bolcsi 550€ volt havonta ott, ahol laktunk, es ott is orulhet, akit felveszik, es nem a maganbolcsiben kell perkalnia €1200-at. Tapszertogatas, receptrefeliras sincs. Egy spec tapszernel ez siman €30-40/doboz. En mondjuk szerencsere szoptattam, de ha kellett volna, ennyi lett volna. Es ez meg csak a babakor. Nem panaszkent, csak tenykent mondom, hogy tokre nem eri meg anyagilag egy gyerek, csokkal vagy csok nelkul meg Magyarorszagon sem, ahol a fenti koltsegek nincsenek is, vagy nem ennyi. En pl. fizetetlenul voltam 8 honapig, mert lejart a tamogatott idoszak. Szoval nekunk aztan anyagilag tuti nemeri meg.
#8: Majd meg fog, különben nem agonizálnál rajta és nem írnál ki kérdést sem.
Rosszul gondolkozol. Egyrészt a német béredet mérd a német költségekhez és reálisan lődd be hol állsz a társadalmi ranglétrán jövedelem tekintetében, úgy lesz teljes a képed. Másrészt, aki csok, babaváró meg hasonlók mentén vállal gyereket az ugyanolyan külső tényező, mint amit írtam. Csak egy egyszeri 10 millió lebeg a szeme előtt, amiből már le tudja rakni az önerőt az agglomerációs lyukhoz a 3x9 nm szobákkal, azt már nem számolja ki, mennyibe fog kerülni az élet. Nem véletlenül nem érte el a kívánt hatást ez az egész nálunk (cserébe a NER-t megtolta az ingatlanpiacon és az építőiparban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!