Váltanátok munkahelyet ilyen helyzetben?
Babaprojektben vagyunk, aktívan próbálkozunk kb. fél éve.
Kb. 10 hónappal ezelőtt kerültem be egy céghez, kicsit kényszerpályán, mert felmondtam az előző nagyon imádott munkahelyemen egy jobb állás miatt - külföldre dolgoztam volna, kicsit más munkakörben - de ott kiderült, hogy a Recruiter nem nézett rendesen utána és Magyarországról nem dolgozhatok nekik. Kártérítést kaptam és kereshettem új munkát.
Az új munkahely előnyei:
1. Jól fizet (az előző cégnél távmunkába dolgoztam volna Angliába, itt megkaptam ugyanazt a fizut + cafeteriat + pótlékban 10%-ot)
2. Rugalmas - orvoshoz, gyerekért stb. nyugodtan lehet menni bármikor nap közben, amúgy ha 9-ig beérsz és 4-ig bent vagy, akkor nem is kell szólni, hogy hogyan jössz-mész.
3. Valószínűleg gond nélkül félállásban vagy hat órában, otthonról vissza tudnék jönni dolgozni.
4. Ha csinálom a dolgom és "nem kritizálom a rendszert", akkor valószínűleg soha nem fognak kirúgni
5. Van 4-5 rendes és fejlődés orientált kollégám, akikkel lehet dolgozni és előrehaladni
Az új munkahely hátrányai:
1. Iszonyú kaotikus a struktúra - folyamatos munkaerőhiány és átszervezések vannak. Sokan nem értenek ahhoz, amit csinálniuk kell. Nekem 10 hónap után nem tiszta, hogy mi a feladatköröm, mert minden hónapban picit más.
2. Rengeteg fölösleges adminisztrációnk van.
3. A főnökömet nem tudom meggyőzni róla, hogy normálisan használjuk az új rendszereket ne csak teherként tekintsünk rájuk, amit az excel mellett tölteni kell, hanem az excel helyett használjuk. (Ez cég szinten probléma, hogy nem az hozza meg a szakmai döntést, aki ért hozzá, hanem szintekkel fölötte).
4. Úgy érzem, hogy nem vagyok mindenről időben tájékoztatva, ráadásul olyan dolgokról, amikből nekem hátrányom származik. Az infóim többsége pletyka szinten jön, és nem is a főnökömtől.
5. Van néhány kollégám, akikkel nehéz együtt dolgozni, mert nem nagyon akarnak. A főnököm megoldása az, hogy csak "bennem bízik", így én felügyelem az ő munkájukat (adminisztrálok helyettük).
6. Nincs igazán fejlődési lehetőség. Ráadásul sajnos én adminisztrálok, amíg a kollégák csinálják a szakmai feladatokat. Már vettek fel új embert, hogy csökkentsék az én adminisztrációs időmet, de ez nem jött be, mert a főnököm benne sem bízik, így az adminisztrációt továbbra is nekem kell összeállítani, most már nem e-mail küldéssel, hanem anélkül excelben. A kolléganő meg copy/paste üzemmódban elvégzi belőle az e-mail küldést. Nekem ugyanannyi idő, de így legalább még egy embernek fizetni kell ugyanazért. A vicc az egészben, hogy a kollégák meg még gyorsabban végeznének a saját részük adminisztrációjával, ha elhinnénk, hogy képesek ledokumentálni, hogy mit csináltak.
Teljesen bizonytalan vagyok, hogy váltsak-e, főleg, mert nagyon szeretnénk gyerekeket. A férjem kettő én három gyereket (tudom, aztán lesz egy, ne tervezzünk előre). Ráadásul, ha tényleg fejlődni szeretnék, akkor ebben van 5 év tapasztalatom, amúgy meg egy kezdő(bb) pozíciót kellene megpályáznom kicsit más irányban, ami ahogy néztem a jelenlegi fizetés felét adná és kevésbé stabil, nem tudom, hogy ennyire rugalmas lesz-e stb.
Ti mit tennétek? Maradnátok, vagy mennétek? Elkezdtem pályázni, de félek, hogy a következő hely sem lesz jobb, meg attól is tartok, hogy nagyon le kell adnom a fizetési igényemből, miközben legfeljebb a munkakörülmények változnak, de fejlődési lehetőség ott sem lesz.
Persze időről-időre vannak jó pozik, de a legutóbbinál pl. három nap alatt zárták a jelentkezést, én csak a második nap vettem észre a kiírást, így az általam beadott CV-t feltehetően nem is olvasták el.
Akkor te egy tettre kész nő vagy.
De ezen a munkahelyen felesleges.
Mondom ne foglalkozz semmivel, ne érdekeljen h valamit fele idő alatt megcsinálhatnál. 8 órát vagy bent minden nap, végülis mindegy h mennyiségre mit tudsz megcsinálni, neked nem lesz kevesebb a munkád.
Fuh, én is olyan voltam mint Te sok évig, nagyon szívemre vettem a munkahelyi dolgokat, meg hogy nem lehet haladni, meg a rossz hozzáállásokat (igaz én szervezeti folyamatfejlesztő vagyok, szóval ez a munkám is higy folyamatosan javítsak a dolgokon).
Aztán jött a covid meg öregebb lettem és hála az égnek valahogy beütött a lesz@rom tabletta. Ne érts félre, megcsináltam szépen a dolgaim, hasznos maradtam, de hogy a cég nagyja teherként tekintett alkalmazásokra, amit muszáj volt bevezetni meg használni, hát, éppen letojtam, ez van, nem óvoda, nem kívánságműsor, hanem munkahely.
Emellett keményen kiálltam azért, mi az én feladatom, csak kivételes pár embernek tettem néha szívességet (akik viszonozták). Nem voltam szemét, de meghúztam mindenhol a határokat.
Ez azért is kellett mert akkor már elég rég próbálkoztunk a babával és korábban egy helyről el is kellett jönnöm, mert abba a munkába belebetegedtem.
De nem volt már kedvem tovább vándorolni 32 évesen, meg ekkorra már 12 éve dolgoztam, és rájöttem, ezek a problémák amikről írsz és amik engem is zavartak, hát a cégek 90%-nál jelen vannak. :D
A flexibilitás, HO, jó fizu hosszabb távon többet ér.
Ne akard most megváltani a világot, ahogy eljössz, kb fél év és kiesel a köztudatból úgyis. Nekem az egész csapat szétesett, a munkám kuka, egy éve vagyok távol. Igaz, annyira nem is izgat mióta itthon vagyok. Ha megvan a baba, majd meglátod, átrendeződnek a prioritások.
Figyelj, ha olyan cégben szeretnél dolgozni, ami flottul működik, akkor csinálj sajátot :). Az viszont ne érdekeljen, ők hogyan cseszik a saját pénzüket, idejüket, energiaforrásukat. A benned lévő tetterőt használd másra, mindenki jobban jár, ne hagyd, hogy leszívjanak. Keress egy jó hobbit, ha nincs, ha van, fejleszd tovább, találd ki, hogyan kamatoztathatnád a tudásod egy saját vállalkozásban, jelentkezz egy tanfolyamra, bármi. Nem szabad a szívedre venned, ami a munkahelyeden van.
Csöbörből vödörbe helyzetbe nincs értelme belemenni.
Szerintem sem másik munkahelyen gondolkozz,főleg ha 3 gyereket terveztek.
Az energiádat a saját cégedbe kéne fordítanod, ott minden úgy menne ahogy te akarod.Nem kell megváltani a világot, ha a világ nem akarja.
A munkahelyeden csináld azt ami a feladat, senkinek sem kell megkönnyítened semmit,főleg ha magunknak bonyolítják.Dolgozd le a 8 órát, és otthon meg képezd magad, keress hobbit, iratkozz be tanfolyamra(tudástár klub nagyon hasznos).Engedd el fejben ezt a teljesítmény-kényszert,mert itt nincs rá szükség.Tekint úgy erre a helyre, hogy egy "kényelmes"ugródeszka a babázós évekhez, hisz jó fizud van, jó CSED-et,Gyed-et fogsz kapni.Kitartás!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Csak abban nem vagyok biztos, hogy hogyan lehet azt jól csinálni, hogy ne húzzam fel magam rajta, hogy rengeteg tanulás és öt év tapasztalat után napi szinten betanított munkát vagy adatrögzítőt kell játszanom.
Mindig azt jut eszembe, hogy hogyan fogok én így jó karriert építeni a gyerekek után. Korábban fejlesztettem is, meg statisztikával foglalkoztam, olyan multinál dolgoztam, akinek a nevét kb. mindenki ismeri, most meg itt szórakozom az excelekkel és még csak nem is valami komplex képleteket fejlesztgetek le, hanem copy/pastelek egy rakat adatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!