Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kellene viselkedni,...

Hogyan kellene viselkedni, hogy a "speckó anyák" ne támadjanak?

Figyelt kérdés

Speckó anya - speciális gyerek (down kóros, autista, adhd-s, stb gyereket nevelő) anyák.

Bele akarják paszírozni az ilyen gyerekeket a társadalomba integráció címen, és amikor normális, átlagos gyerek szintjén vannak kezelve, akkor jön a támadás. De ha nem úgy vannak kezelve, akkor is.

Most akkor ugyanolyan gyerekek, vagy "speckók"?

Játszóházban voltunk 3 éves kislányommal. Ott volt egy down-os gyerek, kb annyi idős lehetett, mint a lányom. Ott csúszdázott a labdagödörnél. Odajött az a gyerek az anyukájával. A kislányom gyorsabban ment volna, gyorsabban ért a végére, mint a down-os, aki lassan ment, lassan mászott fel (segítséggel is), és a lecsúszás után percekig ült a labdagödörben. Emiatt percekre leállt az önfeledt játék. A második-harmadik ilyen csúszás után már éreztem, hogy mennünk kellene onnan, és nem is kellett sokáig várni, hogy a kislányom azt mondja, hogy menjünk máshová.

Erre anyuka felhördült, hogy tanítsak empátiát a gyerekemnek, meg türelmet. Ezen összevesztünk, aztán otthagytam. Egész végig engem is meg a lányaimat is szúrós szemmel méregetett.

Most nem azért, de névnap alkalmából mentünk oda. A gyereknek meg önfeledt játékra van szüksége, ha lekorlátozod, leszabályozod, akkor nem fogja élvezni (alap szabályok, korlátozások vannak azért). Inkább meg kellett volna köszönnie, hogy átadtuk a helyet, és nem én förmedtem rá, hogy lassítsa a játékot.

Pont nem a névnapjával egybekötött szülinapi ajándékánál nem kell empátiáskodni.

Akkor lettem volna empátiátlan, ha beszólok.

2022. szept. 30. 15:58
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
44%

Nyilván ha ez így ennyi volt ahogy leírtad, akkor nem jogosan morgott az anyuka. Mondjuk hogy te meg minek állsz le szájkaratézni vele, azt sem értem.

De valahogy tényleg nehéz elképzelni, hogy egy vadidegen anyuka azon problémázik egy játszóházban, hogy elmentek más játékhoz. Lehet pofákat vágott a kislányod vagy mondott valamit amit te nem hallottál.

2022. okt. 2. 15:52
 32/33 anonim ***** válasza:
0%

28

Maximum a sérült testvére miatt is tanulta az empátiát!Ez így helyes és egy egészséges testvér mellett X éves korában fejlődött volna ki az ami nálatok max előbb.Nem azért, mert xy szarul neveli a gyerekét, hanem azért mert nincs nálunk szükségállapot ami nálatok igen.Mert nálatok muszáj, különben becsavarodnátok.Másnak meg van két egészséges gyereke és nincs szükség előbb a tudásra,mert egészséges környezet veszi körül a gyereket.Rengeteg tanulmány van ahol az egészséges gyerek van elnyomva a beteg testvérével szemben, magasabb az elvárás, korának megfelelő szintnél.Megertem a helyzeted,de nem ez az általános és szomorú ha annak veszed,vagy ha te a kerdezővel szembe támadólag leptel volna fel,mert az csak azt mutatná mennyire rányomta a családra a bélyegét a beteg, sérült gyereked.

2022. okt. 2. 22:06
 33/33 anonim ***** válasza:
20%

32, "hanem azért mert nincs nálunk szükségállapot ami nálatok igen."

Szükségállapot?? Nekem két makkegészséges gyerekem van, mégis tudta már a nagyobb is kicsi korában, hogy nem tolakszunk, kivárjuk a sorunk, hisz vannak gyerekek és ehhez betegnek se kell lenni, akik lassabbak. Ő se volt egy villám ~1-1,5 évesen, őt is kivárták, nem lökték félre, hát ő se tette ezt soha. Nem duzzogott volna 3 évesen ilyenért, pedig akkor már bőven gyors volt.

Most a kisebb ekkora. Legutóbb pont egy Downos kislánnyal játszottak a játszótéren. Örömmel figyeltem, hogy milyen természetesen viselkedtek.

2022. okt. 3. 06:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!