Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kellene viselkedni,...

Hogyan kellene viselkedni, hogy a "speckó anyák" ne támadjanak?

Figyelt kérdés

Speckó anya - speciális gyerek (down kóros, autista, adhd-s, stb gyereket nevelő) anyák.

Bele akarják paszírozni az ilyen gyerekeket a társadalomba integráció címen, és amikor normális, átlagos gyerek szintjén vannak kezelve, akkor jön a támadás. De ha nem úgy vannak kezelve, akkor is.

Most akkor ugyanolyan gyerekek, vagy "speckók"?

Játszóházban voltunk 3 éves kislányommal. Ott volt egy down-os gyerek, kb annyi idős lehetett, mint a lányom. Ott csúszdázott a labdagödörnél. Odajött az a gyerek az anyukájával. A kislányom gyorsabban ment volna, gyorsabban ért a végére, mint a down-os, aki lassan ment, lassan mászott fel (segítséggel is), és a lecsúszás után percekig ült a labdagödörben. Emiatt percekre leállt az önfeledt játék. A második-harmadik ilyen csúszás után már éreztem, hogy mennünk kellene onnan, és nem is kellett sokáig várni, hogy a kislányom azt mondja, hogy menjünk máshová.

Erre anyuka felhördült, hogy tanítsak empátiát a gyerekemnek, meg türelmet. Ezen összevesztünk, aztán otthagytam. Egész végig engem is meg a lányaimat is szúrós szemmel méregetett.

Most nem azért, de névnap alkalmából mentünk oda. A gyereknek meg önfeledt játékra van szüksége, ha lekorlátozod, leszabályozod, akkor nem fogja élvezni (alap szabályok, korlátozások vannak azért). Inkább meg kellett volna köszönnie, hogy átadtuk a helyet, és nem én förmedtem rá, hogy lassítsa a játékot.

Pont nem a névnapjával egybekötött szülinapi ajándékánál nem kell empátiáskodni.

Akkor lettem volna empátiátlan, ha beszólok.

2022. szept. 30. 15:58
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
21%

Én is specko anyuka vagyok mert a fiam figyelem zavaros,és beszédproblémás .

Ép értelmű okos fiatalember .te szemedben akkor ő sem egészséges.

2022. szept. 30. 18:50
 12/33 anonim ***** válasza:
83%
Én azt nem értem, hogy a kérdező miért többes számot ír, miközben EGY szülővel veszett össze, szerintem ráadásul hülyeségen. Kétlem, hogy mindennapos eset lenne, hogy speci gyerekes szülőkkel balhézik.
2022. szept. 30. 19:22
 13/33 anonim ***** válasza:
30%
Nem lehet, hogy már annyi bántást, megjegyzést kapott, hogy azért ilyen?
2022. szept. 30. 19:22
 14/33 anonim ***** válasza:
93%

A lányos anyák mindenen felháborodnak.

...Na jó, ezt nem így gondolom, de érted, mi baj az általánosítással?

Amúgy az adott szituról: valószínűleg anyuka ki volt élezve rá, ki köt bele a fiába. Lelkileg nehéz lehet neki ezt feldolgozni. Nem vagy hibás, de szerintem lépj túl rajta.

2022. szept. 30. 19:37
 15/33 anonim ***** válasza:
69%
De a kérdező és a gyereke sem tettek megjegyzést, vagy kötöttek bele.
2022. szept. 30. 19:44
 16/33 anonim ***** válasza:
80%

Én is ovis példát tudok felhozni erre.

Fiam középsősnek számít, de vegyes csoportba jár. 2 csoport van az ovinkban, 2 vegyes.

Idén kaptak egy autista kisfiút. Nem beszél, mindenen sír, tombol.

2.héttől a fiam, aki amúgy imád oviba járni, ordít reggelente. Kiderült, nem egyedi eset, vagy 10gyerek elkezdte ezt. Hát mert az új kisfiú is ezt csinálja.

A dadának konkrétan az a dolga, hogy egész nap a kisfiút huzkodja, hogy az ovónő tudjon a többiekkel foglkozni. Ha megyek a gyerekemért, a kisfiú tuti ordít. Az ovónő kivan idegileg. A gyerekek sem tudják még felfogni, miért ilyen. Egy 4 évesnek nem tudod elmesélni, hogy beteg azért. Azóta egy katasztrófa lett a csoport.

Én tök megértő vagyok, de amikor a gyerekem hazajön és csak azt meséli, hogy a Zalánka ordított, a Zalánka összetörte a játékot, a Zalánka ezt csinálta, azt csinálta... na nekem ez neee.

Az ovodavezető levélben kérte most a szülőket, hogy vigyék speciális oviba. És nem rosszindulatból. A szülök szerint természetesen tökéletes a gyerek, nincs vele semmi baj. Csak épp a saját anyja se hajlandó nevelni, 90%ban a mamájáéknál van a gyerek.

2022. szept. 30. 20:42
 17/33 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem itt a speckó anyuka volt a helikopter.

A 3 éves kislány megunta, arrébb akart menni. Ezt magára venni ostoba dolog. Egy szóval nem kritizálták a downos gyereket...

Én szerintem nem válaszoltam volna neki, valószínűleg ki van élezve ezekre, mert ő is látja, hogy attól még, hogy mindenhol erőltetik orrvérzésig, hogy mindenki egyenlő, az ő gyereke mégis problémákba ütközik alapvető dolgoknál, ami a kortársainak nem gond. Lehet ezt szépíteni akárhogy, de ez attól még tény. Ez meg gondolom fájt az anyukának. Ráhagytam volna, minek vesszek össze vele, úgyse érti ezt, vagy ha érti is, nem akar vele szembesülni, abba meg nem megyek bele, hogy rajtam vezesse le az ebből fakadó frusztrációját.

2022. szept. 30. 20:45
 18/33 anonim ***** válasza:
78%
Amikor kicsi volt a gyerekem és meg akart állni a csúszda aljában, de voltak még, akik csusztak volna, akkor arrébb vittem, molyolhatott 2 méterrel arrébb. Más is szeretne játszani. Ha viszont ő következett és lassabban mászott 2 évesen, mint az 5 éves, akkor egyáltalán nem érdekelt, hogy a másik morog, mert ő is játszhat és csúszhat. Van egyébként sérült kisfiú, akivel szokott játszani a fiam, olyan 20 perc a maximum, amit 3 és fél évesen szívesen tölt vele. Addig tart nála az, hogy toleráns az olyan dolgokkal, amiket egy ekkora gyerek még nehezen tud elhelyezni a saját világában. Szerintem ez is szép, és nagy szó. Amint viszont terhessé válik a másik kisfiú társasága, nem vagyok hajlandó a gyerekemre erőltetni, mert ő is gyerek, ő is azért van ott, hogy jól érezze magát. Az én gyerekem nem beáldozható azért, mert a másiknak baja van. Soha nem is lesz. Az kihasználás. Értem, hogy nehéz a sérült gyerek szülőjének, kva igazságtalan sors jutott oda, de ne az enyém fizessen érte, őt ne érje ezért igazságtalanság. Nem tehet erről a helyzetről senki. Általában mégis mi szívunk, mert a sérült gyerek lesz dühös és agresszív, és az ő anyja sértődik meg konkrétan, és nekünk kell általában elmenni onnan. De ezt esélyed sincs megérttetni a szülővel, mert fásult, fáradt, támadásnak vesz mindent a maga kis beszűkült világában. Pont mint a kisbabás, frissen szült anya, aki nem lát ki a szros pelenkák mögül. Nem sajnálatot akar Csóri, hiába szánja bárki, hanem igazságot és normális életet. Az meg sajnos nem lesz. Nem igazán lehet ezt feldolgozni, kezelni meg nehéz rettentően.
2022. szept. 30. 20:58
 19/33 anonim ***** válasza:
19%
El nem tudom képzelni ezt az èlethelyzetet, hogy a gyerek nem akar valahol játszani, menne tovább és erre leszól bárki anyukàja… úgy hogy abból veszekedés legyen.. valamit itt nem teszel hozzá.. biztos nem csak arról volt szó hogy a gyereked megunta és azt mondta menne máshová játszani.. mire kirobbant a vita..
2022. szept. 30. 21:38
 20/33 anonim ***** válasza:
33%
Én sima játszótéren is otthagyom az egészséges gyerekeket is meg a szüleiket ha olyan a helyzet, hogy nem adnak oda egy játékot a gyerekemnek, vagy a gyerekem el akarja venni, de nekem nincs kedvem velük szóba állni és elkérni. Sokan élvezik, hogy ott hisztizik a fejembe a gyerek, mert nem kap meg valamit, inkább elmondom neki, hogy ez nem az övé, elviszem, és elterelem mással a figyelmét.
2022. okt. 1. 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!