Hogyan kellene viselkedni, hogy a "speckó anyák" ne támadjanak?
Speckó anya - speciális gyerek (down kóros, autista, adhd-s, stb gyereket nevelő) anyák.
Bele akarják paszírozni az ilyen gyerekeket a társadalomba integráció címen, és amikor normális, átlagos gyerek szintjén vannak kezelve, akkor jön a támadás. De ha nem úgy vannak kezelve, akkor is.
Most akkor ugyanolyan gyerekek, vagy "speckók"?
Játszóházban voltunk 3 éves kislányommal. Ott volt egy down-os gyerek, kb annyi idős lehetett, mint a lányom. Ott csúszdázott a labdagödörnél. Odajött az a gyerek az anyukájával. A kislányom gyorsabban ment volna, gyorsabban ért a végére, mint a down-os, aki lassan ment, lassan mászott fel (segítséggel is), és a lecsúszás után percekig ült a labdagödörben. Emiatt percekre leállt az önfeledt játék. A második-harmadik ilyen csúszás után már éreztem, hogy mennünk kellene onnan, és nem is kellett sokáig várni, hogy a kislányom azt mondja, hogy menjünk máshová.
Erre anyuka felhördült, hogy tanítsak empátiát a gyerekemnek, meg türelmet. Ezen összevesztünk, aztán otthagytam. Egész végig engem is meg a lányaimat is szúrós szemmel méregetett.
Most nem azért, de névnap alkalmából mentünk oda. A gyereknek meg önfeledt játékra van szüksége, ha lekorlátozod, leszabályozod, akkor nem fogja élvezni (alap szabályok, korlátozások vannak azért). Inkább meg kellett volna köszönnie, hogy átadtuk a helyet, és nem én förmedtem rá, hogy lassítsa a játékot.
Pont nem a névnapjával egybekötött szülinapi ajándékánál nem kell empátiáskodni.
Akkor lettem volna empátiátlan, ha beszólok.
Én is specko anyuka vagyok mert a fiam figyelem zavaros,és beszédproblémás .
Ép értelmű okos fiatalember .te szemedben akkor ő sem egészséges.
A lányos anyák mindenen felháborodnak.
...Na jó, ezt nem így gondolom, de érted, mi baj az általánosítással?
Amúgy az adott szituról: valószínűleg anyuka ki volt élezve rá, ki köt bele a fiába. Lelkileg nehéz lehet neki ezt feldolgozni. Nem vagy hibás, de szerintem lépj túl rajta.
Én is ovis példát tudok felhozni erre.
Fiam középsősnek számít, de vegyes csoportba jár. 2 csoport van az ovinkban, 2 vegyes.
Idén kaptak egy autista kisfiút. Nem beszél, mindenen sír, tombol.
2.héttől a fiam, aki amúgy imád oviba járni, ordít reggelente. Kiderült, nem egyedi eset, vagy 10gyerek elkezdte ezt. Hát mert az új kisfiú is ezt csinálja.
A dadának konkrétan az a dolga, hogy egész nap a kisfiút huzkodja, hogy az ovónő tudjon a többiekkel foglkozni. Ha megyek a gyerekemért, a kisfiú tuti ordít. Az ovónő kivan idegileg. A gyerekek sem tudják még felfogni, miért ilyen. Egy 4 évesnek nem tudod elmesélni, hogy beteg azért. Azóta egy katasztrófa lett a csoport.
Én tök megértő vagyok, de amikor a gyerekem hazajön és csak azt meséli, hogy a Zalánka ordított, a Zalánka összetörte a játékot, a Zalánka ezt csinálta, azt csinálta... na nekem ez neee.
Az ovodavezető levélben kérte most a szülőket, hogy vigyék speciális oviba. És nem rosszindulatból. A szülök szerint természetesen tökéletes a gyerek, nincs vele semmi baj. Csak épp a saját anyja se hajlandó nevelni, 90%ban a mamájáéknál van a gyerek.
Szerintem itt a speckó anyuka volt a helikopter.
A 3 éves kislány megunta, arrébb akart menni. Ezt magára venni ostoba dolog. Egy szóval nem kritizálták a downos gyereket...
Én szerintem nem válaszoltam volna neki, valószínűleg ki van élezve ezekre, mert ő is látja, hogy attól még, hogy mindenhol erőltetik orrvérzésig, hogy mindenki egyenlő, az ő gyereke mégis problémákba ütközik alapvető dolgoknál, ami a kortársainak nem gond. Lehet ezt szépíteni akárhogy, de ez attól még tény. Ez meg gondolom fájt az anyukának. Ráhagytam volna, minek vesszek össze vele, úgyse érti ezt, vagy ha érti is, nem akar vele szembesülni, abba meg nem megyek bele, hogy rajtam vezesse le az ebből fakadó frusztrációját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!