Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kellene viselkedni,...

Hogyan kellene viselkedni, hogy a "speckó anyák" ne támadjanak?

Figyelt kérdés

Speckó anya - speciális gyerek (down kóros, autista, adhd-s, stb gyereket nevelő) anyák.

Bele akarják paszírozni az ilyen gyerekeket a társadalomba integráció címen, és amikor normális, átlagos gyerek szintjén vannak kezelve, akkor jön a támadás. De ha nem úgy vannak kezelve, akkor is.

Most akkor ugyanolyan gyerekek, vagy "speckók"?

Játszóházban voltunk 3 éves kislányommal. Ott volt egy down-os gyerek, kb annyi idős lehetett, mint a lányom. Ott csúszdázott a labdagödörnél. Odajött az a gyerek az anyukájával. A kislányom gyorsabban ment volna, gyorsabban ért a végére, mint a down-os, aki lassan ment, lassan mászott fel (segítséggel is), és a lecsúszás után percekig ült a labdagödörben. Emiatt percekre leállt az önfeledt játék. A második-harmadik ilyen csúszás után már éreztem, hogy mennünk kellene onnan, és nem is kellett sokáig várni, hogy a kislányom azt mondja, hogy menjünk máshová.

Erre anyuka felhördült, hogy tanítsak empátiát a gyerekemnek, meg türelmet. Ezen összevesztünk, aztán otthagytam. Egész végig engem is meg a lányaimat is szúrós szemmel méregetett.

Most nem azért, de névnap alkalmából mentünk oda. A gyereknek meg önfeledt játékra van szüksége, ha lekorlátozod, leszabályozod, akkor nem fogja élvezni (alap szabályok, korlátozások vannak azért). Inkább meg kellett volna köszönnie, hogy átadtuk a helyet, és nem én förmedtem rá, hogy lassítsa a játékot.

Pont nem a névnapjával egybekötött szülinapi ajándékánál nem kell empátiáskodni.

Akkor lettem volna empátiátlan, ha beszólok.

2022. szept. 30. 15:58
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
30%
A hiba BENNED van!
2022. szept. 30. 16:02
 2/33 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem igaza van a "speckó" anyukának. Neked azt kellett volna mondanod a lányodnak, hogy szépen meg várjuk, amíg a másik is lecsúszik. Neki ennyi időbe telik, és? Ennyire nem tudtok tekintettel lenni a másikra? Neked csak egy gesztus kellene, egy kis megértés, egy kis empátia. Vagy csak a nem speckó gyerekek játszanak? Hol élsz?

Azért mert a tiéd ünnepel, még lehetsz emberséges.. 🤦

2022. szept. 30. 16:04
 3/33 anonim ***** válasza:
79%
Én inkább leírom a mi esetünket. Az óvodai csoportba beraktak egy down-os kislányt. A szülei kérésére. Mert ebben az oviban volt amúgy speciális csoport is, de a szülők normál gyerekek közé akarták járatni a gyereket. Ezzel még nem is lett volna baj. Csakhogy a kislány szó szerint csüngött, lógott, kapaszkodott az ovónénin, aki kénytelen volt csak vele foglalkozni, és a többi gyerekkel már nem tudott olyan mértékben foglalkozni, mint ahogy kellett volna. A csoport nem ment állatkertbe, nem mentek sétálni, nem mentek színházba, mert ez a kislány pont ebben hátráltatta a csoportot. Pár gyereket át is írattak máshová. Aztán az ovónéni jelezte, hogy ezt ő így nem bírja, és nem vállalja. Mi, szülők is jeleztük, hogy ez így valahogy nagyon nem jó. Persze, a kislány szüleinek ez nem tetszett. Őket is meg lehet érteni, de ez akkor sem volt jó megoldás. Jeleztük a vezető ovónőnek, hogy vegyen fel egy aszisztenst a gyerek mellé, vagy tegye vissz a a spec. csoportba, mert ez így nem jó. Aztán, végül a szülők nagy duzzogva kivették a kislányt az oviból, és visszakerült minden a régi kerékvágásba.
2022. szept. 30. 16:10
 4/33 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastok? Mentek 2-3 kört együtt. Ti komolyan ráerőltetnétek a gyerekre, hogy játszon továbbra is ott, ahol már nem olyan élvezetes? Nem kell ehhez down kórosnak lenni. Elég, ha egy kisebb gyerekkel csatlakoznak be. A másik gyerek anyukája meg úgy tűnik, hogy túlságosan a szívére vesz mindent.

Abban viszont nem volt igazad, hogy összevesztél vele.

2022. szept. 30. 16:12
 5/33 anonim ***** válasza:
72%
Egy 3 éves gyereknek még hiába magyarázol.Persze magyarázhatod, hogy mi mért, meg minden, de az enyém csak most 5 éves korára jutott oda , hogy megértse bizonyos dolgoknál VÁRNI KELL.Meg hogy mi az a türelem.ÉS most se képes azért órákig tartani magát csak pár percre.Eljöttetek aztán annyi.Gondolom máshol tudott azért játszani a lányod.
2022. szept. 30. 16:13
 6/33 anonim ***** válasza:
67%
Itt inkább az a lényeg hogy a speckó gyerekeket nem kéne egészségesként kezelni mivel nem azok. Ha tetszik ha nem ez van. Én is azt tapasztalom hogy ezeknek a gyerekeknek a szülei tudomást sem vesznek róla és egészségesként tekintenek rájuk miközben NEM AZOK.
2022. szept. 30. 16:28
 7/33 anonim ***** válasza:
38%

"Egy 3 éves gyereknek még hiába magyarázol.Persze magyarázhatod, hogy mi mért, meg minden, de az enyém csak most 5 éves korára jutott oda , hogy megértse bizonyos dolgoknál VÁRNI KELL"

Érdekes, az én "speckó" gyerekem már 2 évesen értette, hogy megvárjuk, míg lecsúszik a másik. Nem tolongunk, nem lökjük félre, türelemmel várunk.

2022. szept. 30. 16:52
 8/33 anonim ***** válasza:
20%

TELJESEN igaza volt a masik anyukanak.

A te dolgod, hogy turelemre, megertesre tanitsd a gyereked. Mint latjuk ne ugy, mint ahogy teged neveltek...

2022. szept. 30. 17:03
 9/33 anonim ***** válasza:
80%
7-es, a kérdező gyereke is türelemmel várt a sorára több alkalommal is. Majd megunta, és elment máshová játszani. Erre a "speckó" anyuka felháborodott. Mégis milyen jogon. Miért ne dönthetne úgy egy 3 éves, hogy inkább más játékkal tölti az időt, várakozás helyett. Nem tettek megjegyzést a gyerekére, nem küldték el, hogy játszanak máshol. Egyszerűen csak odébbálltak.
2022. szept. 30. 17:07
 10/33 NTBS ***** válasza:
75%
Ebben az esetben nem tudtál volna jól viselkedni. A gyereked megunta, eljöttél kész. A másik anyukának nem kellett volna megszólalni.
2022. szept. 30. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!