Adnátok/adtatok első keresztnévnek ősi magyar nevet a gyereketeknek? Mi az? És melyik az a ritka régi magyar név, ami leginkább furcsán hangzik számotokra?
Mókus? 🙄
Mókus Hunor
Mókus Vajk
Mókus Örs
Mókus Álmos
Mókus Lelle
Mókus Villő
Mókus Hajna
Mókus Lehel
Ennyi jutott eszembe, de mindegyik vicces, bocsi.
Utálok viccet magyarázni:
Mókus őrs egy klasszikus szoci úttörő csoport mintanév volt.
Nem vagyok tisztában vele mik az ősi magyar nevek.
Ha lehet hinni ennek a listának, akkor azért itt van egy jópár normális, amit akár adnék is. Pl. Ákos, Zoltán, Kálmán, István, Csaba, Csongor. Van több mostanában kifejezetten divatos név is, pl. Levente, Hunor.
De a legtöbb nem tetszik. Örs, Kond, Lehel, stb, ezek nem jönnek be.
Az én fiam Szabolcs. Szerintem ez egy teljesen normális név.
Az ilyen Tas, Huba, Vajk és társai nekem nem tetszenek, de ez ízlés kérdése.
Az Ákos, Szabolcs, Csaba, Árpád, Zoltán, Zsolt, Levente nevek is régi magyar nevek és teljesen szalonképesek, sőt még kimondottan gyakoriak is. A kissé nyakatekertebbek közül a Koppány, Előd, Huba és Hunor, sem keltenek túl nagy feltűnést és passzoló vezetéknévvel jól is hangozhatnak. A többi az nagyjából csak céltáblává teszi szerencsétlen gyereket.
Ami szerintem vicces, hogy egyesek ordítóan szláv vagy német eredetű családnév mellé adnak ősmagyar nevét, mintha kompenzálni akarnának...Lásd Novák Előd, akinek a lányát Novák Kincső Hunóra néven nevezték el :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!