Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek pszichológusnál bent...

Gyerek pszichológusnál bent lehetek az 5 éves gyermekemmel?

Figyelt kérdés
Autizmus gyanú miatt pszichológushoz és gyógypedagógushoz kell mennünk már több alkalommal, és kikültek, hogy várjak a váróban. Kimentem, viszont a kislányom folyamatosan keresett, és biztos vagyok benne, hogy nem tudott úgy figyelni a feladatokra és szeretném tudni, hogy nekem kötelezően el kellett hagynom a rendelőt vagy mondhattam volna, hogy szeretnék az 5 évessel bent maradni.

#Gyerek pszichológus
2022. szept. 24. 06:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy amíg a kérdező az "én csak jót akarok, én tudom" mögött nem ismeri fel a valódi szükségleteket, mondhatunk bármit.
2022. szept. 24. 08:13
 22/30 anonim ***** válasza:
98%

Egy bizonyos ügy miatt volt nálunk szülőin az óvódapszichológus és pont erről beszélt. Hogy ő mondhat, tehet bármit a szülők 90%-a jobban tudja és lesöpri az ő szakvéleményét és ezzel nem tud mit kezdeni... itt is pont ez történik. A szakember évtizedeket tanul/praktizál, de egyszeri anyuka jobban tud mindent.

Legyél bent a gyerekkel, ahol 100%, hogy csak rád fog figyelni a gyerek és még ennyire se lehet megvizsgálni, amennyire most hagyja magát. Ha bent kéne lenned, behívott volna a szakember is, hogy legyél ott a gyerek mellett. Ez nem rendőrségi kihallgatás, amit hivatalos gyám nélkül nem végezhetnek el, ez egy vizsgálat, aminek van egy tudományosan meghatározott menete, hogy érvényes eredményeket kapjanak, ami alapján érvényes diagnózist tudjanak felállítani. A végeredményről tájékoztatva vagy, mert jogod van tudni mi történt odabent és mi lett az eredmény. Nem fogják lehülyézni, megbélyegezni a gyereked, mert valamit egy adott vizsgálaton nem produkált. Része lesz a diagnózisnak, hogy nem tudta a képet elmesélni, de ez nem olyan, hogy "HÁH nem tudja mi van a képen, akkor tuti baja van, kész vagyunk!".

2022. szept. 24. 08:39
 23/30 anonim ***** válasza:
84%
Helikopter szülő…
2022. szept. 24. 08:42
 24/30 anonim ***** válasza:
85%
Ez a nő annyira fél, hogy esetleg valami negatívat mondanak az ő icipici gyerekekről, hogy a realitását is elveszítette, ha egyáltalán volt neki. Egy egyszerű ember vagy, szaktudás nélkül, nem gondolod, hogy a szakembert hagyni kellene dolgozni, azért szakmabeli? Ülj a seggeden odakint... Ostoba.
2022. szept. 24. 09:35
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológus nem is arra kíváncsi, hogy a lányod tudja-e mi van a képen. Tehát nem maga a tudás vagy nem tudás érdekli, hanem pont az, hogy hogyan viselkedik az adott szituációban. Ebből szűr le következtetéseket. Megfigyeli, hogy hogyan viselkedik a kislány. És az, hogy bizonyos szituációban (például ha nincs ott az anyja, vagy eljátszik más játékkal közben) nem tud koncentrálni más valamire, az pont lehet autisztikus jellegű tünet is. Hidd el, a pszichológus látott már sok gyereket, valószínűleg őket is szülő nélkül, van hasonlítási alapja.
2022. szept. 24. 10:15
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem bantasbol, en is szakértői bizottságban dolgozom (1es vagyok), de a hozzád hasonló szülőkkel a legeslegnehezebb együttműködni, együtt dolgozni, és ennek egyes egyedül a gyerekek szoktak meginni a levét. Nem kontrollalhatsz mindent mindig, az iskolában sem fogsz ott ülni mellette és bizonygatni, hogy mit tud és mit nem, de úgy látom, hiába írunk bármit, te már úgyis döntöttél és igmoralod ezeket. És hozzateszem megegyszer, tenyleg nem bantasbol írtam, hanem segítő szándékból.
2022. szept. 24. 10:22
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
*ignorálod, valamit mindig sikerült elpötyögni :D
2022. szept. 24. 10:23
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
És még annyi, hogy úgysem ez az egyetlen kis "tünet" alapján fogják megerositeni vagy kizarni az autizmust, szóval felesleges ennek ekkora feneket keríteni. Egyébként is csak gyermekpszichiater adhatja ki a diagnózist, de számára fontos, hogy mit tapasztal a többi kolléga a vizsgálatok során.
2022. szept. 24. 10:28
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

"Rengetegszer észleljük nem is oda figyel, izeg-mozog."

Tudod, a vicces, hogy pont ezt vizsgálják, és szeretnék kideríteni, hogy mi az oka. ADHD, spektrumzavar, bármi lehet. Persze, lehet, hogy csak ilyen személyiség. De ha nem vagy együttműködő, tényleg nehéz lesz.

2022. szept. 24. 10:36
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi rengeteg vizsgálaton vagyunk már túl a lányommal. El sem tudod képzelni,mennyin!!

Csak Szakértői Bizottság előtt már 3x voltunk,most lesz a negyedik!

Emellett pszichológusok,pszichiáterek, gyógypedagógusok, konduktorok stb vizsgálták.

Amikor nem működött a gyerek nélkülem,kijöttek,szóltak,behívtak.

Sokszor éreztem azt,amit te. Hogy "de hiszen ezt tudja...". Tudod mit? Nem,nem tudja! Csak amikor én is ott vagyok,észrevétlenül rávezetem a megoldásra,amit egyedül nem tudna! És ezt anyaként NAGYON NEHÉZ volt elfogadni,de így van!

Te is próbáld meg megemészteni ezt az egészet. Valamint beszélj a gyerekeddel,hogy koncentráljon. Beszéljétek át a feladatokat,hogy milyen típusúak voltak. 5 éves,el kell tudnia mondani.

Nyugi,én is átéltem ezt. Annyi különbséggel, hogy nekem viszonylag hamar fel kellett fogni,hogy nem tud mindent a gyerek,amit én úgy gondolok.

2022. szept. 24. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!