Gyerek pszichológusnál bent lehetek az 5 éves gyermekemmel?
Egy bizonyos ügy miatt volt nálunk szülőin az óvódapszichológus és pont erről beszélt. Hogy ő mondhat, tehet bármit a szülők 90%-a jobban tudja és lesöpri az ő szakvéleményét és ezzel nem tud mit kezdeni... itt is pont ez történik. A szakember évtizedeket tanul/praktizál, de egyszeri anyuka jobban tud mindent.
Legyél bent a gyerekkel, ahol 100%, hogy csak rád fog figyelni a gyerek és még ennyire se lehet megvizsgálni, amennyire most hagyja magát. Ha bent kéne lenned, behívott volna a szakember is, hogy legyél ott a gyerek mellett. Ez nem rendőrségi kihallgatás, amit hivatalos gyám nélkül nem végezhetnek el, ez egy vizsgálat, aminek van egy tudományosan meghatározott menete, hogy érvényes eredményeket kapjanak, ami alapján érvényes diagnózist tudjanak felállítani. A végeredményről tájékoztatva vagy, mert jogod van tudni mi történt odabent és mi lett az eredmény. Nem fogják lehülyézni, megbélyegezni a gyereked, mert valamit egy adott vizsgálaton nem produkált. Része lesz a diagnózisnak, hogy nem tudta a képet elmesélni, de ez nem olyan, hogy "HÁH nem tudja mi van a képen, akkor tuti baja van, kész vagyunk!".
"Rengetegszer észleljük nem is oda figyel, izeg-mozog."
Tudod, a vicces, hogy pont ezt vizsgálják, és szeretnék kideríteni, hogy mi az oka. ADHD, spektrumzavar, bármi lehet. Persze, lehet, hogy csak ilyen személyiség. De ha nem vagy együttműködő, tényleg nehéz lesz.
Mi rengeteg vizsgálaton vagyunk már túl a lányommal. El sem tudod képzelni,mennyin!!
Csak Szakértői Bizottság előtt már 3x voltunk,most lesz a negyedik!
Emellett pszichológusok,pszichiáterek, gyógypedagógusok, konduktorok stb vizsgálták.
Amikor nem működött a gyerek nélkülem,kijöttek,szóltak,behívtak.
Sokszor éreztem azt,amit te. Hogy "de hiszen ezt tudja...". Tudod mit? Nem,nem tudja! Csak amikor én is ott vagyok,észrevétlenül rávezetem a megoldásra,amit egyedül nem tudna! És ezt anyaként NAGYON NEHÉZ volt elfogadni,de így van!
Te is próbáld meg megemészteni ezt az egészet. Valamint beszélj a gyerekeddel,hogy koncentráljon. Beszéljétek át a feladatokat,hogy milyen típusúak voltak. 5 éves,el kell tudnia mondani.
Nyugi,én is átéltem ezt. Annyi különbséggel, hogy nekem viszonylag hamar fel kellett fogni,hogy nem tud mindent a gyerek,amit én úgy gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!