Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek pszichológusnál bent...

Gyerek pszichológusnál bent lehetek az 5 éves gyermekemmel?

Figyelt kérdés
Autizmus gyanú miatt pszichológushoz és gyógypedagógushoz kell mennünk már több alkalommal, és kikültek, hogy várjak a váróban. Kimentem, viszont a kislányom folyamatosan keresett, és biztos vagyok benne, hogy nem tudott úgy figyelni a feladatokra és szeretném tudni, hogy nekem kötelezően el kellett hagynom a rendelőt vagy mondhattam volna, hogy szeretnék az 5 évessel bent maradni.

#Gyerek pszichológus
2022. szept. 24. 06:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Jogival ha nagyon ragaszkodsz hozzá, benn maradhatsz vele, viszont az eredmény szempontjából sokkal tanacsosabb, ha nem teszed. Még ha keres is közben téged, hidd el, nagyban befolyásolja a szülő jelenléte, hogy hogy működik a gyerkőc egy ilyen helyzetben, ilyenkor ez a szokasos eljárás. Próbálj bízni a szakemberekben, ha olyan durva lenne a helyzet, hogy semmit nem tudnának kezdeni vele, akkor úgyis behívnának. Illetve ezt a bizonytalanságot érzi rajtad a gyerkőc is, és még inkább nem akar majd benn maradni, inkabb próbáld afelé terelni, hogy jó lesz neki ott, játszanak vele egy kicsit és utána újra találkoztok.
2022. szept. 24. 06:51
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
*jogilag
2022. szept. 24. 06:51
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Értsd meg, hogy ez a lényege. Ne menj be. Tudják a szakemberek mit csinálnak.
2022. szept. 24. 07:05
 4/30 anonim ***** válasza:
93%
Amikor én kiskorban voltam, anya nem jöhetett be velem.
2022. szept. 24. 07:05
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag bent lehetsz, de ahogy az első is írja, nem tanácsos. Én szakértői bizottságban dolgoztam, és szerettem látni a gyerekek működését anyával, és anya nélkül is. Ő már ovis, ott is nélküled kell "teljesítenie", ráadásul hamarosan iskolás. A szakember is tudja, hogy milyen anya nélkül egy 5 évesnek egy idegen helyzetben, ezt látja minden nap, nem fogja emiatt "elhúzni".
2022. szept. 24. 07:07
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag termeszetesen bent lehetsz, de gondolom neked is az a célod, hogy pontos képet kapjanak, kapjatok a kislányodról. Ők figyelik a viselkedését, reakcióit akkor is, amikor vele vagy bent és akkor is, amikor nem. Így kaphatnak pontos eredményt. Mikor mi jártunk a kivizsgálásokra, akkor is így volt. Például mikor 11 évesen mentünk a nagyfiammal (aspergeres, generalizált szorongással) az évenkénti vizsgálatra, kiderült, hogy a pszichiátere babázik, új pszuchiátert kapott. Akkor a fiam teljesen leblokkolt. Nélkülem nem volt hajlandó bemenni. A doktornővel akkor hármasban beszélgettünk. A következő hétre megint behívott minket, akkor már pár perc után ki tudtam jönni. Idén mikor mentünk, már ismerősként tekintett a doktornőre, végig egyedül volt bent engem csak a végén hívtak be.
2022. szept. 24. 07:15
 7/30 A kérdező kommentje:
Én csak azért szeretnék ott lenni, mert tudom és ismerem a gyerekemet, mikor figyel az adott feladatra vagy éppen mikor válaszol csak valamit,hogy válaszoljon, de őt igazából az érdekli amivel játszik. Egy konkrét dolgot mondott a pszichológusnő, hogy nem tudta a kislányom mi történik egy adott képen, amit elé raktak, miközben ő játszott. Lehetetlennek gondolom, hogy nem tudta, mert mindig elmondja egy képről, hogy mi van rajta, mi történik. És az legyen egy idegen soha nem látott kép, vagy éppen egy mesekönyvből, amit ismer. És ez a helyzet nem hagy nyugodni, mert azt mondta a pszichológus nő, hogy ez ad egy minimális okot autizmus gyanúra, hogy nem tudja mi volt a képen.
2022. szept. 24. 07:19
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Pont ez a lényege a vizsgálatnak. Ha te nem vagy ott akkor is tudnia kéne, hogy mi van a képen. De ha ott vagy akkor is.

Nem verik a gyereket, hanem szakemberek megvizsgálják. Ha bármi baja lenne a gyereknek közben úgyis szólnának neked. Bízz a gyerekedben és a szakemberekben.

2022. szept. 24. 07:23
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
A szakember nyilvánvalóan jobban ért hozzá, mint te, ha azt mondja, hogy a kislány nem tudta, mi van a képen, akkor neked nem kell elkezdeni bizonygatni, hogy márpedig tudja. Nem ok nélkül kellett hozzá mennetek, és ok nélkül nem is fog diagnózist felállítani. Ne menj be a kislánnyal, mert nem lesz pontos az eredmény, ha ott vagy. Őt mérik fel, nem azt, hogy szerinted tudja, vagy nem tudja.
2022. szept. 24. 07:27
 10/30 anonim ***** válasza:
93%

Mi lenne, ha egyszerűen csak elfogadnád a tényeket?

Félsz esetleg, hogy valóban van probléma? Sok embernek van, felnőtt korban derül ki, amit régen kezelni kellett volna.

Te nem vagy hatással a dolgok alakulására. Egyetlen dolgot tegyél: Nagyon szeresd! Ne nagykönyvből, hanem érzések mentén.

2022. szept. 24. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!