Gyerek pszichológusnál bent lehetek az 5 éves gyermekemmel?
Figyelt kérdés
Autizmus gyanú miatt pszichológushoz és gyógypedagógushoz kell mennünk már több alkalommal, és kikültek, hogy várjak a váróban. Kimentem, viszont a kislányom folyamatosan keresett, és biztos vagyok benne, hogy nem tudott úgy figyelni a feladatokra és szeretném tudni, hogy nekem kötelezően el kellett hagynom a rendelőt vagy mondhattam volna, hogy szeretnék az 5 évessel bent maradni.#Gyerek pszichológus
2022. szept. 24. 06:41
11/30 anonim válasza:
Ahogy többen is írták, másképp viselkedik ha bent vagy, őket épp az érdekli, hogyan teljesít ha nem vagy ott. Az oviban sem vagy vele. Sok gyerek ég és föld ha ott az anyja vagy amikor nem. Az enyém is ekkora, ha ott vagyok tőlem vár megerősítést. Hiába nem szólalok meg, csak a teremben ülök. Oda oda pillant és már ez is befolyásolja, hogyan viselkedjen. Na meg az iskola és az ovi szempontjából az a fontos, hogy nélküled milyen. Pl hiába tudja otthon oda vissza az anyagot, ha a suliban blokkol. Hiába egy cserfes gyerek melletted, ha nélküled visszahúzódik. Vagy fordítva, melletted visszafogja magát, mert megakar felelni neked, tudja hogy kell viselkedni. Ha elmész akkor meg nem figyel a pedagógusra, nem fogad el szabályokat. Van mindkét típusu gyerek, egyik sem jobb mint a másik, de ég és föld a kettő. Másképp kell kezelni.
12/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor jogilag bent lehetek az 5 éves gyermekemmel ezekszerint , kérdésemre választ kaptam.
2022. szept. 24. 07:42
13/30 anonim válasza:
Érdemes lenne neked is elmenni önismeretbe. Mert ez a "te tudod, te ismered, lehetetlennek tartod", ez csak is rólad szól. Külön ember a gyermeked. Senkit sem ismerhetsz. Senki sem te vagy. Akit nevelsz, sem te vagy. Ne rontsd el az elején.
14/30 anonim válasza:
Akkor menj be, cseszd szét a vizsgálatait aztán szenvedjen felnőttként a diagnózissal és azzal, hogy miért nem tud olyan lenni, mint a többiek. Mindent csak azért, hogy neked nehogy megsérüljön a fejedben kialakított tökéletes anya és tökéletes gyerek képed.
15/30 anonim válasza:
Bent lehetsz. De akkor menj be vele az oviba meg az iskolába is, amikor dogát ír majd. Ha nem tud nélküled teljesíteni = nem tud teljesíteni.
16/30 A kérdező kommentje:
Ez nem arról szól, és nem is egyenértékű azzal, hogy én bármi rosszat szeretnék a gyerekemnek, és nem is mondom azt, hogy minden rendben van, valószínűleg azért indultunk el egy úton, hogy ez kiderüljön, de arra nem tudok bologatni, amit tudok, hogy másképpen van. Rengetegszer észleljük nem is oda figyel, izeg-mozog. Nem mindegy, hogy valamire nemet mondok, nyugodt körülmény között, vagy éppen amikor hátam közepére nem kívánok egy kérdést.
2022. szept. 24. 07:58
17/30 anonim válasza:
De ha nem hagyod a szakembert dolgozni akkor sose fog kiderűlni. És egy hamis diagnózist fog felállítani!
18/30 anonim válasza:
Tudod, hogy másképp van. Innen indulnék. Honnan tudod? Az agyaddal vagy a szíveddel érzékeled ilyenkor, amit tudni vélsz?
Mi van ha rosszul tudod? Illetve mitől félsz, ha kiderül, hogy rosszul tudtad, te sem vagy más, mint egy ember, aki tévedhet?
19/30 anonim válasza:
Kèrd meg újra akkor a szalemnert a vizsgálat ismètlèsèről, szèpen, kedvesen elmagyarázod a te verziòd, megkèred nem e lehetne újra vizsgálni azzal a kèppel, de NEM mèsz be, az nem ad valòs kèpet, ne legyèl már önző. Ha ugyanúgy èrtèkwli ki a szakember el kellene fogadnod a tènyeket ès kèrlek ne hátráltasd már a kivizsgálását, ez az ő èrdeke!!! Èrted?
20/30 anonim válasza:
Amúgy meg komolyan azt gondolod, hogy autizmus diagnózist állítanak abból, hogy nem tudja mi van egy képen (azt is csak azért mert nem voltál bent). Az autizmus spektrum zavar egy elég összetett kép, fontos kritériumok mentén állítják (ráadásul kizárólag pszichiáter). De te ennyit hallottál meg az egészből. Saját érdeketekben kérlek próbáld kívülről látni kicsit a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!