A 2,5 éves kisfiamat pszichológushoz küldi a gyerekorvos ugyanis nem akar enni semmi főtt és rendes ételt. Amilyen szépen elkezdte enni míg kicsi volt úgy abba is hagyta. Csak az édes dolgok. Fogyni nem fogy de nem is hízik 13 kg. Mire számíthatok?
Pszichológussal kapcsolatban nem tudom, hogy mi fog történni. Annyi biztos, hogy az édességet kéne kivonni az étrendjéből. Addig SEMMIT nem adni neki, amíg nem eszik valami főtt, vagy hagyományos ételt. Nálunk is ez a helyzet, elég gyakran beleesünk a hibába, hogy adunk édességet, aztán nézünk napokig, mert a gyerek nem eszik semmit a hülyeségen kívül, aztán vért izzadunk, mire végre egy tányér leves, vagy főzelék elfogy. Pont ugyanennyi idős a fiam mint a tiéd. Amíg kicsi volt, nem lehetett olyan gyorsan adni neki a kaját, amilyen gyorsan nyelte volna. Vitamint tudom még ajánlani, hátha jobb étvágya lesz tőle.
Azért megtennéd majd, hogy megírod, mit mondott a pszichológus, ha mégis odáig juttok?
Kicsiként anyukám mindig aggódott, meg vitt a védőnőhöz, hogy soha nem vagyok éhes, nem eszem. Ha igen, akkor csak hülyeségeket.
Most is válogatós vagyok, de felnőttem és nem nem lett bajom. :) Szerintem majd kinövi.
25\L
Szia! Esetleg még gasztroenterológust is meg lehetne próbálni, hátha szervi oka van. Pont ma találtam, éppen orvost keresek a fiamnak: [link]
Milyen állagú dolgokat eszik? Vagy pontosan miket? Szerintem írd le nyugodtan, hátha tudunk abban is ötleteket adni, hogy hogyan járj túl az eszén.
Egyébként meg simán lehet, hogy majd kinövi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!