Mit szóltok az Emmaróza Hannaróza Annamira nevekhez?
Én sem adnék 2 keresztnevet. Gondolj abba bele, ha férjhez megy és felveszi a férj nevét. Baromi hosszú.
De ha muszáj, a Zoé Viktória tényleg jó.
De pl ez az Emmaróza és társai. Ettől rosszul tudok lenni. Nálunk ez amúgy település 😅
Összevont név mellé nem adnék másodikat. Emmaróza Zoé már olyan mintha 3 neve lenne, pláne még a vezetéknévvel együtt nagyon sok.
Róza után a Zoé amúgy sem hangzik jól.
Akkor legyen inkább Emma Zoé, Anna Zoé stb.
Nekem személy szerint nagyon nem tetszenek ezek az összevont nevek (egy-két "régi" kivételtől eltekintve). Úgysem Emmarózának fogják hívni a gyereket a hétköznapokban, hanem vagy Emmának, vagy Rózának, vagy valami egyéb becenéven. Akkor miért nem elég mondjuk az Emma? Ha meg a nevek hangzása így együtt tetszik, akkor külön névként is teljesen normális lenne az Emma Róza.
Szóval nekem alapból nem tetszik az Emmaróza, Hannaróza, Hannaliza és társai, de ha még ezek után akarnál egy plusz nevet adni, az végképp szörnyű lenne. Vezetéknévtől függően viszont az Emma Zoé vagy valami hasonló jó lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!