Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után nektek milyen...

Szülés után nektek milyen fogamzásgátló módszerek jöttek be?

Figyelt kérdés

Engem egészen foglalkoztat a spirál meg a rézgyöngy gondolata, de kicsit idegenkedek is tőle, hogy egy ilyen cuccot a méhembe rakassak. Cserébe az, hogy évekig nem kell ezen gondolkodni és nem kell párhavonta orvoshoz járni receptért vagy számon tartani, mennyi óvszer van még otthon (amit amúgy se használunk, ismerem magunkat, az előző gyerek után sem használtuk, le is járt egy csomó), az tagadhatatlan előnye.

Nektek milyen módszer jött be igazán? Ami tényleg kényelmes is, tartós is, és azért megbízható?

2022. szept. 20. 14:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

7. Vagyok

Egyébként a 3. Után én is elköttetem magam.

Később sem a gyerek száma, sem az életkorom miatt nem szülnék már

35N

2022. szept. 20. 16:49
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig gyógyszert szedtem ahogy terhességem előtt is.

Aztán a nődokim javaslatára spirált rakattam föl. Már csak azt az egyet bánom, hogy nem előbb. Nekem semmi olyan kényelmet nem adott korábban mint az.

Amikor tesót akartunk, levetettem, és 3 hónap múlva teherbe estem.

Ez a baba után is tuti spirált fogok felrakatni

2022. szept. 20. 17:24
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Én spirált rakattam fel, szintén orvosi javaslatra. Nem volt kényelmetlen, nem okozott gondot és nem estem teherbe mellette.

Viszont elég parás ember vagyok, folyton aggódtam, hogy elmozdul/megsért valamit és akkor mi lesz. De semmi gond nem volt vele :)

2022. szept. 20. 17:41
 14/24 anonim ***** válasza:
69%
Ezt a lepontozást bakker 🤣🤣🤣
2022. szept. 20. 18:18
 15/24 anonim ***** válasza:
64%
Nekünk a megszakítás bejött teljesen.
2022. szept. 20. 18:27
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Hüvelygyűrű. Évek óta ezt használom, nekem nagyon bevált.
2022. szept. 20. 20:18
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Hormonos spirál. Biztos, mint az elkötés, nem kell vele foglalkozni semmit, és még menzesz sincs mellette.
2022. szept. 20. 20:41
 18/24 anonim ***** válasza:
21%
17es, meg akik hasonlót pártolnak. Azt azért nem tartom egészségesnek, hogy egy fiatal nő ne menstruáljon. Teljesen szétcseszi a hormonháztartást.
2022. szept. 20. 20:54
 19/24 anonim ***** válasza:
17%

Ha bármi közöd is lenne a témához, tudnád, hogy önmagában az, hogy nincs vérzés, egyáltalán nem egészségtelen (attól függ, hogy mo miatt nincs vérzés). Sőt, mivel a spirál gesztagén hormont bocsát ki, kifejezetten VÉD a méhnyálkahártya rosszindulatú elfajulása ellen.

Nem véletlen, hogy hyperplasiánál az elsőként választandó kezelés.

2022. szept. 20. 20:58
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Hát azért annyira nem biztos, mint az elkötés 😅

2 ismerősöm is horminos spirál mellett esett teherbe 🤷‍♀️

2022. szept. 20. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!