Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen fogamzásgátló módszerek...

Milyen fogamzásgátló módszerek vannak?

Figyelt kérdés

szeretnék egy véleménykutatást indítani hogy ki mit használ,hogy vált neki az adott módszer stb...

már 2 gyerekem van és nem igazán tervezünk harmadikat,legalábbis a közel jövőben ezért érdekelne minden a témával kapcsolatban.

2012. nov. 7. 13:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Én sokáig fogamzásgátlót szedtem. Elnyomta a ciklusommal kapcsolatos problémákat, amit azóta is korrigálnom kell, és nehezebb, figyelmetlenebb időszakban kihagytam egy szemet, ami mellett teherbe estem. Én nem szeretem, most óvszert használunk, ez teljesen jól bevált. Azt gondolom érdemes a pearl indexet is figyelembe venni, mikor fogamzásgátló módszert választasz (pl. a krémek, megszakítás terén elég rosszak az arányok, főleg, ha biztosan nem akartok még egy kistesót). Itt tudsz tájékozódni: [link]
2012. nov. 7. 13:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én szedtem fogamzásgátló tablettát,de folyton rosszul voltam tőle.

Az óvszert nem igazán szeretjük.

Az orvosom ajánlotta a Nuvaring hüvelygyűrűt.

Sokáig ezt használtam,nem megy keresztül a szervezett,ezért nem voltam rosszul tőle,nekem nagyon bevált.

Most babát várok(38 hkm),de utána majd ugyan ezt szeretném használni.

2012. nov. 7. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért az nem igaz, hogy nem megy keresztül a szervezeten a Nuvaring hatóanyaga, hiszen ha nem menne keresztül, akkor nem hatna.

Ezt csak azért írtam, hogy mások ne tájékozódjanak rosszul.

Nekem az óvszert vált be. Nem szakadt ki, nem lettem terhes sem.

Nyilván nem a legkényelmesebb megoldás, de tutira nem árt semmit és megbízható.

2012. nov. 7. 17:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem az orvos mondta,nem megy keresztül a szervezetten,helyileg hat,a bélrendszeren nem megy keresztül,így nem kárósítja a májat.Míg a gyógyszer igen,én ettől voltam rosszul.
2012. nov. 8. 11:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát pedig vagy az orvos mondott baromságot, vagy te értettél félre vmit.

A bélrendszerből minden, ami felszívódik (kivéve a zsírokat), először a májba kerül, majd utána kerül csak a szervezet többi részébe.

A hüvelygyűrűnél is ugyanúgy a véráramba kerül, csak ott rögtön a szisztémás keringésbe, és nem a májba, azaz a májat kevésbé károsítja. De persze így is hat rá, csak kevésbé.

És bizony átmegy a szervezeten ugyanúgy...

2012. nov. 8. 19:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet tényleg igazad van,én csak annak örültem hogy nem voltam rosszul mint a tabbitól.

Nekem nagyon bevált :)

2012. nov. 9. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!