Legjobb fogamzásgátlási módszerek?!
Sajnos egy olyan betegséggel küzdök,aminél jelenlegi állapotomnál fogva egyáltalán nem ajánlott a terhesség, illetve később sem túl jó ötlet,mert a gyermekem is örökölheti a súlyos betegségemet. Hormonális fogamzásgátlást használok ( hüvelygyűrű),de ugye semmi sem 100%. Ki mit használ(na) még mellette?Tudom,hogy a semmi szex a legbiztosabb,de huszonévesen ez nem igazán kivitelezhető.
Természetesen gondolkodtam már a meddővé tételen, de itthon ilyet nem lehet...
A hormonos spirál. (Mirena, levosert) Szinte meddővé tétellel azonos a pearl indexe. Csak sok embernek kellemetlen mellékhatásokat okoz. Ha van türelmed (és pénzed) kipróbalni, akkor ez még biztosabb, mint a gyűrű. De igazából az is elég megbízható.
Vagy ha tényleg nagyon akarsz hibalehetőséget, akkor használjátok óvszert is mellé. (De őszintén feslegesnek gondolom)
A betegséem miatt kizárólag hormonmentes jön szóba, azaz az óvszer.
Lenne feleslegese hetem, akkor intézném az elköttetést.
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos nem találtam még olyan nőgyógyászt, aki feltenné nekem a spirált szülés nélkül.
Pedig ma már rengetegen felrakják. Nekem is most lesz.
Hormonos spirál+óvszer
Sterilizáció+óvszer stb.
Kombinálj egy hormonos módszert egy hormonmentessel, úgy már tényleg nem kell tartanod a teherbeeséstől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!