Legjobb fogamzásgátlási módszerek?!
Sajnos egy olyan betegséggel küzdök,aminél jelenlegi állapotomnál fogva egyáltalán nem ajánlott a terhesség, illetve később sem túl jó ötlet,mert a gyermekem is örökölheti a súlyos betegségemet. Hormonális fogamzásgátlást használok ( hüvelygyűrű),de ugye semmi sem 100%. Ki mit használ(na) még mellette?Tudom,hogy a semmi szex a legbiztosabb,de huszonévesen ez nem igazán kivitelezhető.
Természetesen gondolkodtam már a meddővé tételen, de itthon ilyet nem lehet...
De Szlovákiában, Ausztriában, Ukrajnában igen
Ha valakinek ez nagyon fontos és kifizeti, nem az útiköltség fogja eltántorítani
Megértem, de itt is Szlovákiát írták (ahol amúgy beszél magyarul a legtöbb ember a klinikán)
(Én mondjuk Ausztriában személy szerint nagyobb biztonságban érezném magam.)
A fogamzásgátló tablettának meg az óvszernek van a legalacsonyabb Pearl-indexe, de a hüvelygyűrű, hormontartalmú- és hormonmentes spirál is hasonlóan jók. Spirálból van kisebb is, például a rézgyűrű, amit szülés előtt is felraknak - és még hormonmentes is.
Egyébként ha biztosan soha sem szeretnél gyereket, az előttem szólókhoz hasonlóan a végleges módszert tartom a legjobbnak, és nem is kell fölösleges hormonokat szedned. Báár nyilván azt is számításba kell venni, hogy az pedig mégis csak egy hasi műtét.
Egyébként a felsorolt módszerek önmagukban is elég biztonságot adnak, úgyhogy szerintem az is jó, ha simán maradsz a hüvelygyűrűnél. Az ovuláció körüli napokban pedig mondjuk használtok óvszert is, úgy pedig már tuti a védelem.
Rézgyöngy az, amire az utolsó gondol szerintem
Az implantátumnak és a hormonos spirálnak is alacsonyabb a Pearl Indexe, mint a tablettának
Kombinált hormontartalmú védekezés esetén pedig nincs ovuláció (ilyen a hüvelygyűrű is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!