Milyen fogamzásgátló módszereket ismertek?
Figyelt kérdés
Eddig óvszerrel védekeztünk, de ezt szeretnénk elhagyni. 2 hét múlva megyek orvoshoz megbeszélni a továbbiakat, de konkrét módszerekre szeretnék rákérdezni. Tablettát szinte biztos, hogy nem szeretnék. Eleve nagyon rossz az emésztésem, nem ritka, hogy utazás közben rosszul leszek és hányok, vagy megy a hasam, ami nem éppen előnyös tabletta esetén. Meg eleve a vastablettám is gyakran elfelejtem beszedni, ezt is lehet elfelejteném illetőleg amúgy sem vagyok híve a gyógyszereknek, ha nem muszáj. Milyen lehetőségek vannak még? Spirál, gyűrű? Hallottam már injekcióról is. Miket ismertek? Mit kell tudni róluk?2012. júl. 26. 11:40
2/4 anonim válasza:
Nekem a nőgyógyászom ajánlott néhány éve egy injekciós- módszert. Ha jól emlékszem, 3 havonta 1 szuri, kb. 1 ezres volt akkor az ára. Azt mondta, hogy hatásos és biztonságos módszer, csak azért nincs elterjedve, mert a gyógyszeriparnak ez nem üzlet. A tablettákat jóval drágábban tudják értékesíteni. Én akkor végül is nem ezt választottam, ezért nincs róla tapasztalatom, de szerintem kérdezz rá erre a dokinál.
4/4 anonim válasza:
Óvszer, női óvszer, tabletta, hüvelygyűrű, injekció, tapasz, pesszárium, természetes módszerek (naptármódszer, Billings módszer, hőmérőzés, megszakítás, hüvelyöblítés), spirál (hormonos és hormonmentes), sterilizáció.
Egyébként a gyűrű és az injekció ugyanúgy hormonos, mint a tabletta.
A gyűrű olyan szempontból jó, hogy nem felejted el bevenni és nem befolyásolja a hányás/hasmenés.
De attól még a módszer ugyanaz, mint a tabinál.
Az injekció meg kész katasztrófa. Két orvos is mondta már, hogy az ellenségének se adná be.
k.vanagy hormonadag, iszonyat gyakori mellékhatásokkal.
Fórumokon lehet cifrákat olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!