Milyen sorrendben mutatjátok be az ikreket?
Én először arra gondoltam, hogy születési sorrendben, de aztán észrevettem valamit a babák nevével kapcsolatban.
Az egyik baba rövid, a másik hosszabb nevet fog kapni, és sokkal jobban hangzik, ha a hosszabb névvel kezdem a bemutatást, tehát úgy, hogy ők itt X & Y és nem Y & X.
Nem gáz, ha így mutatnám be őket, és nem a születési sorrendjük alapján? (Persze ha a rövidebb nevű baba születik előbb).
Ti hogyan csináljátok?
Elsősorban baba korukra gondolok most. Ha megszületnek, hogy hívjam fel az anyóst? Hogy X & Y vagy Y & X született?
Tehát amikor még nem tudnak sorban állni.
Ez mindig változott. Pl a babakocsiban (egymás mögötti) se ültek mindig ugyan ott.
Így olyankor mindig a hozzám közelebbit mutattam be először.
Viszont most így belegondolva a hivatalos papírokra időrendben írom őket
Úgy add a nevet nekik akkor🤔
Amúgy igaz tesók, általában a naggyal kezdem, ha nem úgy van, hogy a másik máshol van
Igen, nekem tényleg ennyit kell ezen gondolkodni.
Utolsó: nem tudom felcserélni a nevüket, ugyanis vegyes ikrek lesznek.
"Ha megszületnek, hogy hívjam fel az anyóst? Hogy X & Y vagy Y & X született?"
Hát, alapvetően gondolom anyósod tudja, hogy várandós vagy,szóval:
Kedves Gizi néni, megszülettek az unokák. A kislánynak Joli, a kisfiúnak a Béla nevet adtuk. Vagy fordítva. Teljesen mindegy a sorrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!