Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen sorrendben mutatjátok...

Milyen sorrendben mutatjátok be az ikreket?

Figyelt kérdés

Én először arra gondoltam, hogy születési sorrendben, de aztán észrevettem valamit a babák nevével kapcsolatban.

Az egyik baba rövid, a másik hosszabb nevet fog kapni, és sokkal jobban hangzik, ha a hosszabb névvel kezdem a bemutatást, tehát úgy, hogy ők itt X & Y és nem Y & X.

Nem gáz, ha így mutatnám be őket, és nem a születési sorrendjük alapján? (Persze ha a rövidebb nevű baba születik előbb).

Ti hogyan csináljátok?

2022. szept. 13. 11:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
99%
Én nem mindig ugyanolyan sorrendben mutatnám be őket, hogy ne érezze egyik se elnyomva magát. Ezért semmiképp se követnék ilyen szabályokat, hogy melyik született előbb, vagy melyiknek hosszabb a neve.
2022. szept. 13. 11:54
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen mindegy, főleg, amíg ennyire picik. Ez viszont cuki gondolat, hogy jobban hangzik a Tivadar és Pál, mint a Pál és Tivadar :)
2022. szept. 13. 11:58
 3/14 anonim ***** válasza:
94%
Ugyan nincsenek ikreim, ami lehet, hogy mindent megváltoztat, de a lányaimat úgy szoktam bemutatni, ahogy sorban állnak. Tehát nem azt mondom, hogy ezek itten Pál és Tivadar, helló előző :D Hanem hogy ő itt Pál, ő meg ot hátul Tivadar.
2022. szept. 13. 12:02
 4/14 A kérdező kommentje:

Elsősorban baba korukra gondolok most. Ha megszületnek, hogy hívjam fel az anyóst? Hogy X & Y vagy Y & X született?

Tehát amikor még nem tudnak sorban állni.

2022. szept. 13. 12:06
 5/14 anonim ***** válasza:
98%
A helyedben úgy mutatnám be őket, ahogy a helyzet adja. Ne érezze magát egyik sem másnak. Ne névtől és kortól függjön a dolog, hanem a helyzettől. Pl.: Aki éppen közelebb tartózkodik, azt. Illetve tudatosan figyelnék is rá, hogy ne mindig az egyiket emeljem első helyen, amikor a neveket mondom.
2022. szept. 13. 12:09
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Ez mindig változott. Pl a babakocsiban (egymás mögötti) se ültek mindig ugyan ott.

Így olyankor mindig a hozzám közelebbit mutattam be először.

Viszont most így belegondolva a hivatalos papírokra időrendben írom őket

2022. szept. 13. 12:42
 7/14 anonim ***** válasza:
66%
Ezen tényleg ennyit kell gondolkozni?:D
2022. szept. 13. 12:53
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

Úgy add a nevet nekik akkor🤔

Amúgy igaz tesók, általában a naggyal kezdem, ha nem úgy van, hogy a másik máshol van

2022. szept. 13. 13:23
 9/14 A kérdező kommentje:

Igen, nekem tényleg ennyit kell ezen gondolkodni.

Utolsó: nem tudom felcserélni a nevüket, ugyanis vegyes ikrek lesznek.

2022. szept. 13. 14:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ha megszületnek, hogy hívjam fel az anyóst? Hogy X & Y vagy Y & X született?"

Hát, alapvetően gondolom anyósod tudja, hogy várandós vagy,szóval:

Kedves Gizi néni, megszülettek az unokák. A kislánynak Joli, a kisfiúnak a Béla nevet adtuk. Vagy fordítva. Teljesen mindegy a sorrend.

2022. szept. 13. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!