Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a mai mesékben már előförül, olyan, hogy két azonos nemű ember egymásba szerelmes? (Több lennt)

Figyelt kérdés
Ma olvastam, hogy a Peppa Malac rajzfimben az egyik új szereplőnek 2 anyja van, meg már másik mesékben is benne van, hogy 2 azonos nemű karakter egymáshoz vonzódik. Szerintem ezt nem kéne közvetíteni a fiatalabb gyerekekhez, akik ezeket a meséket nézik. Ha nekem egyszer gyerekem lesz nem szeretném, ha ezt látná mesékben.

#mese #peppamalac
2022. szept. 7. 17:06
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
17%
19# Te vagy abberàlt te nyomi.
2022. szept. 7. 21:56
 42/61 anonim ***** válasza:
5%

40!

Ezen MINDIG fenn fognak akadni. Mindig. Ez sosem lesz elfogadott,mindennapi.

Minél jobban tolják az arcunkba,annál jobban utáljuk.

Mint a mostohatestvér,akit szeretni "kell". Az se lesz soha az életben jóbarát.

2022. szept. 7. 22:06
 43/61 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban találkoztam vele, megkérdeztem anyámat mi ez, elmagyarázta hogy van ilyen is, onnantól már nem érdekelt tovább a történet. A melegek is heteró meséken nőttek fel, heteró családban, mégsem lettek heterók :D Mellesleg akkor elég gyenge lehet egyesek szexuális beállítottsága, ha egy film tudja ezt befolyásolni. Hogy csak azért vagy heteró mert arra "tanított" a társadalom :D Egy ilyen nem oszt nem szoroz. Bár a tókenizmust én sem szeretem, mikor egy filmben egy szereplő egész karaktere csak annyiból áll hogy ő meleg :D
2022. szept. 7. 22:23
 44/61 anonim ***** válasza:
92%

42# Nem veszitek észre h ti csináltok ügyet belőle? A gyerek le se szarja... van ilyen , Tovább lép.

Kivéve, ha a hülye annyja vagy apja hisztibe kezd miatta és továbbadja ezt a szánalmas hozzáàllàst

2022. szept. 7. 23:08
 45/61 anonim ***** válasza:
23%

Mi nyíltan beszélünk itthon a gyerekek előtt HA szóba kerül és igen, arra hegyezzük ki h szeretik egymást, ez a lényeg. DE nem vagyok hajlandó mesekönyvben ezt olvasni nekik, sajnálom. Ha érzékenyíteni akarnék könyvvel, vennék 1db ilyen témájú könyvet h jé ilyen is van (megtettem gyerekszületik és menstruációs témákban), de h napi szinten téma legyen, ezt nem akarom.

A melegség és a szexualitás úgy általában nem a gyerekre tartozik és nem az arcunkba tolva, nekem édesmindegy ki hova dugja zárt ajtók mögött, de a hirdetését unom. Ahogy én sem nyalizom a férjem nyilvánosan.

2022. szept. 8. 01:09
 46/61 anonim ***** válasza:
100%

44!

Egyáltalán nem is lát ilyet,szóval ügy sincs belőle.

2022. szept. 8. 07:03
 47/61 anonim ***** válasza:
91%

Azért az túlzás, hogy a "mai" mesékben. A Sailor Moon-ban két azonos nemű pár is szerepelt, minimum, már a 90-es években. Az egy dolog, hogy szinkronnal és félrefordítással megoldották itthon, hogy ne derüljön ki... vannak országok, kultúrák (pl japánok), ahol ez nem egy nagy dolog, simán bekerül mesékbe is és senkit sem ráz meg.

Engem személy szerint nem izgat, ha a gyerekem ilyet lát. Ez az élet, a szerelem, szerelem. Azonos neműek között is.

2022. szept. 8. 08:03
 48/61 anonim ***** válasza:
95%

Most őszintén, a ti 4-5 éves gyereketek ezen fennakad? Mert ha igen, akkor az enyémnek nagyon magas az ingerküszöbe.

Én sem szeretem, ha orrba szájba tolják a meleg témát, (meg úgy a szexualitást összességében) pedig az egyik barátnőm meleg. Össze is szoktunk velük járni. Az első alkalommal még furcsa volt, már nem az. Nem nyalják-falják egymást a gyerek előtt, mint ahogy mi, hetero párok sem, így a gyereket nem is érdekli.

A meséket meg max szűrjétek. Jim-jam-en is megy két mese, ami biztosan nem a megszokott családmodellt hirdeti. Az egyikben a hármasikreket anyuka és a nagypapa neveli, apuka sehol, a másikban a mozaik családot promotálják: a borz és a róka összeházasodik és mindenki hozza a saját kölykék, miközben a róka kislány a róka apukájával titokban találkozik és össze akarja hozni újra a szüleit, mert a borz család számára nem szimpi. Na, ezek se az édesanya-édesapa-gyerekek kombót hirdetik.

Anno a '90 években voltam gyerek. Már akkor élt egy meleg pár a városunkban. Két pasi, mindig együtt bicikliztek. Én meg se kérdeztem volna, hogy ők miért járnak együtt, ha apukám nem hívja fel rájuk a figyelmem. Mondta, hogy ők együtt élnek, pont úgy, mint ahogy anyu és apu. Mondtam, hogy oké és ment is tovább az élet.

2022. szept. 8. 10:34
 49/61 anonim ***** válasza:
91%

Semmi baj nincs azzal, hogy előfordul ilyen. Ezeket érzékenyítő meséknek hívjuk, és arra tanítanak, hogy fogadjuk el, hogy vannak másmilyen emberek, fogadjuk el a sokféleséget, mert nem csak az lehet a normális vagy a jó, amilyenek mi vagyunk. Pont úgy, mint ahogy vannak mesélt sérült gyerekekről, vagy más bőrszínűekről. Semmi rosszat nem látok ebben, a gyerek ettől még nem lesz homoszexuális, viszont ha véletlenül magától is az lenne, kisebb traumát jelent neki valószínűleg megélni, és nagyobb valószínűséggel, kisebb stresszel tud a szülője felé fordulni ezzel.

Egyébként meg a szülő eldöntheti, hogy akar-e ilyen meséket olvasni/mutatni a gyerekének vagy sem. Azzal nem értek egyet, hogy manapság már "szinte mindenbe" bele kell tenni a homoszexuális tartalmat kötelező jelleggel, de viszont azzal igen, hogy legyen ilyen is. Az életben előbb-utóbb úgyis találkozik vele a gyerek.

Egy példa: Gyerekkoromban volt egy pár színész, akiért rajongtam, és amikor kiderült, hogy homoszexuális, egy világ omlott össze bennem, mert egyszerűen nem értettem, hogy ilyesmi hogyan lehetséges. A mai napig bennem van ez sajnos, hogy ha van pl. egy kedvenc színészem, akiről kiderül, hogy a saját neméhez vonzódik, nem tudok ugyanúgy gondolni rá. A gyerekemnek nem kívánnám ezt, tartsa csak normálisnak, hogy ilyen is van.

2022. szept. 8. 11:01
 50/61 anonim ***** válasza:
91%
Mivel ez egy létező jelenség, ezért vannak gyerekek, akiknek valóban ilyen a családja otthon. Nekik is szükségükn van segítségre ahhoz, hogy értelmezni tudják a világot. Gondolom, az a félelmed, hogy a gyereked nehogy ötletet kapjon. De nem attól lesz valaki leszbikus vagy meleg, hogy lát vagy hall erről.
2022. szept. 8. 12:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!