Mi a véleményetek arról, hogy a mai mesékben már előförül, olyan, hogy két azonos nemű ember egymásba szerelmes? (Több lennt)
Ez számomra épp olyan, mint beletenni más bőrszínű, származású embert. Látja a gyerek, hogy ilyen is van, de tök felesleges túlgondolni.
Senki sem lesz ettől meleg vagy leszbikus.
Én megvettem a Meseország mindenkié könyvet is, és fogok belőle olvasni a kisfiamnak. (Most még csak terhes vagyok.)
Akkor tolószékes se legyen, aki lovagolni akar.
Amúgy kajak ez zavar? Nézz meg egy Ren és Stimpy-t, Bátort, Billy és Mandy-t vagy Kablamot. 🤷🏻♀️ Retrók má', tudom, de akkor is. Egy meleg szülőpáros inkább, mint ezek a borzalmak.
Nekem alapesetben semmi gondom, bajom ezzel. Nagyon elfogadó vagyok. De őszintén mondom, már a bögyölőm is tele, hogy annyira nyomatják mindenhol ezt az lmbtq - t.
Nem lehet megnézni egy filmet, most már mesét sem, hogy ne nyomnák le az ember torkán folyamat.
Már nagyon unalmas.
Senkinek nincs köze a másik szexuális beállítottságához, sem a nemiidentitásához. Ez mindenki magánügye.
Nem kell megmagyaráznia, csak nem akarja ennek kitenni a gyerekét.
Joga van hozzá. Én is szűröm a gyerekeim minden propagandától és vallástól, ami gyerekként befolyásolhatja. Nincs szüksége erre gyerekkorban. Majd érettebb korban eldönti, mit gondoljon ezekről és hogyan álljon a témához. Semmilyen homo/heteroszexualitással foglalkozó témának nincs keresnivalója abban a korban, amikor csak a játékkal és a fantáziavilággal kell törődnie.
A meséket pedig a felnőttkori ideológiákkal teszik tönkre azok, akiknek minden médiatermék csak a lobbi és propaganda eszköze.
Tehetséges homoszexuális színész, zenész, sportoló az nem számít? Ha már kihangsúlyozod a színes bőrűek esetében.
A szülővel van a baj, aki erre nem tud mit mondani, mert borítékolható, hogy egy sor más témával kapcsolatban sem tud majd mit kezdeni. Az ilyenek nem világosítják fel a gyereket, tabusítják a szexuális témát (a heterókét is!), mert egyszerűen nem képesek az élet dolgairól az adott gyerek érettségi szintjén kommunikálni.
Ok, nem lesz egy mesében sem meleg pár. Máshol nem talákozhat a témával? Lehet, hogy az ovis társát két férfi vagy két nő neveli, és ezért fog rákérdezni. Mit tesz az ilyen szülő?
Igazából ami előítélet meg kétely van, az csak a felnőtt fejében létezik, a kis Kevinke vagy Pannácska kb. vagy némán tudomásul veszi a dolgot, vagy beéri egy rövid magyarázattal, és továbblép.
Miközben az ilyen - szánalmas - szülő a gyerekre hivatkozva görcsöl tök feleslegesen a témán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!