Mi a véleményetek arról, hogy a mai mesékben már előförül, olyan, hogy két azonos nemű ember egymásba szerelmes? (Több lennt)
#19 Magyarországon hol jár iskolába a négy éves?
Nekem alsós koromban már felolvasták párszor a Peti, Ida, Picuri könyvet. Semmi homoszexualitás, csak biológia.
"Szerintem azt kéne mutatni, ami a leggyakoribb, az, hogy mindenkinek van egy anyja meg egy apja,"
Hát ezen most nagyon jót nevettem. A házasságok több, mint fele végződik válással, szóval akkor a te logikád mentén, azt kell mutatni a gyerekeknek, hogy a csonka családok a "normálisak", hiszen az a leggyakoribb.
Vagy mondjuk feltételezhetnénk azt is, hogy a gyerekek nem fogyatékosok és fel tudják dolgozni, hogy Pistike anyuva és apuval él, Sanyika anyuval és a nagymamáékkal, Ica anyuval és a két nővérével, és ha már ezt mind sikerült akkor már az sem lehet olyan bonyolult, hogy mondjuk esetleg Rezső meg az apukáival él.
Amúgy én konkrétan emlékszem arra, mikor "rádöbbentem" gyerekként hogy léteznek melegek.
Másodikban az egyik osztálytársam nagyon szomorú volt tesin. Én megkérdeztem, hogy mi a baja, mire mondta, hogy az, hogy pár lány azt mondta gúnyból az ő apjára, hogy homokos. Én meg csak néztem, mert nem tudtam mit jelent. És akkor ő mondta, hogy olyan férfi, aki férfiakba szerelmes. Én meg nem azon akadtam fent, hogy ilyen van, hanem hogy már hogy lenne az osztálytársam apja homokos, mikor ismerem a feleségét. Szóval ez nem állt össze. De az, hogy léteznek amúgy ilyen férfiak, az nem hatott meg kicsit sem.
Aki egy ilyen jelenséget nem tud elmagyarázni a gyerekének, annak amúgy sem lehetnek túl jók a szülői kompetenciái.
Hol van ebben szexualitás. Gondolom a 2 anyuka nem szexel a mesében. Akkor hetro szülők se legyenek, mert az is szexualitás.
A homoszexuális emberek a társadalom részei. Az emberek 10%át érinti. Az a helyes ha a gyerek előtt ez nem tabusítva van, hanem az élet normális részének tekinti.
23 vagyok, még azt elfelejtettem írni, pedig fontos, hogy azért nevezték valószínűleg a lányok homokosnak az apját, mert egy idősebb bácsi volt, egy elég csúnya nagy tűzfolttal az arcán. Szóval köze nem volt a melegekhez, csak pár csúfolódni vágyó kisgyerek ezt a szitokszót hallotta otthon.
Simán mondhatják ezt rád is a gyerekednek. Vagy csúfolhatják így akár magát a gyereket. Nem kell hozzá valóban melegnek lenni, a b.zi ma is ugyanúgy szitokszó. Ezért kéne erről először a szülőnek beszélni a KISISKOLÁS (gyengébbek kedvéért: nem 4 éves) gyereknek, hogy ha egy ilyen kis gúnyolódó leb.zizza őt, akkor legalább tudja miről van szó.
Azt egy barátom mesélte, hogy őt csúfolták b.zinak kicsiként. Hetero srác amúgy, de nem tudta mit jelent. Mondták neki a többiek, hogy azt, hogy nagyon szeret más fiúkat. Ő meg ezt úgy értette, hogy nagyon szereti pl a kis legjobb barátját. Úgyhogy mondta, hogy igen, ő b.zi. Na onnan jó pár évig megkeserítették ezzel az életét a suliban.
Az 1992-es Sailor Moonban is Michiru és Haruka szerelmesek voltak.
Meg Seiya Usagiba, Jedite és Kunzite is egymásba... mi ebben a meglepő?
Ja, amúgy az itthon vetítettben Harukát férfi szinkronizálta. Nekem fura volt, mert éreztem, hogy Haruka nő. És ez a leszbikus szál nekem tök oké lett volna.
De az nem állt nekem össze fejben, hogy a férfi, aki szintén sailorharcos, az átváltozva szoknyát hord és nőies alkata van. 🤷🏻♀️
De a YuYu Hakusho ugyanaz. Soha nem olvastam, nem néztem utána, nem is tudtam, mert gyerek voltam... De valahogy tudtam, hogy Kurama férfi. Hiába piros hajú, mályvaszínű ruhával. A női hangja ellenére férfi. És itt is az volt a fura nekem, hogy amikor átváltozott, lapos volt a mellkasa, amit a stadionban nyugodott mutogathatott.
Nekem ez okozott bonyodalmat, nem azt, hogy leszbikusság/melegség.
Engem az zavar, hogy a filmipar nem úgy öleli fel ezt a témát, ahogy valójában kinéz, hanem foggal körömmel tolja az arcodba, sokszor totál következetlenül, és ami a legrosszabb, ha a történet szempontjából teljesen lényegtelen a szexuális orientáció, akkor is ki van hangsúlyozva. Pont a filmipar hányásig erőltetett meleg lobbija az, ami visszás hatást kelt, és tehetünk úgy, mintha ez nem így lenne, de egyrészt a csökkenő kereslet a filmekre, másrészt a folyamatos zúgolódás, hogy azért ez csak idegesít kb minden második embert, szerintem fémjelzik, hogy túl van tolva.
Egy óvodásnak is lehet beszélni a témáról, ha bármi kapcsán szóba kerül, de számára szerintem sokkal égetőbb az a kérdés, hogy kezelje az érzelmeit, a csalódásokat, óvodai konfliktusokat, féltékenységet, irigységet, hogyan fejlessze a kézügyességét, képzelőerejét, fantáziáját. Ha kívánhatnék, a mese főhőse ezekről beszéljen neki, és lehetőleg ne hangsúlyozza ki a mese első 5 percében, hogy most akkor ő hetero vagy meleg, mert szerintem lényegtelen. Emiatt szűröm, hogy mit nézhet, de nem azért, mert nem kérdezhet, hanem mert azzal, hogy az egyik gyerek elveszi a játékát és szépen kell visszavenni, sokkal többször szembesül, mint azzal, hogy valakinek két anyja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!