Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a szüleiddel laknál megtart...

Ha a szüleiddel laknál megtartanád a gyereket?

Figyelt kérdés
Az én esetemben anyukámmal és báttyámmal lakok. 23 éves vagyok, az anyagiakkal nem lenne baj de félek hogy egyedülállóként hogy boldogulok majd. A gyerek apja megmondta,hogy fizeti az ő részét a gyerektartást stb.tehát anyagilag segítene de testileg nem lenne jelen a gyereknevelésbe . Nem tudom mit tegyek, első terhességem, nagyon nem szeretnék abortuszra menni.
2022. szept. 6. 11:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Először is nem mindegy nagyszülőnek teher a saját unokája.

Másodszor jó h van munkád, végzettséged és terveid.

A gyereket meg az apja hiánya miatt a mai világba aligha csesztetnék, mert nincs apuka vagy nem a vérszerontivel vagy együtt.

Neked kell tudni, h anyud mennyire segít és örülne e az unokának, továbbá azt is, h Te birnád e gyerekkel, mert sok lemondás fölleg az elején.

Erről mi nem tudunk helyetted dönteni.

2022. szept. 6. 12:08
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
arról nem írtál egy szót se, hogy te akarsz egyébként gyereket? örülnél neki, szívesen megtartanád?
2022. szept. 6. 12:30
 13/25 A kérdező kommentje:
Igen szeretném, biztos nehéz lenne de már most nagyon kötődök hozzá. Biztos, hogy sok bántást kapnék a környezetemben lévőktől de én elviselném, úgyis megunnák egyszer ezt beszélni
2022. szept. 6. 13:30
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem szültem volna úgy,hogy akár szüleimnél,akár anyóséknál kelljen laknunk.

De ez én vagyok.

Elfogadom,ha más máshogy csinálja.

Szóval csináld úgy,ahogy nektek jó!

2022. szept. 6. 13:32
 15/25 anonim ***** válasza:
77%

És most képzeld el, hogy a gyerek nem egészséges lesz! Ez is benne van a pakliban. És ha egészségesen is születik, akkor is autizmus, adhd lehet, vagy disz, és majd keresgetheted az ovit/sulit, ami megtűri legalább napi 4-6 órában.

Én hasonló körülmények közt vállaltam, bár kicsit jobb volt, de na, ellehetetlenítette az életem, mert erre senki sem készül, ilyenről senki nem beszél. 100ezer SNIs van az országban, ennél több BTMNes gyerek, és sokan még diagnózisok nélkül! Nem csak idős anyáknak, nem csak szegényebb, alacsonyabbak képzett embereknek. 10-ből kb a fele problémamentes.

Sérült gyereket is tudnál nevelni egyedül, akit intézmény csak 4 órára fogad? Persze biztos nem veled történik, hát én is így gondoltam..

2022. szept. 6. 17:43
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem az számít, ki mit tenne a te helyzetedben, mert valaki ennél rosszabb szituban is megtartaná, más még 2x ilyen jó helyzetben sem vállalná.

Az a lényeg, te hogy érzed. Az pedig lejön az írásodból, hogy te a megtartása mellett vagy, nem akarnád elvetetni, így nem kell foglalkoznod azzal, más mit tenne. 🙂

2022. szept. 6. 19:46
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te inkább meg szeretnéd tartani és ez így is rendben van! Ennél rosszabb körülmények közé is születnek gyerekek. Az nagyon jó pl hogy van munkaviszonyod. (Az is rendben lenne persze ha nem szeretnéd megtartani.)
2022. szept. 6. 19:50
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha támogatna a családom nem vetetném el, de azért a gyerektartásra ne nagyon számíts. Van aki semmit, van aki 5000-et fizet stb. Gondolom nem több tízezret fog adni.
2022. szept. 6. 20:03
 19/25 anonim ***** válasza:
73%
18 a gyerektartást mindenhogy kapja, ha az apa a fején forog is és majd a bíró eldönti.
2022. szept. 6. 22:34
 20/25 anonim ***** válasza:
Igen, csak kérdés, hogy mennyi a bejelentett. Ha 4 órában van bejelentve akkor abból fizet, hiába kapja a többit borítékban.
2022. szept. 7. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!