Ha két keresztnév van, ami nagyon tetszik, mindkettőt adnád vagy az egyiket megtartanád egy későbbi gyerek reményében?
Arra gondolok, hogy nagyon tetszik 2 név, de tudod, hogy úgyis csak az egyiken fogjátok majd szólítani a gyereket, tehát a másik nem lesz használatban.
Adnád-e mindkettőt vagy az egyiket megtartanád a következő gyereknek (akiről ugye nem lehet tudni, hogy azonos nemű lesz-e).
Volt valaki hasonló helyzetben? Mik voltak a nevek?
Nem adnám mindkettőt. Nekem is 2 név volt,ami szóba jött de választottam. Hogy mik,az mindegy.
De érdekes volt,mert a második azonos nemű gyereknél,meg már nem jutott eszembe a másik
Fiamnál adtuk. 2 neve lett. Egyikhez férjem ragaszkodott, másikhoz én. Igazából csak kicsesztünk vele. Sosem használta, elelnben minden hivatalos ügyben leírhatja.
Pedig tudtuk lesz 2.gyerek.
A második pedig lány. Itt 2 név volt, ferjem rámbízta a döntést. Ő benne lett volna a kettőben is. Én pedig itt már kizártnak tartottam. A fiunknak is felesleges, illetve ha egyszer férjhez megy... en is felvettem a férjem nevét, 1 vezetéknevem van de az hosszú, így is utálom leírni. Hát ha még 2 nevem lenne 🙈
Több gyerek nem lesz 😅
Én adnám. Mondjuk Tóth vezetéknévhez simán elfér a két név.
Mind a két gyerekem szereti, hogy 2 neve van. Lehet, mi vagyunk a különcök. 😂
A második terhességemnél azok a fiú nevek fel sem merültek, amit még a lányomnál listáztunk ki.
Inkább most add, mint később megbánd, hogy nem.
Nekem egyik volt osztálytársam első keresztneve egyenlő az apja első keresztnevével, meg a bátyja második keresztnevével is.
Tehát, ez most csak egy példa, szó szerint nem így hívják őket:
Apuka: Kis Géza Pál (Pál a nagypapa neve itt)
Első szülött fiú: Kis Zsolt Géza
Másodszülött fiú: Kis Géza Lajos
Van még itt egy lány is, neki most a példa szempontjából nem számít a neve
Harmadik fiúgyermek: Kis Albert Pál
Amúgy nagyon jó a kérdés. Szerintem lehet,hogy adnám, nem tudom, nagyon nehéz kérdés, fogalmam sincsen.
Próbáld meg talán intuícióval megérezni; hogy melyik lenne a legjobb döntés a névadás terén. Hogy megkapja az első gyerek mindkettőt, vagy várni vele és félretenni a másodiknak. Vagy akár esetleg hogy még mehet a nagyobb gyerek második keresztneve a kisebb gyereknek első keresztnévként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!