Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Támogatnád vagy elleneznéd,...

Támogatnád vagy elleneznéd, hogy szigorú feltétel(ek)hez kösse az állam a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés

Pl. IQ-teszthez vagy pszichológiai alkalmasságihoz, esetleg meghatározott anyagi helyzethez.

Az örökbefogadást például nagyon szigorú feltételekhez kötik, míg saját gyereket bárki vállalhat, még akkor is, ha azzal veszélyezteti a gyerek fizikai/értelmi/érzelmi fejlődését vagy épp szó szerint az életben maradását. Persze tudom, hogy erős ellenérveket is fel lehet hozni. Mit gondoltok?

2022. aug. 10. 18:49
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
27%

Tudom, hogy nem kell levágni senki fütyijét, anélkül is lehet sterilizálni. Irónia, ismered a szót?

Amúgy továbbra is várom a kérdező kommentjét, hogy akarja ezt kivitelezni?

Én inkább a gyermekek után járó segélyeket csökkenteném.

Aki nem tudja eltartani, attól el kéne venni. Végleg.

Ugyanis az állami intézetekben nevelkedő gyermekeknek nem teljesül az alkotmányos joga, hogy családban nőhessenek fel. Tudom, ott van a nevelőszülőség, de azért az mégsem ugyanaz. Én adnék nekik 2-3 évet, hogy rendezzék a dolgaikat, aztán ha nem ment, akkor a gyereket örökbe kéne adni. 8 éves várólisták vannak gyerekek örökbefogadására.

2022. aug. 11. 16:35
 42/52 anonim ***** válasza:
45%

34es, a nyugdíjas megdolgozott a nyugdíjért. A kisgyermeket nevelő is, ha dolgozott előtte, mint ahogy a rokkant is.

A többiek igen is ne kapjanak egy fillért se a mi adónkból.

Ismered a mondást, aki nem dolgozik, ne is egyék. Ne vegyen ki az állami kalapból ha nem rakott bele.

2022. aug. 11. 17:25
 43/52 anonim ***** válasza:
68%
A romáknál a születésszabályozás lenne ésszerű (nem szülhetne egy nő mondjuk kettőnél több gyereket). Ezt nem is értem miért nem vezetik be.
2022. aug. 11. 20:05
 44/52 anonim ***** válasza:
53%
Azért nem, mert ez diszkrimináció. A fehér nő szülhet 5-öt, a roma meg nem, csak azért mert roma? Köztük is vannak, akik dolgoznak.
2022. aug. 11. 23:01
 45/52 anonim ***** válasza:
98%

Havonta-kéthavonta feljön ez a téma különböző topikokban, igazából nem is tudom, érdemes-e rá válaszolni, annyira nonszensz maga az elképzelés is, hogy mindenki csak arra használja, hogy éppen kiventillálja magát, aztán, ha a dolog lényegi részére térnénk, csak pislog. De akkor, hogy mindenkinek tiszta és világos legyen: ez a szabályozás ilyen formában egyszerűen kivitelezhetetlen. Vagy hatszor kérdezték meg különböző válaszolók, hogy most akkor mégis hogyan kéne elképzelni, de nem érkezett válasz, mert nincs is. Magát az aktust ugye nem tudod megakadályozni, a különböző fogamzásgátlási módszerek vagy nem visszafordíthatóak, vagy ellenőrizhetetlenek (vagy legalábbis akkora kontrollt kívánna meg az ellenőrzésük, ami egyszerűen veszélyes, ha ennyi hatalom összpontosul az állam kezében), pláne nem 100%-osak és károsak az egészségre (lásd fogamzásgátlók, egyszerűen csak kegyetlen lenne egy 14 éves kislányt mondjuk, akinek technikailag lehet gyereke, rákényszeríteni a többoldalnyi mellékhatásra). Az, hogy abortuszra küljük azt, aki megfogant, szintén nonszensz és megvalósíthatatlan, ezt egyszerűen a társadalom nem nyelné le, igen helyesen. Aki ilyen javaslattal állna elő, azt nem a jobb vagy a baloldal feszítené keresztre, hanem minden egyes magyar állampolgár, élen a saját rendőreivel meg katonáival. Nagyon helyesen. Pláne, hogy csak azt érnék el vele, hogy lenne egy rakat eltitkolt terhesség, vezetetlen szülés és csecsemőhalál. Csodás kilátások.

Szóval ott tartunk, hogy fizikailag nincs olyan szabályozás, amivel megtilthatnánk annak a gyereknek, hogy megszülessen. De még ha lenne is: az IQ-teszteket alapból is túlmisztifikáljuk, sokkal kevésbé relevánsak, mint azt a társadalom nagy része gondolja. Pláne a szülőségben, de amúgy is. A pszichológiai teszten simán átmehet olyan is, akinek nagyon nem kellene, mert a pszichológus sem isten, őt is meg lehet vezetni. Vagy szimplán csak téved, esetleg személyes rosszindulatból nem enged át egy olyan párt, akik tökéletesen alkalmasak lennének a gyerekvállalásra. És itt jegyezném meg zárójelben, hogy az itt válaszolók közül is meglepően sokakat nem találnának alkalmasnak. Lásd, alsóbbrendű és felsőbbrendű emberezés - akinek megfelelő tudása és érzelmi intelligenciája van, az pontosan érti, hogy mi a baj ezeknek a szavaknak a használatával. És lásd rasszizmus. Egyszerűen megdöbbentő számomra, hogy valaki teljesen komolyan bőrszínhez kötné a szaporodást. Itt most a 48-as kommentre célzok, aki szerint az úgy teljesen rendben lenne, hogy a putriban élő fehér nő évente szül egyet, de hogyha van egy tisztességes és szorgalmas cigány nő vagy pár, aki akár az egész fiatalkorát rááldozta arra, hogy kiverekedje magát a gettóból, megfelelő anyagi helyzetben van ahhoz, hogy akár három gyereket is bevállaljon, az már skandallum, és kényszersterilizáljunk a második után. És egyszerűen nem jut el az agyáig, hogy nem a bőrszín a baj, hanem a putri, a szegénység meg a nyomor, ahova nemhogy kettő, de egy gyereket SE lenne szabad szülnie se magyarnak, se zulunak, se senkinek. Nem vagyok benn biztos, hogy ez átmenne egy olyan teszten mondjuk, ami a logikus gondolkodást méri...

Az anyagi helyzet meg azért már most is jelen van valamennyire, nyilván alacsony a mérce, de ha nincs tető a gyerek feje felett, akkor elviekben már a kórházból se engedik haza.

A megoldás elég egyértelmű:

1. IQ-teszt helyett normális oktatás és felvilágosítás. Mert az, hogy jelenleg elmondják, hogy "védekezzetek gyerekek", aztán levetítik a Néma sikolyt, nem segít a helyzeten. Külön célzott programok kellenének azoknak a bevonására, akik nehezebb családi körülményekből jöttek, és akik konkrétan nem látnak maguk előtt más utat, csak azt, amit az anyjuk meg a nagyanyjuk is bejárt. Akár külön iskolai órák arról, hogy hogyan kell gyereket nevelni. Ehhez persze szakember kell, és szervezett struktúra, amihez meg a világ pénze meg egy felelős kormány.

2. Pszichológiai teszt helyett magasabb szintű pszichológiai ellátás. Iskolapszichológusok, akik ténylegesen jelen vannak az iskolákban, igen, Borsod 2-ben is, és valóban rendszeresen foglalkoznak a gyerekekkel. Aztán később a felnőttekkel is. Az az igazság, hogy aki nem alkalmas a gyerekvállalásra, olyan mélyen van valamilyen problémában, azt jóval előbb ki kellett volna szűrni és szakszerű segítséget nyújtani neki.

3. És persze a jelenlegi rendszerek fejlesztése. Egyrészt, hogy ne tölthessen úgy egy gyerek 15 évet állami intézményekben, hogy ne tűnjön fel senkinek, hogy bántalmazzák, súlyosan rossz anyagi körülmények között él stb. Másrészt, hogy legyen valóban megoldás ezekre a problémákra az, hogy az illető tanár/óvónő jelenti őket, és ne kelljen azon gondolkodnia, hogy vajon nem kerül-e a gyerek csöbörből vödörbe.

Ezek, amiket itt felsoroltam, nyilván rengeteg pénzt követelnek, és nem lehetne megvalósítani őket holnapról mára, de mozdulni igenis lehetne feléjük. Az ész nélküli betiltás nem megoldás ugyanis.

2022. aug. 11. 23:18
 46/52 anonim ***** válasza:
50%
49 nem diszkrimináció, mert ők sokkal inkább szaporák. 6-7 gyerek van egy családban soknál, mi lesz így 10 év múlva ?
2022. aug. 12. 03:09
 47/52 anonim ***** válasza:
50%

Hagyd. A Máltai Szeretetszolgálat veszett el benne. Majd rájön, ha lesz úgy igazán "szerencséje" hozzájuk testközelből. Na akkor soha a büdös életben nem simogatja többet a fajtájukat.Az ilyen szent védők buknak bele a legjobban. Mindig ez a vége.

2022. aug. 12. 07:31
 48/52 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon jól szórakozom a feltételezéseiteken, mivel szociális munkás vagyok, dolgoztam elég sokáig szegregátumokban, de ilyen gyűlölködést, mint amit ti csináltok, ott sosem tapasztaltam. Egészen kifordultatok magatokbol, és észre sem veszitek.
2022. aug. 12. 12:32
 49/52 anonim ***** válasza:
59%

Persze, hogy gyűlölködünk és kifordulunk magunkból, mivel minket zavarnak a példányok, nem saját magukat, és a mi fajtánkat terrorizálják, nem a sajátjukat. Volt most is a villamosnál Budapesten, hogy három kifejlett példány ok nélkül súlyosan bántalmazott egy 40 körüli magyart.

Hány de hány ilyen eset van...

És milyen érdekes: valahogy MINDIG fehérek az áldozatok. Mindig. Sose a saját fajtájukat bántják. Csakis a magyart.

Csoda, ha gyűlöljük őket?! Minden megvetésünket és gyűlöletünket kiérdemelték.

2022. aug. 12. 13:35
 50/52 anonim ***** válasza:
61%
48, a dolgozó, beintegrálódott roma nő nem is nagyon akar kettő-három gyereknél többet szülni. legalábbis az én dolgozó, értelmes roma ismerőseimnek mindenhol egy vagy maximum két gyereke van.
2022. aug. 12. 15:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!